Ολλανδία - Τουρκία 2-1, Video: Οράνιε μέταλλο... ανατροπής και τετράδα!

Ολλανδία - Τουρκία, EURO 2024
Η Ολλανδία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη σκληροτράχηλη Τουρκία, όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και με διπλό «χτύπημα» μέσα σε έξι λεπτά βρήκε την πνοή της (2-1) και έκλεισε ραντεβού με την Αγγλία στα ημιτελικά.

Ισορρόπησε στο χείλος του γκρεμού και «πέταξε» για τους «4» του EURO 2024 η Ολλανδία! Οι Οράνιε είδαν την Τουρκία να τούς βάζει πολύ δύσκολα και να παίρνει το προβάδισμα, όμως σήκωσαν το φορτίο του τίτλου του φαβορί, αντέδρασαν όπως έπρεπε και με φοβερή ανατροπή από το 70' μέχρι το 76' «λύγισαν» τελικά την αξιέπαινη και πολύ σκληρή ομάδα του Μοντέλα που είδε το όνειρό της να γλιστρά μέσα από τα δάχτυλά της. Έκλεισε ραντεβού με την Αγγλία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Ολλανδία που ξέρει πως άπαξ και έφτασε μέχρι αυτό το σημείο... όλα γίνονται!

Προβάδισμα με Ακαϊντίν για την Τουρκία

Πιστή στο σχέδιο που την έφτασε ως τα προημιτελικά, η Τουρκία μπόρεσε να σταθεί εξαιρετικά στο παιχνίδι από την πρώτη στιγμή. Η Ολλανδία, ως φαβορί, ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να γίνει επικίνδυνη. Σχεδόν πάντα όμως έπεφτε πάνω στο... τουρκικό τείχος. Η μόνη πραγματικά καλή στιγμή των Οράνιε στο πρώτο μέρος άλλωστε, ήρθε στο 1ο λεπτό, όταν ο Χάκπο έδωσε με τακουνάκι στον Ντεπάι αλλά το σουτ του από καλή θέση πέρασε πολύ άουτ.

Αφού δεν απειλούταν, η Τουρκία σταδιακά βρήκε το θάρρος να ψάξει το γκολ, κυρίως στον χώρο ή από στημένες φάσεις. Και δικαιώθηκε πλήρως. Στο 35' ο Αρντά Γκιουλέρ έκανε πανέμορφη σέντρα με το δεξί και ο Σαμέτ Ακαϊντίν με εξαιρετική κεφαλιά «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η Ολλανδία το γύρισε, άντεξε και... πανηγύρισε

Η Ολλανδία μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να βρει την απάντησή της και λίγο έλειψε να τα καταφέρει. Στο 51' από τη σέντρα του Άκε ο - πιθανότατα εκτεθειμένος - Βέγκχορστ έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Ντεπάι, αλλά αυτός δεν πρόλαβε για... χιλιοστά να βάλει την προβολή σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Λίγο μετά βέβαια, ήταν η ομάδα του Μοντέλα που «φλέρταρε» με το γκολ. Στο 56ο λεπτό ο Γκιουλέρ εκτέλεσε μαγικά το φάουλ από αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και από τα ακροδάχτυλα του Φερμπρούχεν σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 65' δε, ο γκολκίπερ της Μπράιτον αντέδρασε ξανά εξαιρετικά και είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Γιλντίζ.

Κι αφού έμεινε ζωντανή η ομάδα του Κούμαν φρόντισε να βγάλει νοκ-άουτ την αντίπαλό της με διπλό «χτύπημα» μέσα σε έξι λεπτά. Στο 70' ο Ντε Φράι με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ντεπάι ισοφάρισε και στο 76' ο Μιλντίρ υπό την πίεση του Χάκπο έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά την επικίνδυνη σέντρα του Ντούμφρις.

Η Τουρκία επιχείρησε να βρει τη δική της απάντηση και έκλεισε στα καρέ της την Ολλανδία, όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Φερμπρούχεν και την... αστοχία της και δεν κατάφερε έστω να στείλει το ματς στην παράταση, αποχαιρετώντας περήφανα το τουρνουά.

Η ενδεκάδα της Ολλανδίας: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (73' φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (67' Ζέρκζι), Ρέιντερς, Μπέργκβαϊν (46' Βέχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (57' Φρίμπονγκ)

Η ενδεκάδα της Τουρκίας: Γκιουνόκ, Μιλντίρ (82' Τσελίκ), Ακαϊντίν (82' Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζτσαν (77' Γιοκούσλου), Αϊχάν (89' Κιλικτσόι), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77' Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα