Euro 2024, Ισπανία: Ο Γιαμάλ δίπλα στους θρύλους της Ισπανίας σε δημιουργία

Euro 2024, Ισπανία: Ο Γιαμάλ δίπλα στους θρύλους της Ισπανίας σε δημιουργία

Euro 2024, Ισπανία: Ο Γιαμάλ δίπλα στους θρύλους της Ισπανίας σε δημιουργία
Η εξαιρετική επίδοση του Λαμίν Γιαμάλ στο φετινό Euro που τον φέρνει δίπλα στους θρύλους της εθνικής Ισπανίας, Σεσκ Φάμπρεγας και Τσάβι Ερνάντεθ.

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει για την Ισπανία στο Euro 2024, έχοντας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Μπορεί ο 16χρονος εξτρέμ της Μπαρτσελόνα να μην έχει καταφέρει να σκοράρει μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, ωστόσο έχει επιδείξει τις δημιουργικές του αρετές, οι οποίες ξεφεύγουν κατά πολύ εκείνες που θα είχε ένας συνηθισμένος ποδοσφαιριστής της ηλικίας του.

Ο νεαρός ποδοσφαριστής των Ισπανών έχει ήδη πιστωθεί τρεις ασίστ στην φετινή διοργάνωση ενώ έχει δημιουργήσει κι ένα πολύ μεγάλο αριθμό ευκαιριών για τους συμπαίκτες του. Συνολικά στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει η Ισπανία έχει αγωνιστεί βασικός στα τέσσερα εξ' αυτών (μόνο με την Αλβανία ήρθε στο παιχνίδι από τον πάγκο) κι έχει κατορθώσει να δημιουργήσει στο διάστημα αυτό των 348 λεπτών που έχει αγωνιστεί συνολικά 14 ευκαιρίες.

Την επίδοσή του αυτή έχουν ξεπεράσει μόλις δύο παίκτες στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας σ' ένα και μόνο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο ένας είναι ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος στο Euro του 2008 έφτιαξε συνολικά 18 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και ο άλλος ο Τσάβι Ερνάντεθ που στο Euro του 2012 έφτασε το εξωφρενικό νούμερο των 25 ευκαιριών. Σημειωτέον, η Ισπανία κατέκτησε στο τέλος και τις δύο διοργανώσεις τις οποίες αναφέραμε.

Βέβαια, ο Λαμίν Γιαμάλ έχει ακόμη ένα τουλάχιστον παιχνίδι στην διάθεσή του για να βελτιώσει την επίδοσή του αυτή, τον ημιτελικό με την Γαλλία (09/07-22:00), κι αν μάλιστα οι Ίβηρες προκριθούν κόντρα στους «Τρικολόρ», τότε θα έχει στην διάθεσή του κι ένα δεύτερο, τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα