EURO 2024, εθνική Ισπανίας: Τα χαμένα παπούτσια που έγιναν το σημείο καμπής

EURO 2024, εθνική Ισπανίας: Τα χαμένα παπούτσια που έγιναν το σημείο καμπής

Newsroom
Ισπανία
Η Ισπανία είναι πλέον ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του EURO 2024. Ένα δεμένο σύνολο υπό τις οδηγίες του Λουίς Ντε Λα Φουέντε που «χρωστάει» πολλά σε ένα μάλλον... ατυχές συμβάν που λειτούργησε ως σημείο καμπής.

Η Ισπανία, πριν από την έναρξη του EURO 2024, ήταν ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε αντιμετωπίζει απόψε τη Γαλλία (09/07, 22:00) με στόχο το «χρυσό» εισιτήριο για τον τελικό.

Μία δεμένη ομάδα που φιλοδοξεί να ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2012, που σίγουρα δεν «χτίστηκε» εν μία νυκτί. Αλλά, όπως φαίνεται, χρειάστηκε πράγματι να συμβεί κάτι μάλλον περίεργο για να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ομοσπονδία της Ισπανίας κατάφερε κάτι... απίθανο: οι διεθνείς να μην έχουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια στην προπόνηση που προηγήθηκε της αναμέτρησης με τη Γεωργία, για τα προκριματικά του EURO!

Με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να κάνουν προπόνηση με... σανδάλια, κάτι που ούτε τους πτόησε, αλλά παράλληλα τους «έδεσε» ακόμη περισσότερο. Οι διεθνείς το διασκέδασαν, προπονήθηκαν σε διαφορετικό τέμπο, κάτι που τους «έλυσε» και από το άγχος. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σιγά-σιγά το ομαδικό πνεύμα που παρακολουθούμε εννέα μήνες μετά.

Μάλιστα, σε εκείνο το ματς, οι Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ πέρασαν ως αλλαγή στη θέση των τραυματιών Ντάνι Όλμο και Μάρκο Ασένσιο, καταφέρνοντας να σκοράρουν στο επιβλητικό 7-1 επί της Γεωργίας.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό που πάντως, σε βάθος χρόνου, αποδείχθηκε πως είχε τη δική του αξία για τις εξαιρετικές εμφανίσεις της Ισπανίας στο φετινό EURO.

 

 

EURO Τελευταία Νέα