Τσάβι Σίμονς στο Gazzetta: «Εμείς, το περιμέναμε. Εσείς, το περιμένατε;» (vid)

Τσάβι Σίμονς στο Gazzetta: «Εμείς, το περιμέναμε. Εσείς, το περιμένατε;» (vid)

simons
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ολλανδίας στον ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία, Τσάβι Σίμονς, μιλώντας στο Gazzetta, έβγαλε αρκετή δόση… αυτοπεποίθησης!

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης

Μπορεί το υπέροχό του τέρμα να μην στάθηκε ικανό, προκειμένου η Ολλανδία να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Euro 2024, ωστόσο, ο Τσάβι Σίμονς, ήταν, δεδομένα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του στον ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρηση κόντρα στα «Τρία Λιοντάρια», το Gazzetta συνάντησε το παιδί – θαύμα της Λειψίας στην μικτή ζώνη του γηπέδου του Ντόρτμουντ και εκείνος μίλησε τόσο για τον αποκλεισμό των «οράνιε», όσο και για την συνολική παρουσία της ομάδας του στο τουρνουά.

Αρχικά σχετικά με το αν αισθάνεται πως η Ολλανδία απώλεσε κόντρα στην Αγγλία μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό σχολίασε ότι «Στο τέλος το συναίσθημα που μας μένει δεν είναι καλό, μιας και δεν καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό προκειμένου να κάνουμε τους Ολλανδούς περήφανους, φέρνοντας την εθνική ομάδα στο ψηλότερο σημείο. Έτσι, είναι, όμως, το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».

 

Υπενθυμίζεται πως η Ολλανδία συμμετείχε στο ίδιο γκρουπ των προκριματικών με την Εθνική Ελλάδος. Έτσι, ρωτήσαμε τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Λειψίας, αν όταν αυτός και οι συμπαίκτες του «σφράγισαν» την πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας με τη νίκη στην Αθήνα επί της ελληνικής ομάδας, περίμεναν πως η πορεία τους στο τουρνουά θα ήταν . Με ύφος που περιείχε και λίγη δόση… ειρωνείας, μας απάντησε «Ναι. Εμείς, το περιμέναμε. Εσείς, το περιμένατε;».

Για να συνεχίσει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Αν δεν έχεις αυτόν τον τρόπο σκέψης, καλύτερα να μην ξεκινήσεις στο τουρνουά. Θέλεις να νικήσεις, να πετύχεις πράγματα. Με αυτή τη φιλοσοφία ήρθαμε στη Γερμανία και δείξαμε με πάνω και κάτω ότι αξίζουμε ως ομάδα. Τώρα, πρέπει να συνεχίσουμε».

Τέλος, σχετικά με το γεγονός πως παρά τις μέτριες εμφανίσεις της Αγγλίας στο μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης, κόντρα στην Ολλανδία το σύνολο του Σάουθγκεϊτ έδειξε καλό πρόσωπο, ανέφερε ότι «Έχουν πολύ καλή ομάδα και ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά ανά πάσα στιγμή. Αυτό συνέβη και κόντρα σε εμάς, στο τελευταίο λεπτό. Πρέπει να τους συγχαρούμε και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στον τελικό».

 

 

EURO Τελευταία Νέα