Καραγκούνης στο Gazzetta: «Σκέφτηκα μόνο την ομάδα, όχι αν θα παίξω στον τελικό»

Καραγκούνης στο Gazzetta: «Σκέφτηκα μόνο την ομάδα, όχι αν θα παίξω στον τελικό»

kara
Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλάει στο Gazzetta για το αστείρευτο κίνητρο για το ποδόσφαιρο, το έπος της Πορτογαλίας και την φάση που του στέρησε τη συμμετοχή του στον τελικό.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Ένας άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του με την Εθνική ομάδα όσο λίγοι στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο άνθρωπος που έχει φορέσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον, το εθνόσημο στο στήθος. O «captain» της καρδιάς όλων των Ελλήνων.

Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλάει στο Gazzetta, λίγες ώρες πριν το σπουδαίο φιλικό στο Έσσεν της Γερμανίας των Legends του 2004 για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από το Έπος της Πορτογαλίας.

kara1

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης στο Gazzetta:

Τι είναι αυτό που σε τρέφει και αγωνίζεσαι μέχρι και σήμερα με τόσο πάθος, ανεξάρτητα του αν πρόκειται για φιλικό αγώνα;

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, σε όποια ηλικία και αν είσαι. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή. Ακόμα και τώρα, όταν μπαίνουμε στο γήπεδο να παίξουμε, νιώθουμε παιδιά και περνάμε όμορφα. Θυμόμαστε όμορφες στιγμές κι εγώ προσωπικά το απολαμβάνω πολύ.

kara2

Θα αντάλλασσες με τίποτα το γκολ κόντρα στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα του Euro;

Όχι. Όλα τα γκολ με την Εθνική είναι μοναδικές στιγμές. Και το γκολ κόντρα στην Πορτογαλία και το γκολ κόντρα στη Ρωσία στο Euro 2012, ήταν πολύ σημαντικές στιγμές. Ειδικά αυτό κόντρα στην Πορτογαλία ήταν στο εναρκτήριο ματς και μας έδωσε μεγάλη ώθηση, μεγάλη αυτοπεποίθηση. Χαλάσαμε την γιορτή των Πορτογάλων!

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις ακούσει αυτά τα χρόνια ως Γιώργος;

Όταν είχα πάει στην Αυστραλία, μου έλεγαν οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, ότι η Τρίτη γενιά των παιδιών τους, δεν ήθελε να ακούσει για την Ελλάδα. Δεν ήθελε να ξέρει για Ελλάδα. Και μόλις έγινε, αυτό που έγινε, ένιωσαν πιο Έλληνες και από εκείνους. Ήταν το πιο σημαντικό που άκουσα, γιατί περιέγραφε το αντίκτυπο της επιτυχίας μας σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο στην Ελλάδα. Ήταν πολύ όμορφο να κάνεις τα νέα παιδιά που δεν ήθελαν να ακούν για Ελλάδα, να αισθάνονται πιο Έλληνες από τους μπαμπάδες ή τους παππούδες τους.

Θα μπορέσει η Ελλάδα να φτάσει σε μία ανάλογη επιτυχία στο μέλλον;

Δεν είναι εύκολο. Βλέπουμε ότι στα τρία τελευταία Euro, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί, παρά το ότι συμμετέχουν 24 ομάδες. Γενικά, όμως, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα ριζικά. Από άποψη υποδομών, πρωταθλήματος που έχουμε. Να γίνουν βήματα προόδου στις πιο χαμηλές κατηγορίες και να βγαίνουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες. Είναι, όμως, μεγάλη συζήτηση αυτή. Το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να είμαστε και πάλι σε ένα Euro.

Αν ερχόταν ξανά η φάση που σου στέρησε την συμμετοχή σου στον τελικό, θα έπαιρνες πάλι την ίδια απόφαση που θα οδηγούσε στην τιμωρία σου;

Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει, όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα, ότι το «εγώ» είναι κάτω από το «εμείς». Μας ενδιέφερε πάντα πως θα πάμε την ομάδα ψηλά. Σε εκείνη τη φάση, εγώ σκέφτηκα μόνο την ομάδα, όχι αν θα παίξω στον τελικό. Άλλωστε, ακόμα ήταν το ματς στο 0-0 και δεν ήταν ακόμα σίγουρο ότι θα προκριθούμε. Έτσι σκεφτόμασταν και γι’ αυτό πετύχαμε, αυτό που πετύχαμε.

 

 

EURO Τελευταία Νέα