Ρόμπι Κιν στο Gazzetta: «Μόνο η Ελλάδα και η Λέστερ, θα έβαζα τα λεφτά μου στην Αγγλία» (vid)

Ρόμπι Κιν στο Gazzetta: «Μόνο η Ελλάδα και η Λέστερ, θα έβαζα τα λεφτά μου στην Αγγλία» (vid)

keane
Ο Ρόμπι Κιν παρομοιάζει, μέσα από το Gazzetta, το Έπος της Πορτογαλίας με την ιστορία της Λέστερ και χρίζει την Αγγλία φαβορί για το Euro 2024.

Αποστολή στη Γερμανία: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Στο περιθώριο του φιλικού των Legends της UEFA, κόντρα στην Εθνική που έγραψε το Έπος της Πορτογαλίας, το Gazzetta συνάντησε τον Ιρλανδό θρύλο του ποδοσφαίρου, Ρόμπι Κιν. Εκείνος, παρομοίασε το θαύμα της Ελλάδας με εκείνο της κατάκτησης του αγγλικού πρωταθλήματος από τη Λέστερ.

Παράλληλα, σχολίασε και τον τελικό του Euro 2024, ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία, χρίζοντας φαβορί το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρόμπι Κιν στο Gazzetta:

Για τις σκέψεις του για το φιλικό των Legends της UEFA απέναντι στους Legends του 2004: «Είναι μία απίστευτη ιστορία για την Ελλάδα το να κερδίσει απέναντι στην Πορτογαλία. Τα παιδιά γράψανε ιστορία και τώρα είναι Legends για την Ελλάδα. Είναι πολύ όμορφο και για εμάς, που ήρθαμε να το υποστηρίξουμε. Αποτελούν μια ομάδα με αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουμε παίξει μαζί ή εναντίον τους».

Για το θαύμα της κατάκτησης του Euro 2004 από την Ελλάδα: «Δεν νομίζω ότι κανείς πίστευε πως η Ελλάδα έχει πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε σε αυτό. Απέδειξαν, όμως, ότι με ενότητα και ομαδικό πνεύμα στο γκρουπ, μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Το ότι έπαιξαν απέναντι σε μία τόσο ποιοτική Πορτογαλία και κατάφεραν να κερδίσουν, είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν μπορεί να συγκρίνει το Έπος της Πορτογαλίας με κάποια άλλο επίτευγμα ομάδας στο ποδόσφαιρο: «Η μόνη ιστορία που μου έρχεται στο μυαλό και μπορεί να συγκριθεί με της Ελλάδας, είναι αυτή της Λέστερ. Κανείς δεν πίστευε πως μπορεί η Λέστερ να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ. Οι ιστορίες της Ελλάδας και της Λέστερ μοιάζουν πολύ, γιατί κανείς δεν έδινε στις δύο αυτές ομάδες, πιθανότητες. Όταν, όμως, το γκρουπ είναι ενωμένο, μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

Για τον τελικό του Euro 2024 ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία: «Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα. Ίσως, η καλύτερη για να την παρακολουθήσει κάποιος, από πλευράς θεάματος που προσφέρει. Η Αγγλία είναι απλά, ok. Ξέρει πως να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αν έπρεπε να βάλω τα χρήματά μου κάπου, θα τα έβαζα στην Αγγλία γιατί διαθέτει το πιο δυνατό ρόστερ. Όμως, η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα».

 

 

EURO Τελευταία Νέα