EURO 2024, εθνική Ισπανίας: Η τρομακτική παράδοση στους τελικούς του 21ου αιώνα

EURO 2024, εθνική Ισπανίας: Η τρομακτική παράδοση στους τελικούς του 21ου αιώνα

Ισπανία - EURO 2024
Μια απίθανη παράδοση που έχουν στους τελικούς σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο θέλουν να διευρύνουν οι Ισπανοί στο μεγάλο ραντεβού του Βερολίνου απέναντι στην Αγγλία.

Το μεγάλο ραντεβού του φετινού τελικού του EURO 2024 έκλεισε. Ισπανία - Αγγλία. Η «Φούρια Ρόχα» κατάφερε να επικρατήσει και της Γαλλίας, με τον Γιαμίν Γιαμάλ να βγάζει... μάτια και να στέλνει την ομάδα του στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου.

Εκεί θα βρει την Αγγλία η οποία σε ένα ακόμα ματς «θρίλερ», επικράτησε στις καθυστερήσεις της Ολλανδίας και τσέκαρε τη δική της θέση για το βράδυ της 14ης του Ιούλη. Μια βραδιά η οποία θα είναι ιστορική ανεξάρτητα με το που θα πάει η κούπα. Από τη μια η Ισπανία, η οποία εάν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο θα γίνει η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις EURO, φτάνοντας στις τέσσερις και αφήνοντας πίσω τους Γερμανούς.

Η Αγγλία θέλει να φτάσει για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και να κάνει επιτέλους πραγματικότητα το «It's Coming Home». Τα «τρία λιοντάρια» δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κατακτήσουν το EURO και στοχεύουν στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο. Η δοκιμασία για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα είναι ωστόσο αρκετά δύσκολη, καθώς πέρα από την πιο δυνατή ομάδα της διοργάνωσης -βάσει απόδοσης- θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει και την τρομακτική παράδοση που έχουν οι Ισπανοί στους τελικούς που έχουν γίνει τον 21ο αιώνα.

Το -σχεδόν- απόλυτο ρεκόρ των Ισπανών στους τελικούς

Τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό, οι Ισπανοί είναι με διαφορά οι πιο επιτυχημένοι του 21ου αιώνα. Εννέα Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης σε αυτό το διάστημα, τέσσερα η Μπαρτσελόνα και πολλά ακόμα Europa League, από τις Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ. Φυσικά δεν μπορεί να μείνει στην ακρη και το three peat των Ισπανών με τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις EURO, Μουντιάλ και EURO την περίοδο 2008-2012. Από το 2001 (όταν η Μπάγερν επικράτησε της Βαλένθια στον τελικό του Champions League), έως και σήμερα οι Ισπανοί έχουν απέναντι σε αντιπάλους άλλης χώρας (εξαιρούνται δηλαδή οι εμφύλιοι στους τελικούς των διοργανώσεων της UEFA) το... σχεδόν απόλυτο 27/28.

Μόνο μια φορά ηττήθηκε η Ισπανία σε τελικό κάποιας διοργάνωσης από το 2001 και αυτό συνέβη το 2021, στον τελικό του Nations League όταν η Γαλλία επικράτησε της ομάδας του Λουίς Ενρίκε με 2-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα