Τελικός EURO 2024: Ο Καρλίτος και ο Λουκ Στιλ αναλύουν στο Gazzetta το Ισπανία - Αγγλία (vids)

ελλαδα
Η ώρα του μεγάλου τελικού του EURO 2024 έφτασε και οι Καρλίτος και Λουκ Στιλ δίνουν στο... πιάτο μέσω του Gazzetta το ζευγάρι Ισπανία-Αγγλία.

Από τη μία πλευρά τα «μωρά» της Ισπανίας που θέλουν να επαναφέρουν τους «Ρόχας» στην κορυφή της Ευρώπης και από την άλλη η (δεύτερη συνεχόμενη) ευκαιρία της Αγγλίας για να κάνει πραγματικότητα το «it's coming home».

Η μεγάλη ώρα για τον τελικό του EURO 2024 έφτασε και η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου της Γερμανίας το βράδυ της Κυριακής (14/07) στις 22:00.

Ο νυν ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Καρλίτος και ο άλλοτε τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ μίλησαν στο Gazzetta για τις χώρες τους που έφτασαν μέχρι τον τελικό και αναλύουν τα δεδομένα για το ποια ομάδα θα το σηκώσει.

Καρλίτος: «Άξια στον τελικό η Ισπανία, έχει το mentality για να κατακτήσει το EURO»

- Πώς έζησες την πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό;

«Το χάρηκα πάρα πολύ όταν είδα την πρόκριση στον τελικό. Αγαπάω τη χώρα μου».

- Τι σημαίνει για την Ισπανία η πρόκριση;

«Είναι ένας ακόμα τελικός που καταφέρνει να πάει η Ισπανία. Θεωρώ πως είναι η καλύτερα ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια και άξια είναι στον τελικό».

- Ποιο θα είναι το... κλειδί για να φτάσει η Ισπανία στον τίτλο;

«Το κλειδί για την Ισπανία για να φτάσει έως εδώ, πιστεύω είναι το mentality που έχει και ο τρόπος παιχνιδιού που έχει μοναδικό στόχο τη νίκη».

- Τι θα κρίνει την έκβαση του τελικού;

«Θα είναι μία μεγάλη μάχη γιατί μιλάμε για τελικό του EURO όμως η Ισπανία μπορεί να νικήσει».

- Η δική σου πρόβλεψη;

«Η πρόβλεψη μου είναι 2-1 υπέρ της Ισπανίας».

- Ποιον παίκτη θαυμάζεις από την Ισπανία;

«Ο Γιαμάλ είναι ένα μεγάλο ταλέντο και ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής όμως ο Ντάνι Όλμο είναι για εμένα ο αγαπημένος του, είμαι μεγάλος του φαν (γέλια)».

ελλάδα

Λουκ Στιλ: «Ήρθε η ώρα η Αγγλία να κατακτήσει έναν τίτλο»

- Που ήσουν τη στιγμή της πρόκρισης στον τελικό;

«Ήμουν στο σπίτι με τα παιδιά μου, τα οποία είχαν κοιμηθεί βέβαια την ώρα του ματς και έτσι έκατσα στον καναπέ για να το δω (γέλια)».

- Τι σημαίνει για την Αγγλία η πρόκριση στον τελικό;

«Είναι κάτι μεγάλο. Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός και αυτός του 1966 είναι αρκετά πίσω, οπότε το να βλέπουμε την Αγγλία σε έναν τελικό είναι υπέροχο. Σημαίνει πολλά για την Αγγλία απλά αυτή τη φορά, θέλουμε να νικήσουμε και να επιστρέψουν οι παίκτες με το τρόπαιο».

- Ποιο είναι το... μυστικό της Αγγλίας που έφτασε σε δύο σερί τελικούς;

«Θεωρώ πως το κλειδί είναι από την απίστευτη ανάπτυξη των ακαδημιών στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια, κάτι που σημαίνει πως όλο και περισσότερα ταλέντα βγαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συνθέτουν αυτή τη στιγμή την ομάδα της Αγγλίας. Το ρόστερ δεν είχε μεγάλες αλλαγές, κράτησε τον κορμό σταθερό, τον προπονητή ίδιο και πλαισιώθηκε από ταλαντούχους παίκτες. Ο ένας σπρώχνει τον άλλον στην επιτυχία. Ο προπονητής είναι αρκετά ήρεμος, έξυπνος και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει».

- Πώς νιώθουν οι Άγγλοι για την πορεία της ομάδας;

«Είναι πολύ ενθουσιασμένοι όλοι με την πρόκριση στον τελικό αλλά είναι λίγο αγχωμένοι επειδή η Αγγλία δεν έπαιξε το τέλειο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής αλλά όπως είπα, είναι η ώρα για τον τίτλο και ένα ολόκληρο έθνος περιμένει για αυτό».

- Τι πιστεύεις ότι θα γίνει στον τελικό;

«Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν».

- Ποιος είναι το αγαπημένος παίκτης των Άγγλων από φέτος;

«Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Ο Κέιν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός αλλά δεν έχει κάνει καλό τουρνουά».

 

 

EURO Τελευταία Νέα