Βρούτσης στο Gazzetta:«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να δείξει ότι το 2004 δεν ήταν αποσπασματικό» (vid)

Βρούτσης στο Gazzetta:«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να δείξει ότι το 2004 δεν ήταν αποσπασματικό» (vid)

Βρούτσης
Ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στο Gazzetta για το σπουδαίο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας του 2004, στο Έσεν, στον εορτασμό της 20ής επετείου από το έπος της Πορτογαλίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την άνοδο του αθλητισμού στην πατρίδα μας.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Ο κ. Βρούτσης ταξίδεψε στο Έσσεν, τη γενέτειρα του Ότο Ρεχάγκελ, για να βρεθεί δίπλα τους ήρωες της Εθνικής Ελλάδας του 2004, στο σπουδαίο επετειακό φιλικό με τους legends της Πορτογαλίας για τον εορτασμό της 20ής επετείου από την κατάκτηση του Euro της Πορτογαλίας.

Ο Υπουργός Αθλητισμού τίμησε τον Γερμανό «στρατηγό» και μίλησε στην κάμερα του Gazzetta για τη σπουδαία επιτυχία - παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

-Πώς βιώσατε εσείς αυτή την εκδήλωση, στο Έσσεν, με έντονο το ελληνικό στοιχείο για την 20ετή επέτειο από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία της χώρας;

Όσοι βρέθηκαν στο Έσεν για αυτό το μοναδικό αγώνα, έζησαν κάτι ξεχωριστό: Είκοσι χρόνια μετά να ξαναβιώνουμε με τους θρύλους τους ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό τον ωραίο αγώνα, συμβολικά εδώ στη γενέτειρα του «στρατηγού», Ότο Ρεχάγκελ. Του ανθρώπου που σχεδίασε, οργάνωσε αυτό το μεγάλο, διθυραμβικό επίτευγμα.

-Συναντηθήκατε πριν από την έναρξη του ματς με τον κ. Ρεχάγκελ. Τι του είπατε;

Με τον Ότο Ρεχάγκελ συναντήθηκα για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στο γραφείο μου, όπου υπέγραψε πάνω σε μία μπάλα που άφησε ως παρακαταθήκη-ανάμνηση στο γραφείο του Υπουργού Αθλητισμού και σήμερα εδώ, συμβολικά, του παρέδωσα ένα νόμισμα συλλεκτικό, το οποίο οποίο εκδώσαμε μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας για αυτή την μεγάλη επέτειο. Η συλλογή, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό, θα δοθεί και στους διεθνείς μας και φυσικά θα μπορεί και ο κόσμος να την προμηθευτεί αργότερα.

-Κύριε Υπουργέ, αυτή η επιτυχία δείχνει το δρόμο για άλλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό;

Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τη δυνατότητα να έχει την ίδια επίδοση και να μην ήταν αυτό που έγινε το 2004 αποσπασματικό. Το έχουμε αποδείξει. Στο μπάσκετ η Ελλάδα είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη. Κατακτά τρόπαια, καταγράφει σημαντικές επιδόσεις. Πιστεύω ότι και στο ποδόσφαιρο έχουμε τη δυνατότητα. Όπως αποδείχθηκε, με καλή οργάνωση, μεθοδικότητα, σχεδιασμό και επιμονή μπορούμε το έπος του 2004 να γίνει μια κανονικότητα για την Ελλάδα. Να βρίσκεται στις κυρίαρχες εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

-Έχουμε προσδοκίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού; Θα βρίσκονται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μεταξύ άλλων...

Έχουμε προσδοκίες και αισιοδοξούμε. Είναι αυτονόητο αυτό. Έχουμε 101 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την εθνική μπάσκετ που προκρίθηκε και η ελληνική αποστολή έχει αθλήτριες και αθλητές, αλλά και ομάδες (στα ομαδικά αθλήματα) που μπορούν να σηκώσουν πολύ ψηλά τη σημαία.

Αυτό, όμως, που πρέπει όλοι στην Ελλάδα να θυμόμαστε και να κρατούμε στο μυαλό μας είναι η απάντηση στο γιατί η Ελλάδα μπορεί και στο γιατί η Ελλάδα πρέπει. Η Ελλάδα και μπορεί και πρέπει διότι η πατρίδα μας γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Ελλάδα γεννήθηκε ο αθλητισμός. Αυτό πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Το μεγαλύτερο κοινωνικοαθλητικό γεγονός της ανθρωπότητας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Αυτό μας καθιστά κατά ένα τρόπο και υπεύθυνους στο να κρατήσουμε δυνατά τη σκυτάλη αυτής της μεγάλης παρακαταθήκης. Για αυτό οφείλουμε να προσπαθούμε καθημερινά ώστε ο αθλητισμός να σηκωθεί πολύ ψηλά στην Ελλάδα.

 

 

EURO Τελευταία Νέα