Ράκιτιτς στο Gazzetta: «Από τους καλύτερους που ξέρω ο Μεντιλίμπαρ, θα παίξει εντυπωσιακά ο Παναθηναϊκός με Αλόνσο» (vid)

rakitits
Ο Ιβάν Ράκιτιτς μιλάει αποκλειστικά στο Gazzetta για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τον Ντιέγκο Αλόνσο και τον τελικό του Euro 2024.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Το Gazzetta συνάντησε στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Euro 2024, τον άλλοτε σούπερ σταρ, μεταξύ άλλων της Μπαρτσελόνα και της Σεβίλλης, Ιβάν Ράκιτιτς. Όντας, στην ομάδα της Ανδαλουσίας, συνεργάστηκε τόσο με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όσο και με αυτόν του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής, που πλέον φορά τη φανέλα της Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους δύο ανθρώπους με τους δούλεψε και πλέον βρίσκονται στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως τόσο οι οπαδοί των ερυθρόλευκων, όσο και εκείνοι των πράσινων, έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν!

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον μεγάλο τελικό του Euro 2024, εκφράζοντας την επιθυμία του να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο το σύνολο του Ντε Λα Φουέντε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Gazzetta ο Ιβάν Ράκιτιτς:

Για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τα όσα έχει ως τώρα πετύχει στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια σ' αυτόν και στον Ολυμπιακό για την εκπληκτική ιστορία και τον μεγάλο τίτλο. Είναι απ' τους καλύτερους ανθρώπους που ξέρω στο ποδόσφαιρο. Ως προπονητής, είναι πολύ κοντά στους παίκτες, με τρομερή φιλοδοξία για την ομάδα. Χαίρομαι πολύ γι' αυτόν, το επιτελείο του και τον Ολυμπιακό, που κατέκτησε το πρώτο διεθνές τρόπαιο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει σπουδαία πράγματα και στο μέλλον με τον Ολυμπιακό. Είναι άνθρωπος και προπονητής που θα είναι φίλος μου για πάντα.

Για το αν πίστευε πως μία ελληνική ομάδα θα έφτανε ως την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου: «Είναι δύσκολο, αλλά απέδειξαν, ξανά, πως όλα γίνονται. Κέρδισαν πολύ μεγάλες ομάδες, άρα το άξιζαν. Νομίζω έπαιξαν πολύ καλά, γι' αυτό και νίκησαν. Απλά συγχαρητήρια στον "Μέντι" και στον Ολυμπιακό».

Για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο: «Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι εξαιρετικός προπονητής, απ' τους καλύτερους που είχα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει σπουδαία πράγματα με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός, θα παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ μεγάλος προπονητής».

Για τον τελικό του Euro 2024 ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία: «Θα 'ναι σίγουρα ωραίο ματς. Νομίζω ότι η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα. Η Αγγλία έχει εξαιρετικούς παίκτες με καλή ατομική ποιότητα. Θα 'ναι ωραίο ματς, αλλά, ελπίζω να κερδίσει η Ισπανία. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο κι ενδιαφέρον παιχνίδι».

 

 

EURO Τελευταία Νέα