Ισπανία - Αγγλία, Σάουθγκεϊτ: «Αν δεν φοβόμασταν να χάσουμε, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε»

Newsroom
southgate 3/7
Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθεγκεϊτ στη συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο τελικό του EURO 2024 απέναντι στην Ισπανία, θέλησε να ανεβάσει το ηθικό της ομάδας του, ενώ ακόμα τόνισε ότι είναι η ώρα για το επόμενο βήμα.

Αγγλία και Ισπανία είναι μια «ανάσα» από την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, καθώς θα αναμετρηθούν στον τελικό του EURO 2024.Τα «Λιοντάρια» θέλουν να αφήσουν πίσω της κακές μνήμες του προηγούμενου EURO και να κάνουν πραγματικότητα το « it's coming home».

Ο Γκάρεθ Σάουθεγκεϊτ σε δηλώσεις του λίγο πριν το μεγάλο «ραντεβού» του Βερολίνου αρνήθηκε πως η ομάδα του έφτασε μέχρι εδώ λόγω του «πεπρωμένου», ενώ έκανε σαφές ότι η νίκη εξαρτάται καθαρά από την ομάδα του.

«Δεν πιστεύω στα παραμύθια, αλλά πιστεύω στα όνειρα. Είχαμε μεγάλα όνειρα, νιώσαμε τη σημασία όλων αυτών, αλλά πρέπει στη συνέχεια να... επιστρέψουμε στην πραγματικότητα»

Το πεπρωμένο, η πορεία που είχαμε, τα γκολ στο τέλος του αγώνα, τα πέναλτι, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ήταν η στιγμή μας. Πρέπει να το κάνουμε να συμβεί την Κυριακή, πρέπει να φτάσουμε στο πιο ψηλό επίπεδο απόδοσης για να το πετύχουμε. Φυσικά, θα ήταν μια όμορφη ιστορία, αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς» ανάφερε στη συνέντευξη Τύπου ο 53χρονος τεχνικός.

Στην συνέχει πρόσθεσε:«Δεν φοβάμαι τι μπορεί να συμβεί γιατί έχω ζήσει τα πάντα. Θέλω και οι παίκτες να μην φοβούνται, θέλω να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό γιατί ό,τι και να συμβεί, είμαστε πραγματικά δυνατοί ως ομάδα και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Είπα νωρίτερα στο τουρνουά ότι αν δεν φοβόμασταν να χάσουμε, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε».

Επιμέλεια: Μάρθα Χωριανοπούλου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα