Ζιρού: Το συγκινητικό «αντίο» στην εθνική Γαλλίας

Ζιρού: Το συγκινητικό «αντίο» στην εθνική Γαλλίας

Newsroom
Ζιρού: Το συγκινητικό «αντίο» στην εθνική Γαλλίας
Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media, ο Ολιβιέ Ζιρού αποχαιρέτησε επίσημα την εθνική Γαλλίας, μετά από 13 χρόνια συνεισφοράς στους Τρικολόρ.

Λίγες ημέρες μετά την τελευταία του παράσταση με την εθνική Γαλλίας στο EURO 2024, ο Ολιβιέ Ζιρού είπε το επίσημο «αντίο» του στους Μπλε, τους οποίους υπηρέτησε με αφοσίωση για 13 χρόνια, από την πρώτη του διεθνή συμμετοχή το 2011.

Με ένα συγκινητικό μακροσκελές μήνυμα στα social media, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Τρικολόρ αποχαιρέτησε τη Γαλλία, δηλώνοντας ότι από σήμερα θα είναι ο νούμερο ένα υποστηρικτής της.

Σε αυτά τα 13 χρόνια, ο Ζιρού φόρεσε το εθνόσημο 137 φορές, μετρώντας συνολικά 57 γκολ. Ο 37χρονος Γάλλος ξεχώρισε ως μία εκ των κορυφαίων των στιγμών την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, από την οποία σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς έξι χρόνια.

«Έφτασε η στιγμή να αποχαιρετήσω την εθνική Γαλλίας, έξι χρόνια ακριβώς μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (το 2018). Οι αναμνήσεις επανέρχονται στο προσκήνιο. Ήμουν 12 ετών το 1998, τότε ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι μία μέρα θα γίνω και εγώ πρωταθλητής κόσμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους εξασφάλισαν την ασφάλεια και την ευημερία μου στην εθνική.

Τώρα πάω για άλλες περιπέτειες, μία νέα σελίδα έχει γυρίσει. Από εδώ και πέρα θα είμαι ο πρώτος υποστηρικτής των Μπλε. Αυτά τα 13 χρόνια θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά μου. Είναι η μεγαλύτερη περηφάνια και η πιο τρυφερή μου ανάμνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δημοσίευσή του.

 

 

EURO Τελευταία Νέα