Σαλγάδο στο Gazzetta: «Όταν είδα την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό είπα: "Τι διάολο είναι αυτό;"» (vid)

Σαλγάδο
Ενας θρύλος για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μίτσελ Σαλγάδο, στην κάμερα του Gazzetta για το τρελό ματς με τον Ολυμπιακό στο 3-3 του ΟΑΚΑ, τη δουλειά που κάνει ο Καρεμπέ στους ερυθρόλευκους αλλά και την Ελλάδα του 2004

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Μέτρησε στην ποδοσφαιρική του διαδρομή 558 συμμετοχές, με 9 γκολ και 30 ασίστ. Ηταν από τα σπουδαιότερα μπακ της εποχής του, με 53 ματς στην εθνικής Ισπανίας.

Κατέκτησε με την Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερα πρωταθλήματα, 3 Super Copa Ισπανίας, 2 Champions League κι ένα Super Cup Ευρώπης.

Ο Μίτσελ Σαλγάδο, μίλησε στην κάμερα του Gazzetta για την δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, θυμήθηκε το 3-3 στο ΟΑΚΑ, αποθέωσε την ατμόσφαιρα που συνάντησε τότε στο ματς με τους ερυθρόλευκους και στάθηκε στο ταλέντο του Γιαμάλ, που αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στο Euro της Γερμανίας.

 

«Η Ισπανία έχει μια σπουδαία ομάδα, με τρομερά νέα παιδιά. Άξιζε που πήρε αυτό το Euro», σχολίασε αρχικά ο Σαλγάδο και απάντησε για τον Γιαμάλ, τον οποίο χαρακτηρίζουν «νέο Μέσι»:

«Είναι "too much" αυτό. Είδα τον Μέσι μόλις ήρθε στην Ισπανία, τον είδα να παίζει απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και αναρωτήθηκα "ποιο είναι αυτό το παιδί;". Με εξέπληξε και το να συγκρίνεις τον οποιοδήποτε παίκτη με τον Μέσι είνα κάτι το τεράστιο. Αυτό το παιδί ξεκίνησε από πολύ μικρός, τα όσα κάνει είναι απίστευτα και πρέπει να τον χαλαρώσουμε λιγάκι, γιατί μπορεί να νιώσει τεράστια πίεση τώρα.

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει δύο πολύ σημαντικά πράγματα για το σημερινό ποδόσφαιρο: Το νούμερο είναι ότι ακόμη έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Ο Ρόντρι πάντα αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Ισπανίας. Ωστόσο έχει και τους Γιαμάλ - Νίκο Ουίλιαμς με τους οποίους μπορεί να αλλάξει το ρυθμό του παιχνιδιού, να επιτεθεί κάθετα και να έχει ποικιλία στο παιχνίδι της».

Σαλγάδο

Κατά τη διάρκεια της εκπληκτικής σας καριέρας, παίξατε στο Champions League, κόντρα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η ανάμνηση που έχετε απ' αυτές τις αναμετρήσεις;

«Το πρώτο μου παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα του Ολυμπιακού, γιατί ήταν τρελό! Θυμάμαι έληξε 3-3, τρελό παιχνίδι! Ήταν ο Τζιοβάνι, νομίζω κι ο Τζόρτζεβιτς, ο Τζόρτζεβιτς ήταν εκπληκτικός παίκτης. Ηταν η πρώτη φορά που είδα την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Ηταν το 1999 και ήταν το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του ομίλου στην Ελλάδα. Όταν είδα την ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού είπα: "Τι διάολο είναι αυτό;". Είναι τρελό να παίζεις ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μετά φυσικά έπαιξε και με την εθνική. Παίξαμε τόσα ματς, αλλά εκείνο το πρώτο παιχνίδι, το 3-3 ήταν το πιο ιδιαίτερο που έπαιξα στην Ελλάδα».

Είχατε παίξει και στο ματς της Ισπανίας με την Ελλάδα στη Σαραγόσα για τα προκριματικά του Euro 2004;

«Ναι, είχα παίξει και στα δύο ματς. Στην Ελλάδα είχαμε κερδίσει 1-2 αν θυμάμαι καλά. Ο Βαλερόν ήταν εκεί, όλοι ήταν εκεί! Το πρόβλημα είναι ότι έχασα... Πέντε μέρες πριν πάμε στο Euro τραυματίστηκα στην προετοιμασία της Εθνικής και δεν μπόρεσα να πάω στην τελική φάση. Και ήμουν στα καλύτερά μου! Ημουν τρομερός εκείνη την περίοδο, είχα τελειώσει τη σεζόν πολύ καλά. Αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή μου στο ποδόσφαιρο. Και μετά το πήρε η Ελλάδα! Μπράβο τους, το κέρδισαν γιατί ήταν δυνατοί και με ξεκάθαρες ιδέες. Ο Ότο Ρεχάγκελ ήταν εκεί ο προπονητής και ήταν πάντα τακτικά ένας καλός προπονητής. Ημουν όμως πολύ λυπημένος που δεν ήμουν εκεί».

Θα θέλατε να πείτε κάτι στον φίλο σας, τον Κριστιάν Καρεμπέ; Φέτος έκανε τρομερή δουλειά με τον Ολυμπιακό.

«Δεν θέλω να στεναχωρήσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, γιατί είμαι ουδέτερος, όμως αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός φέτος είναι απίστευτο! Πήρε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο και η Κ19 πήρε το Youth League που είναι επίσης τρελό. Είναι πολύ καλό για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο φίλος μου ο Καρεμπέ είναι εκεί και το συζητήσαμε. Βασικά, ήμουν με τον Καρεμπέ όταν ήμουν υπεύθυνος στην Πάφο, στην Κύπρο, είχαμε κάνει μια συνάντηση για να συνεργαστούμε με τον Ολυμπιακό. Είναι ωραίο να βλέπω ότι κάνει καλή δουλειά στην Ευρώπη. Κι ο Ολυμπιακός πλέον κάνει φοβερά πράγματα στην Ευρώπη».

Θα βλέπατε τον εαυτό σας να δουλεύει στην Ελλάδα;

«Ποτέ δεν ξέρεις! Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα για να δουλεύεις στο ποδόσφαιρο».

Ο Σαλγάδο στην κάμερα του Gazzetta:

@Photo credits: INTIME

 

 

EURO Τελευταία Νέα