Νησιά Φερόε - Εθνική Ελπίδων 0-4: «Τεσσάρα» στο... ρελαντί με τρομερό Κουρφαλίδη

Βασίλης Μπαλατσός
Kourfa
Η Εθνική Ελπίδων συνέτριψε την U21 των Νήσων Φεροέ με 4-0 στο ένατο ματς της για τα προκριματικά του EURO 2025 U21. Έκανε τη διαφορά ο Κουρφαλίδης με γκολ και δυο ασίστ.

«Περίπατος» για την Εθνική Ελπίδων στο Κλάκσβικ. Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη χωρίς να... ιδρώσει υπέταξε τα Νησιά Φερόε στην έδρα τους με 4-0, στο 9ο ματς της Γαλανόλευκη στα προκριματικά του EURO 2025 U21. Γκολ και δυο ασίστ ο πρωταγωνιστής Χρήστος Κουρφαλίδης, ενώ δυο γκολ δημιούργησε ο ακραίος μπακ του Ολυμπιακού, Απόστολος Αποστολόπουλος. Στους 17 βαθμούς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Ελλάδα σκόραρε από δυο φορές σε κάθε ημίχρονο. Στο 13' ο Κουρφαλίδης άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου και στο 22' ο νεαρός μέσος της Κοζέντσα δημιούργησε εκτέλεσε κόρνερ και ο Κωστής με κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 50ο λεπτό ο Κούτσιας έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ με σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής έπειτα από τη δεύτερη ασίστ του Κουρφαλίδη.

Στο 64' ο Αποστολόπουλος με ακόμα μια ιδανική σέντρα βρήκε τον Νιάρχο, που με κεφαλιά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Εθνική. Στο 80ό λεπτό το σουτ του Νιάρχου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πέτσερσεν με το 0-4 να μένει μέχρι το φινάλε.

Νησιά Φερόε (Έϊντιουν Κλάκστάϊν): Α. Πέτερσεν, Μούριτσεν, Χελισσά (78' Γιένσεν), Β. Πέτερσεν, Άγκναρσον, Σόρενσεν (78' Μπορύν), Έλινγκσγκάρντ, Νταμ, Νίλσεν (85' Όλσεν), Μπαρόαρσον (65' Νόασι), Γκούτεσεν (78' Πόουλσεν).

 

Ελλάδα (Γιάννης Ταουσιάνης): Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος (82' Κίτσος), Κωστής, Κωνσταντόπουλος, Κουτσογούλας, Κουρφαλίδης, Μεταξάς (82' Μουζακίτης), Δαρέλας (58' Μπακούλας), Νιάρχος, Ζουγλής (58' Καλοσκάμης), Κούτσιας (68' Τζίμας).

 

 

EURO Τελευταία Νέα