Βαθμολογία Ελλάδα U21: Βρέθηκε δεύτερη, η Πορτογαλία της έκανε τη «χάρη» και «τελικός» με την Κροατία

Βαθμολογία Ελλάδα U21: Βρέθηκε δεύτερη, η Πορτογαλία της έκανε τη «χάρη» και «τελικός» με την Κροατία

Newsroom
elpides_eurokinisi.jpg
Η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση του ομίλου της χάρις στη νίκη της επί των Νήσων Φερόε και λίγο αργότερα η Πορτογαλία την… διατήρησε εκεί καθώς νίκησε την Κροατία.

Ιδανική ήταν η αποψινή (10/9) ημέρα για την Εθνική μας των Ελπίδων, αφού μετά τα αποτελέσματα στον προκριματικό της Ομιλο για το EURO της Σλοβακίας παραμένει στο «κόλπο» ώστε να πάρει ένα προνομιούχο «εισιτήριο».

Αρχικά η «γαλανόλευκη» επικράτησε 4-0 των Νήσων Φερόε και «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση του group, όπου και παρέμεινε καθώς λίγη ώρα αργότερα καθώς η Πορτογαλία επικράτησε εκτός έδρας 2-0 της Κροατίας.

Ετσι οι Ιβηρες ναι μεν εδραιώθηκαν στην κορυφή αλλά η Χρβάτσκα έμεινε 3η και έτσι αδυνατεί να «κλειδώσει» την παρουσία της στο Top 2 εάν κερδίσει την Ανδόρα στον αγώνα που υπολείπεται της Ελλάδος.

Θυμίζουμε πως στην τελική φάση θα βρεθούν απευθείας η διοργανώτρια χώρα, οι πρώτες ομάδες κάθε προκριματικού group (9 συνολικά) και οι 3 καλύτερες δεύτερες, ενώ οι άλλες 6 θα παίξουν μεταξύ τους διπλούς αγώνες μπαράζ ώστε να συμπληρωθεί η final 16άδα.

 

Αυτόματα τα πάντα θα κριθούν στις 15 Οκτωβρίου όπου η Κροατία θα υποδεχθεί την Ελλάδα στην Κοπρίβνιτσα, όπου εάν οι αντίπαλοί μας έχουν προηγουμένως κερδίσει την Ανδόρα θα τους προσπεράσουμε με νίκη και θα περιμένουμε να δούμε αν θα βρεθούμε στα μπαράζ ή απευθείας στα γήπεδα της Σλοβακίας ή αν θα μας γίνει κάποιο «δώρο» από την ομάδα του κρατιδίου και υπό προϋποθέσεις θα μας κάνει και η ισοπαλία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πορτογαλία 8 αγώνες 21 βαθμοί
—-------------------------------------------
Ελλάδα 9 αγώνες 17 βαθμοί
—---------------------------------------------
Κροατία 8 αγώνες 16 βαθμοί
Νησιά Φερόε 8 αγώνες 7 βαθμοί
Λευκορωσία 9 αγώνες 6 βαθμοί
Ανδόρα 8 αγώνες 3 βαθμοί


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ν. Φερόε-Πορτογαλία (11/10)
Κροατία-Ανδόρα (11/10)
Ανδόρα-Πορτογαλία (15/10)
Κροατία-Ελλάδα (15/10)
Ν. Φερόε-Λευκορωσία (15/10)



@Photo credits: eurokinissi

 

 

EURO Τελευταία Νέα