Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το ρεκόρ και το βήμα προς την σωστή κατεύθυνση (pic & vid)

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το ρεκόρ και το βήμα προς την σωστή κατεύθυνση (pic & vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το ρεκόρ και το βήμα προς την σωστή κατεύθυνση (pic & vid)

bet365

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει πολλούς λόγους για να θυμάται το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στη σκιά του διάσημου βράχου του Γιβραλτάρ.

Η περίπτωση του Γιάννη Κωνσταντέλια για όσους παρακολουθούν τη διαδικασία εξέλιξης των νεαρών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι άκρως δελεαστική και ελπιδοφόρα για το μέλλον του «Δικεφάλου».

Ο 18χρονος Βολιώτης θεωρείται, όχι άδικα, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα, το πραγματικό «next big thing» του ΠΑΟΚ, ένας μεσοεπιθετικός με ταλέντο και μεγάλες προοπτικές. Οι ειδικοί του χώρου λένε πως παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής από τον οποίο λείπουν οι παραστάσεις και η εμπειρία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο μικρός θαυματουργός άσος από το Βόλο δε θα μπορούσε να γίνει «τίποτα άλλο από ποδοσφαιριστής», όπως αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κάτω από το βιογραφικό του. «Το μόνο που με ευχαριστεί τόσο πολύ είναι το παιχνίδι, είναι να παίζω όμορφα και δημιουργικά», λέει ο ίδιος στην παρουσίαση του εκεί όπου κάποιος μπορεί να διαβάσει και να μάθει για το ποιος τελικά είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ποιες είναι οι αρετές και τα προτερήματά του:

«Τα σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά του Γιάννη Κωνσταντέλια, το πόσο νοητικά και τεχνικά «δυνατός» είναι στο γήπεδο, ακόμα και η άνεση με την οποία ανέκαθεν οι προπονητές του τον χαρακτήριζαν «εξαιρετικά ευφυή» ποδοσφαιρικά, επιβεβαιώνουν προφανώς ότι έχει πολλά προσόντα για να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό επιθετικό χαφ».

 

Οι νεότεροι παίκτες σε συμμετοχές

Πήρε το «βάπτισμα του πυρός» από τον Πάμπλο Γκαρσία πριν από εννιά μήνες. Στις 17 Ιανουαρίου του 2021 στο «Γεντί Κουλέ» έκανε ντεμπούτο απέναντι στον ΟΦΗ (0-3) και το όνομά του μπήκε στο Top-10 της λίστας με τους νεότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Ήταν 17 ετών, 10 μηνών, 12 ημερών. Ολοκλήρωσε, μάλιστα, τη σεζόν, παίζοντας συνολικά σε τρία παιχνίδια.

Ο γεννημένος στις 5 Μαρτίου του 2003 Βολιώτης μεσοεπιθετικός το καλοκαίρι δούλεψε στην προετοιμασία υπό το αυστηρό βλέμμα του Τζιανπάολο Καστορίνα, προπονητή ατομικής βελτίωσης και συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο «Victoria Stadium» του Γιβραλτάρ εναντίον της Λίνκολν και είδε το όνομά του να μπαίνει στη σχετική λίστα των νεότερων ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει με το «Δικέφαλο» στην Ευρώπη.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. «Περήφανος για το ευρωπαϊκό μου ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ. Σημαντική ομαδική νίκη! Η δουλειά δε σταματάει! Πάμε για το επόμενο», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

konstantelias

H πρωτιά του Κούτσια

Στην πρώτη θέση φιγουράρει από πέρσι ένα άλλο παιδί-θαύμα των «ασπρόμαυρων» Ακαδημιών, ο Γιώργος Κούτσιας, που επίσης πήρε χρόνο συμμετοχής στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa Conference League, ωστόσο είχε προλάβει να αγωνιστεί στο ΠΑΟΚ-Γρανάδα (0-0) τον περασμένο Δεκέμβριο και με εκείνη την συμμετοχή είχε καταρρίψει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ το οποίο κρατούσε επί 53 χρόνια και ανήκε σε μια τεράστια μορφή του συλλόγου, τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας του, Σταύρο Σαράφη.

Οι οκτώ νεότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκό αγώνα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι:

1. Γιώργος Κούτσιας, 16 ετών, 10 μηνών, 2 ημερών

10.12.2020: ΠΑΟΚ-Γρανάδα (Europa League)

2. Σταύρος Σαράφης 17 ετών, 7 μηνών, 27 ημερών

13.09.1967: ΠΑΟΚ-Σταντάρ Λιέγης 0-2 (Κύπελλο Εκθέσεων)

3. Στέλιος Πόζογλου 17 ετών, 10 μηνών, 15 ημερών

12.12.2013: ΠΑΟΚ-ΑΖ Αλκμάαρ 2-2 (Europa League)

4. Κώστας Σταφυλίδης 17 ετών, 11 μηνών, 28 ημερών

30.11.2011: Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2 (Europa League)

5. Δημήτρης Σαλπιγγίδης 18 ετών, 1 μήνα, 11 ημερών

30.09.1999: ΠΑΟΚ-Λοκομοτίβ Τιφλίδας 2-0 (Κύπελλο UEFA)

6. Γιάννης Κωνσταντέλιας 18 ετών, 6 μηνών, 11 ημερών

16.09.2021: Λίνκολν-ΠΑΟΚ 0-2 (Europa Conference League)

7. Χρήστος Τζόλης 18 ετών, 6 μηνών, 25 ημερών

25.08.2020: ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας 3-1 (Προκριματικά Champions League)

8. Δημήτρης Πέλκας 18 ετών, 9 μηνών, 13 ημερών,

09.08.2012: ΠΑΟΚ-Μπνέι Γιεχούντα 4-1 (Προκριματικά Europa League)

Το ενδιαφέρον της Τσέλσι που έμεινε στη μέση…

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τα κατορθώματά του στις μικρές ηλικίες, το Gazzetta έχει γράψει την περίοδο που ανανέωσε μέχρι το 2024 το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο διάστημα όπου η Τσέλσι πίεζε και πίστευε ότι μπορεί να εξασφαλίσει την υπογραφή του!

Το θέμα είχε αποκαλύψει ο Nizaar Kinsella, ρεπόρτερ με ειδικότητα στα θέματα της Τσέλσι σ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον 18χρονο μεσοεπιθετικό του «Δικεφάλου» στην ιταλική έκδοση του «Goal.com».

«Οι “Μπλε” ήταν τόσο σίγουροι ότι θα τον υπογράψουν και ήδη είχαν ετοιμάσει και τη διαδικασία δανεισμού του στο Βέλγιο ή στις Κάτω Χώρες προτού εγκατασταθεί μόνιμα στο Stamford Bridge», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα