Conference League: Λυτρωτής Έιμπραχαμ για τη Ρόμα στο 90+1' και πρόκριση στους «8» (vid)

Newsroom
Conference League: Λυτρωτής Έιμπραχαμ για τη Ρόμα στο 90+1' και πρόκριση στους «8» (vid)

bet365

Ο Τάμι Έιμπραχαμ γλίτωσε τη Ρόμα από την «παγίδα» της παράτασης κόντρα στη Φίτεσε και με γκολ στο 90+1' (1-1) έστειλε τους Τζιαλορόσι μιαν ώρα αρχύτερα στους «8» του Conference League. Πρόκριση για Φέγενορντ και Σλάβια Πράγας.

Πήγε να πετάξει στα «σκουπίδια» το διπλό στην Ολλανδία, φλέρταρε με το ενδεχόμενο παράτασης, αλλά ο Τάμι Έιμπραχαμ την πήρε από το χέρι και την πέρασε στους «8» του Conference League. Η Ρόμα γλίτωσε στο 90+1' με γκολ του Άγγλου στράικερ κόντρα στη Φίτεσε (1-1) και πανηγύρισε την πρόκριση που δίνει συνέχεια στο πρώτο της ευρωπαϊκό ταξίδι υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι Τζιαλορόσι πήγαν να την... πατήσουν απέναντι στην επικίνδυνη Φίτεσε, η οποία «πάγωσε» το «Ολίμπικο» ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στο 62' με τον Βίτεκ. Αν έψαχνε μία φορά το γκολ πριν, μετά το 0-1 η Ρόμα δεν είχε άλλη επιλογή από το να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα για να επιβιώσει. Και το βρήκε στο παρά... ένα με τον Νο1 σκόρερ της φέτος, τον Έιμπραχαμ, ο οποίος τελείωσε με κεφαλιά τη φάση από ασίστ «πάρε-βάλε» του Κάρσντορπ.

Πρόκριση και για Φέγενορντ-Σλάβια Πράγας

Χωρίς εκπλήξεις συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών. Η Φέγενορντ μετά τη συντριβή επί της Παρτιζάν στη Σερβία (2-5), έκανε το δύο στα δύο επικρατώντας με 3-1 και έγινε η δεύτερη ολλανδική ομάδα των «8» μετά την PSV. Ντέεσερς (45'), Νέλσον (59') και Λίνσεν (90') σκόραραν για τους γηπεδούχους, μοναδική απάντηση της Παρτιζάν η μείωση του σκορ με τον Γκόμεζ στο 61'.

Την ίδια ώρα, η Σλάβια Πράγας ηττήθηκε μεν με 4-3 από τη Λίντσερ, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς εξασφάλισε μάλλον άνετα το εισιτήριό της. Μετά τη νίκη με 4-1 στην Τσεχία, η Σλάβια προηγήθηκε με 3-1 μέσα στην Αυστρία χάρη στα γκολ των Ολαγίνκα (24'), Μπα (37') και Σορ (62') κι ενώ στο 42' είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ουσού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με την πρόκριση να έχει εν πολλοίς κριθεί, οι Αυστριακοί έκαναν την αντεπίθεσή τους και πήραν το τρίποντο της... τιμής, χάρη σε δύο γκολ του Βίσιγκερ (36', 76'), και δύο από Γκρούμπερ (87') και Σμιντ (89') στο φινάλε για την ανατροπή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα