Παναθηναϊκός: Mία απόλυτα φυσιολογική κλήρωση

Παναθηναϊκός: Mία απόλυτα φυσιολογική κλήρωση

Παναθηναϊκός: Mία απόλυτα φυσιολογική κλήρωση

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει το διαφαινόμενο συναπάντημα του Παναθηναϊκού με την Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Nαι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποφύγει την Σλάβια Πράγας, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποκλείσει το σωματείο από το Γιβραλτάρ. Να κληρωθεί για παράδειγμα με τον νικητή του ζευγαριού Φέχεβαρ-Καμπάλα, να περάσει στα playoffs και εκεί ως ανίσχυρος να συναντήσει την Βιγιαρεάλ. Θα μπορούσε να κληρωθεί και με την Ζόρια, να μπει έπειτα ως ισχυρός στα playoffs και εκεί να συναντούσε μία ομάδα κοντά στο επίπεδο των Τσέχων. Τι θέλουμε να πούμε με την εισαγωγή αυτή; Η κλήρωση του Τριφυλλιού είναι μία απόλυτα φυσιολογική κλήρωση για τον σύλλογο, δεν μπορεί να υπάρξει το τέλειο, δεν βρίσκεται κάθε μέρα ένας… Κώστας Κατσουράνης να βγάλει την Αναγέννηση Καρδίτσας στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Γιατί είναι απόλυτα νορμάλ το συναπάντημα με τους Τσέχους;

Επειδή το κλαμπ απέχει εδώ και μια πενταετία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επειδή εξαιτίας της γνωστής τιμωρίας από την UEFA έπιασε πάτο στην ειδική βαθμολογία της ομοσπονδίας, επειδή είτε μας αρέσει είτε όχι(που δεν μας αρέσει) εδώ και πέντε χρόνια δεν υπάρχει στον ευρωπαϊκή χάρτη ο Παναθηναϊκός, παρά μόνο ως το σπουδαίο όνομα του παρελθόντος.

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που ο Γιάννης Κυράστας χαρακτήριζε την Σλάβια ως την πιο βατή κλήρωση στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League. Δεν είμαστε στο 2001 αλλά στο 2022.

Άρα, λοιπόν, και ήταν δεδομένο εδώ και χρόνια, ο Παναθηναϊκός για να περνούσε ξανά σε όμιλο, θα έπρεπε να αποκλείσει κάποια ή κάποιες καλές ομάδες και όχι… χωριά. Και μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη.

Από την διαδικασία της παρουσίας του σε διοργάνωση της UEFA μετά από πέντε χρόνια, ο σύλλογος είναι ήδη ευνοημένος. Πως; Δεν περίμενε κανείς να… ευθυγραμμιστούν οι πλανητές και να περάσει γύρο το Τριφύλλι χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Έγιναν όλα ιδανικά και η ομάδα μπήκε στον τρίτο προκριματικό.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για όλη αυτή την μεμψιμοιρία που διακρίνω από την ώρα της κλήρωσης και έπειτα, ένα κλίμα… λες και ήρθε το τέλος του κόσμου, ένα κλίμα που ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που υποδέχθηκε τον αντίπαλο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν είναι μία κανονική, μια καλή ομάδα, το απέδειξε πέρσι, έδειξε φέτος στα φιλικά πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το μοναδικό και μεγάλο μελανό σημάδι για το Τριφύλλι είναι η απουσία ενίσχυσης στο δημιουργικό κομμάτι. Καμία μεταγραφή ή μεταγραφές δεν σου δίνουν 100% τα εισιτήρια της πρόκρισης αλλά δεδομένα σου αυξάνουν τις πιθανότητες να είσαι πιο ανταγωνιστικός και έτοιμος. Σε αυτό το κομμάτι ο σύλλογος απέτυχε και όπως έστρωσε θα πορευθεί στις αρχές Αυγούστου.

Στα δικά μου τα μάτια, λοιπόν, το ζευγάρι με την Σλάβια είναι απόλυτα ισορροπημένο, στο 50-50 και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ούτε με την Ρεάλ του Αντσελότι κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός, ούτε με την Λίβερπουλ του Κλοπ. Δὐσκολη κλήρωση, ναι, αλλά απόλυτα αναμενόμενη. Μην λησμονούμε πως πέρσι το καλοκαίρι η Σλάβια αποκλείστηκε διαδοχικά από Φερεντσβάρος και Λέγκια στα προκριματικά του Champions και του Europa League αντίστοιχα.

Περισσότερα για την Σλάβια Πράγας, για τα δυνατά και αδύναμα σημεία της, για τους πρωταγωνιστές της, τον τρόπο παιχνιδιού της και την φιλοσοφία της, θα πούμε τις επόμενες ημέρες.

Ημέρες, κατά τις οποίες ο Παναθηναϊκός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τις αφήσει να περάσουν χωρίς να ενισχυθεί εκεί που ‘’πονάει’’…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.