Η δουλειά έγινε, τι κρατάει και τι πρέπει να βελτιώσει

Η δουλειά έγινε, τι κρατάει και τι πρέπει να βελτιώσει

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την πρόκριση επί της Αραράτ, τα θετικά και αρνητικά του αγώνα στο Βικελίδης, αλλά και το τι πρέπει να διορθώσει στην συνέχεια ώστε να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

Ο Άρης έστω και δύσκολα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αραράτ Αρμένια και να περάσει στην επόμενη φάση του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Κιέβου.

Απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο- άσχετα αν στην Ελλάδα τους βαφτίζουμε όλους χωριά και καφενεία χωρίς να βλέπουμε ότι πλέον είμαστε στην 20η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA-, ο Άρης δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά πήρε την νίκη που του έδωσε την πρόκριση.

Για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία!

Για τους λάτρεις της στατιστικής υπάρχει ένα στοιχείο που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας και ίσως να δείχνει ότι τελικά δεν ήταν και τόσο εύκολη η κατάσταση με βάση τα όσα έχει πετύχει διαχρονικά στην Ευρώπη. Ο Άρης έχει πάρει πολύ μεγάλες προκρίσεις σε νοκ άουτ φάσεις, αλλά σχεδόν όλες τις πέτυχε με τον επαναληπτικό στην έδρα του αντιπάλου. Μόνο μία φορά ως χθες ο Άρης είχε πάρει πρόκριση με το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας και με «απαίτηση» νίκης στην έδρα του για να προκριθεί. Με αρκετά κοινά στοιχεία και τότε η πρόκριση επί της Ζίμπρου (πρώην σοβιετική δημοκρατία και η Μολδαβία, 1-1 το πρώτο ματς και 2-1 η ρεβάνς στην Ευκαρπία με γκολ μάλιστα του Λαζανά στο 88!).

Χθες ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης ήθελε νίκη για να περάσει και το κατάφερε στο Βικελίδης! Ποτέ ξανά δεν είχε συμβεί το ίδιο. Μία φορά με την Γιαγκελόνια τα κατάφερε, αλλά με ισοπαλία 2-2 και ενώ είχε κερδίσει με 1-2 στην Πολωνία.

Πάμε όμως στο τι συνέβη χθες. Για να μπορείς φυσικά να διορθώσεις τα κακώς κείμενα πρέπει και να τα αντιλαμβάνεσαι, αλλά και ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις.

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτή την εποχή είναι ότι πιο…ύπουλο για όλες τις ελληνικές ομάδες. Δεν χρειάζεται να σας φέρω παραδείγματα και νομίζω ότι αφού ως τώρα έχουμε 3 στις 3 προκρίσεις πρέπει να αντιληφθεί και να καταλάβει και ο Έλληνας φίλαθλος ότι…χωριά και ομάδες που «θα μπούμε και θα τις πατήσουμε» δεν υπάρχουν ή είναι πολύ λίγες.

Άξιζε μόνο ο Φεράρι

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Χαριλάου ήταν μία…συνέχεια του αγώνα στην Αρμενία. Ασύνδετος, ακίνδυνος, προβληματικός, με ελάχιστες καλές στιγμές. Από την άλλη οι Αρμένιοι έπαιζαν άμυνα με τις γραμμές τους αρκετά κοντά και με μακρινές μπαλιές όπως και στην Αρμενία έψαχναν το γκολ το οποίο παραλίγο να βρουν στην κακή εκτίμηση του Εμπακατά στο 16, αλλά ευτυχώς ο Κουέστα σταμάτησε τον Γένε. Από την άλλη κάποια σουτ του Πάλμα, και ορισμένες ατομικές προσπάθειες του Ρουπ και του Φαμπιάνο, αλλά…μηδέν στην ουσία. Κάκιστος Μενέντεθ, προβληματική λειτουργία στο κέντρο- δεν μπορώ να δεχθώ ότι χαραμίζεται ως δεύτερο αμυντικό χαφ, η ποιότητα του Νταρίντα και ενώ ο Ρουπ ήταν και πάλι αρνητικός-, μέτριος ο Τζούρασεκ.

Και όλα αυτά ενώ ο Φεράρι που έβαλε ο Τερζής στην θέση του Ματαρίτα σε σχέση με το πρώτο ματς είναι εξαιρετικός. Εξαφάνισε τον καλύτερο παίκτη των Αρμένιων στο πρώτο ματς, τον Σερομπιάν και ήταν ο μόνος που δημιουργούσε, ενώ Φαμπιάνο και Οντουμπάγιο έδειχναν ότι σε αυτό το ματς δεν θα λείψει ουσιαστικά ο Μπράμπετς.

Ένα άλλο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν άλλο Άρη και σε αυτό βοήθησε πολύ η είσοδος του Σαβέριο που δείχνει ότι στις δύο τελευταίες εβδομάδες δούλεψε αρκετά, αλλά και σταδιακά η…ανανέωση του κέντρου. Ο Ζουλ ήταν αν μη τι άλλο…θετικός σε σχέση με την εκτός τόπου και χρόνου εμφάνιση στην Αρμενία και αυτό βοήθησε τον Άρη να πιέσει παραπάνω τους Αρμένιους. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 3 τελικές του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης έφτασε τις 16 στο δεύτερο και μάλιστα με 16η το γκολ του Φαμπιάνο στο 79 μετά από ωραία ασίστ του Πάλμα. Για να ευλογήσουμε τα γένια μας το προβλέψαμε το γκολ Φαμπιάνο στην εκπομπή του bet radio by Novibet και δεν έχετε παράπονο, σχεδόν 10 φορές τα λεφτά σας βγάλατε όσοι μας ακολουθήσατε!

Ο Μορόν είναι αυτό που έψαχνε, αλλά πρέπει να…τελειώνει με Ανεμπά και 6ρι!

Από κει και πέρα θεωρώ ότι ο Μορόν ήταν ο δεύτερος καλύτερος πίσω από τον Φεράρι στο ματς και αν τροφοδοτηθεί σωστά θα βγάλει πολλά γκολ. Ένας παίκτης που είναι δέκα μέρες στην Θεσσαλονίκη έτρεξε, πίεσε, γυρνούσε για άμυνες στην…περιοχή του Άρη, απείλησε με σεντερφορίσια κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαβέριο και το στοίχημα για αυτόν είναι να…πάρει πάσες στο κουτί.

Προφανώς και ο Άρης πρέπει να βελτιωθεί και πολύ, πρέπει σήμερα να κλείσει με τον Ανεμπά για να τον έχει για τα ματς με τους Ουκρανούς, όπως προσωπικά επιμένω και το ξέρετε όσοι με διαβάζετε σε αυτή την γωνιά ή με βλέπετε στο Novibet AllaboutARIS TV ότι φωνάζω για 6ρι. Καλός ο Ζουλ, αλλά η ομάδα χρειάζεται καλύτερο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΤΑΡΙΝΤΑ για να παίζεις με 2. Είναι ότι πιο κομβικό στην δική μου οπτική. Από κει και πέρα χθες η ομάδα έπαιζε με 3 βασικές απουσίες. Μπράμπετς, Κάρλσον που η ποιότητα του είναι πολύ μεγάλη και θα μπορούσε να κάνει επί…δέκα ότι έκανε ο Σαβέριο και… Οντουμπάγιο. Όχι δεν διαβάσατε λάθος. Ο Άγγλος έπαιξε μια χαρά χθες ως στόπερ, αλλά έτσι ο Άρης έχασε πολλά στην δεξιά πλευρά του, πόσο μάλλον όταν

Εμπακατά ήταν μέτριος χθες. Ο Κάρλσον είναι για βασικός και όχι ο Μενέντες ή ο Σαβέριο, ο Μπράμπετς είναι ο βασικός στόπερ και μας μένει το 6ρι!
Με Ντινάμο ο Άρης θα δουλέψει 1 εβδομάδα και άλλη μία εβδομάδα πριν την ρεβανς στο Βουκουρέστι και σίγουρα θα είναι βελτιωμένος, πέρα του ότι του…ταιριάζουν τα ματς που είναι ο αντίπαλος φαβορί. Και οι Ουκρανοί προφανώς και είναι, αλλά έχω την αίσθηση ότι σε αυτά τα ματς που ορισμένοι προβλέπουν…διασυρμό μπορούν οι χαμηλές προσδοκίες να οδηγήσουν σε μία μεγάλη πρόκριση.

Θα τα πούμε όμως τις επόμενες μέρες για την ομάδα του Κιέβου…

ΥΓ1 Απίστευτος ο κόσμος του Άρη με 35 βαθμούς χθες και φοβερή υγρασία. 20.000 κόσμος που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει υπέρ της ομάδας τους και να μεταδίδει θετική ενέργεια, κόντρα στους…επαγγελματίες μίρλες που παρακαλούσαν να χάσει ο Άρης για να φύγει ο Τερζής ή να…δικαιωθούν. Ραντεβού την άλλη Πέμπτη στο Βικελίδης…!

ΥΓ2 Βρείτε και δείτε στην συνέντευξη των γονιών του Άλκη στην ΕΡΤ χθες το βράδυ. Προφανώς οι περισσότεροι την…χάσατε λόγω του ματς. Ψάξτε την…

YΓ3 Και άλλη…παικτούρα στο μπάσκετ, αυτή την φορά…Καναδός Καρ! Έρχονται μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές και στην μπασκετάρα…!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!