Το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ μπορούν να σε τρελάνουν…

Το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ μπορούν να σε τρελάνουν…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από το Ισραήλ για όσα έμαθε και από αυτό το τρελό ποδοσφαιρικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, που σε κάθε περίπτωση συνεχίζει την πορεία του.

Κατ’ αρχάς πρέπει να σημειώσουμε ότι… έγινε η δουλειά. Ο ΠΑΟΚ ΕΠΡΕΠΕ να περάσει και… πέρασε. Ήταν υποχρέωση, ήταν κάτι που δεν θα πανηγυρίζονταν, αλλά αυτή η ανακούφιση σε σχέση με το τι θα ζούσαμε στο άλλο ενδεχόμενο, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα, τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι.

Γράφαμε χθες ότι ο τρόπος της πρόκρισης δεν θα έπρεπε να νοιάζει κανέναν, αλλά και εκεί το άτιμο το ποδόσφαιρο ήρθε να μας μάθει γι ακόμη μία φορά ότι ΠΟΤΕ και για ΤΙΠΟΤΑ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος. Τώρα και μετά το Μπεϊτάρ-ΠΑΟΚ 1-4 οφείλουμε να τονίσουμε ότι ΚΑΙ ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση, θα βοηθήσει πολύ το συγκεκριμένο σύνολο του Λουτσέσκου.

Προσέξτε να δείτε τι ζήσαμε χθες και πόσα άλλα δεδομένα κέρδισε ο Δικέφαλος του Βορρά:

- Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η πονεμένη (πνευματικά) ομάδα, κέρδισε τον αντίπαλο και την πρόκριση με σκορ, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από 65 λεπτά, αφού οι καθυστερήσεις ήταν πάρα πολλές.

- Ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε χρόνο, ίσως το πολυτιμότερο αγαθό για όλο τον Οργανισμό. Τώρα, αλλά και γενικότερα. Χρόνο για να φτιάξει τη σχέση του με τον κόσμο, χρόνο για να ενισχυθεί (επιτέλους) στα χαφ, χρόνο για να γίνει καλύτερος βάζοντας στο παιχνίδι και τον Σαμάτα.

-Η νοοτροπία αυτής της ομάδας πήρε μεγάλη ώθηση από τα χθεσινά γεγονότα στην Ιερουσαλήμ. Το πώς ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, πώς πήγε να τον χάσει με το πέναλτι-αποβολή, πώς ανέβηκε στο 0-2 και έπεσε εκ νέου στο 1-2 πριν τελειώσει το ημίχρονο και όλη αυτή η πίεση στην επανάληψη στην οποία ανταποκρίθηκε για να ολοκληρώσει θριαμβευτικά το ματς, η μάχη που κερδήθηκε και στο μυαλό, θα τον τονώσουν για τη δύσκολη συνέχεια.

- Εντελώς τακτικά, εκεί που δεν ήθελα να αναφέρομαι καθόλου πριν το ματς… Όταν ένα σύνολο μαθαίνει και θέλει να κερδίζει κυριαρχώντας με την μπάλα στα πόδια, αλλά σε ένα τόσο κρίσιμο ματς τα καταφέρνει έχοντας -αναγκαστικά- παθητικό ρόλο, παίζοντας πίσω από την μπάλα, κερδίζει περισσότερα, μαθαίνοντας και τον άλλο δρόμο! Ο οποίος θα χρειαστεί άμεσα! Ακόμη και την προσεχή εβδομάδα στην Κροατία.

Τρέλα! Ο ΠΑΟΚ που δυσκολεύονταν να βάλει γκολ, κατάφερε χθες να κερδίσει με δύο αυτογκόλ των αντιπάλων!

Ο ΠΑΟΚ που πονάει στα χαφ, βλέπει το άτιμο το ποδόσφαιρο να τον «χτυπάει» εκεί ακριβώς: Αποβολή ο Ντόουγκλας, κάκιστος ο Σβααμπ και τώρα πρέπει να πάει να παίξει έτσι με τη Χάιντουκ!

Η ομάδα με τον Κεντζιόρα που χάνει με αλλαγή δύο πλάγια άουτ σε διάστημα λίγων λεπτών!

Ο ΠΑΟΚ με τον Μπράντον και τα κοντρόλ των πέντε μέτρων.

Με τον Μουργκ, να είναι ο πρώτος που διαμαρτύρεται για τις διακοπές στον τέταρτο!

Η ομάδα που παίρνει τόσα πολλά από τις αλλαγές και την είσοδο των νεαρών Κουλιεράκη, Τσιγγάρα, Κωνσταντέλια!

Ο Κωνσταντέλιας που -γενικώς- ψάχνει την ουσία, μπαίνει χθες στο τέλος και κάνει… «παπάδες» έχοντας διαβάσει τις συνθήκες του αγώνα, βρίσκοντας και χώρο για τις ενέργειές του! Εντάξει!

Πόσα ακόμη θέλουμε… Στο μεταξύ όλοι στο Ισραήλ που μισούσαν την Μπεϊτάρ των ακραίων και των εξτρεμιστών, μας έλεγαν: «Τέσσερα να τους βάλετε». Οκ!

Μεταγραφικά και ατομικά

Τέλος καλό, όλα καλά όμως και προχωράμε παρακάτω, ελπίζοντας ότι και οι εκτός ομάδας θα κατάλαβαν ότι τώρα… τρέχουμε! Ο ΠΑΟΚ υποφέρει στο κέντρο και δεν έχει μέρα για χάσιμο. Ο Οζντόεφ την έκανε τη δουλειά του, διαμόρφωσε τις συνθήκες και τώρα ο ΠΑΟΚ οφείλει να κλείσει το θέμα και να τον φέρει για να παίξει… ό τι προλάβει. Μαθαίνω ότι σήμερα θα το κάνει. Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα για το δύσκολο ματς της Κροατίας, αλλά από το τίποτα, ας είναι εκεί! Κέρδος θα είναι…

Ατομικά: Ο Κοτάρσκι ήταν εξαιρετικός και κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ. Ο Εκόνγκ δυσκολεύτηκε, ο Μιχαηλίδης πλήρωσε την κάρτα και το καλό παιχνίδι του Φραϊντέι, ενώ στον Λουτσέσκου βγήκε 100% η αλλαγή Κουλιεράκη. Ο Κεντζιόρα λίγα πράγματα, ενώ ο Μπάμπα έπεσε πολύ στη διάρκεια Απίστευτα κακός ο Σβααμπ, όσοι κατηγορούν τον Ντόουγκλας είναι βέβαιο ότι δεν είδαν το ματς. Θετικότατος ο Νάρεϊ, έδωσε πράγματα ο Ζίβκοβιτς, χαμένος στο 10 ο Τάισον, όσο μπορούσε έτρεξε ο Μπράντον. Οι Τσιγγάρας-Κωνσταντέλιας και Σαμάτα έδωσαν πνοή και ποιότητα στα τελειώματα του δευτέρου.

* Όσες φορές ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ιερά εδάφη για τον Χριστιανισμό και παίρνει ευχή-ευλογία, πάντα τα καταφέρνει. Τα χθεσινά λόγια του Πατριάρχη βέβαια για.. « όλους όσους έτρεχαν πίσω από τον Σαββίδη και τώρα τον πρόδωσαν στα δύσκολα» θα πρέπει να προβληματίσουν πολύ και τους ΠΑΟΚτσήδες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.