Κωνσταντέλιας: «Μάθημα αυτή η νίκη, πρόκληση η Χάιντουκ»

Ο Κωνσταντέλιας «έλαμψε» και στην Ευρώπη

bet365

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Χάρης Τσιγγάρας μίλησαν στους Έλληνες απεσταλμένους ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και το Gazzetta μετά τον θρίαμβο πρόκρισης κόντρα στην Μπεϊτάρ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε θριαμβευτής από την Ιερουσαλήμ με το εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές του. Μετά από ένα αγχωτικό ματς με συνεχείς αλλαγές δεδομένων, ο Δικεφάλος του Βορρά βγήκε νικητής και μάλιστα με το εμφατικό 4-1, ολοκληρώνοντας το πρώτο βήμα προς τους ομίλους του Conference League. Το δεύτερο ακολουθεί σε μία εβδομάδα και ακούει στο όνομα Χάιντουκ Σπλιτ, μια ακόμα πιο απαιτητική αποστολή για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου που ωστόσο κέρδισε αυτοπεποίθηση και χρόνο ώστε να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμος κόντρα στην ομάδα του Μάρκο Λιβάγια.

Κι αν το το τελικό σκορ μαρτυρά... άνεση, εκείνος που έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να ανακουφίσει τους ασπρόμαυρους στο φινάλε ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο x-factor του ΠΑΟΚ πέρασε στο ματς στο 76' και με ένα γκολ αλλά και καθοριστική συμμετοχή στη φάση του 1-3, βοήθησε τους Θεσσαλονικείς να σφραγίσουν την πρόκριση. Μετά το ματς, μαζί με τον Χάρη Τσιγγάρα που ήταν επίσης κομβικός «σερβίροντάς» του το γκολ για το 1-4, μίλησαν στους Έλληνες απεσταλμένους στο Ισραήλ, ανάμεσά τους και το Gazzetta. Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

Κωνσταντέλιας: «Μάθημα με κέρδος τη νίκη, ας με ξέρει όποιος θέλει»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ

«Απ' έξω φαινόταν καταιγιστικός ο ρυθμός, μας πίεζαν αλλά αμυνόμασταν πολύ καλά. Έβλεπα ότι υπήρχαν χώροι για αντεπίθεση, το βλέπαμε όλοι απ' έξω. Αυτό μπήκα κι έκανα, φύγαμε δύο φορές στην αντεπίθεση και βάλαμε δύο γκολ».

Για το αν μετά την περσινή σεζόν αναγνώρισης στην Ελλάδα αισθάνεται ότι χθες άρχισε να τον μαθαίνει και η Ευρώπη;

«Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια (γέλια). Εγώ σκέφομαι να μπαίνω στο γήπεδο και να το χαίρομαι. Κι όποιος θέλει ας με ξέρει, όποιος θέλει ας μη με ξέρει.

Για το πώς βλέπει τα ματς με τη Χάιντουκ, ομάδα επίσης με δύσκολη έδρα και από καλύτερο πρωτάθλημα;

«Εγώ το βλέπω σαν χαρά. Καμιά φορά όταν σε βρίζουν ίσα-ίσα που ανεβαίνει και η αυτοπεποίθησή σου πολλές φορές. Το βλέπουμε ως πρόκληση».

Για το κέρδος του ΠΑΟΚ από μια νίκη-πρόκριση που κλήθηκε να παίξει πίσω από την μπάλα:

«Από όλα κερδίζεις. Κι από αυτό μαθαίνεις. Να τρέχεις περισσότερο, να καλύπτεις τους χώρους. Ήταν ένα μάθημα για μας σήμερα και κερδίσαμε κιόλας».

Τσιγγάρας: «Τρελό παιχνίδι, μπορούμε να προκριθούμε με Χάιντουκ»

ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ

Για το κατά πόσο ήταν ένα τρελό παιχνίδι:

«Σίγουρα ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Δεν το είχαμε έτσι στο μυαλό μας αλλά αυτή είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα από νωρίς, έπρεπε να αμυνθούμε και το κάναμε πολύ καλά. Σίγουρα θα ανοιγόντουσαν οι αντίπαλοι για να δημιουργήσουν ευκαιρίες και θα είχαμε περισσότερο χώρο. Κερδίσαμε, σκοράραμε πολύ, οπότε ήταν ένα καλό ματς για μας».

Για το συναίσθημα που τους άφησε η πρόκριση:

«Σίγουρα είναι χαρά, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Με έναν δύσκολο, αλλά ωραίο τρόπο οπότε είμαστε ικανοποιημένοι γι' αυτό.

Για τα σκαμπανεβάσματα του αγώνα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου:

«Είναι περίεργο συναίσθημα αλλά νομίζω το έχουμε ξαναζήσει πριν δύο χρόνια. Είχαμε πάρει κι εμείς κόκκινες, όπως κι εγώ είχα πάρει κόκκινη τότε με την ΑΕΚ και τα παιδιά βοήθησαν. Εμείς οι ποδοσφαιριστές το έχουμε ζήσει και ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Για το πόσο θα βοηθήσει η εβδομάδα που ακολουθεί στο να προσαρμοστούν τα νέα πρόσωπα ενόψει Χάιντουκ:

«Αποκτάμε περισσότερη χημεία, γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Νομίζω όμως ότι ήδη είμαστε αρκετά καλά. Θα δουλέψουμε αυτές τις μέρες που έχουμε για τη νέα ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περάσουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα