Τώρα μιλάμε για ΠΑΟΚ…

Τώρα μιλάμε για ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta για το άκρως επιτυχημένο καλοκαίρι του ΠΑΟΚ που έκανε τρεις προκρίσεις και τώρα πλέον αλλάζει όλη του τη χρονιά και στο πρωτάθλημα.

Περηφάνεια, για τα παιδιά του Λουτσέσκου. Ανακούφιση, μετά το δύσκολο καλοκαίρι. Όραμα, που επιστρέφει στην Τούμπα. Και… το άλλο. Πολλή από αυτή και πολύ… Π.Α.Ο.Κ!

Χαρούμενα ΠΑΟΚτσήδικα πρόσωπα. Ευτυχισμένοι άνθρωποι, όσοι έζησαν το χθεσινό σόου στην Τούμπα όπου και πάλι όλα πήγαν τέλεια! Τόσο μα τόσο μεγάλη περηφάνεια γι αυτούς τους παίκτες και τον προπονητή τους που έδωσαν και πάλι τέτοιο όραμα στον κόσμο του Δικεφάλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, είναι όρθιος, είναι δυνατός και έρχεται ξανά… Τώρα και μετά από αυτό το καλοκαίρι της δοκιμασίας θα μιλάμε για (κανονικό) ΠΑΟΚ και πάλι. Έστω και αν έχουμε 1-2 ακόμη προϋποθέσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Αρχές Ιουλίου είχαμε, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου έλεγε ότι… «όπως είμαστε φέτος και μέχρι τώρα δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίτλους». Από τότε το έλεγα, ακόμη και στον ίδιο: «Βιάστηκες και ξέρεις γιατί; Εσύ ο ίδιος με τη δουλειά σου, είσαι ικανός να διαψεύσεις τον εαυτό σου». Πώς ήταν λοιπόν ο ΠΑΟΚ στις αρχές Ιουλίου και πώς τελειώνει αυτό το καλοκαίρι με έναν ακόμη θρίαμβο στην Τούμπα!

Λουτσέσκου

Τώρα λοιπόν που τα παλικάρια του Ρουμάνου κορυφαίου προπονητή της ιστορίας του ΠΑΟΚ, άλλαξαν όλα τα δεδομένα, διαφοροποίησαν εντελώς το κλίμα, τώρα που κράτησαν όρθια την ομάδα δίνοντας και την ευκαιρία στον Σαββίδη να ενισχύει με ποιότητα το γκρουπ, τώρα που μπήκαν οι αγωνιστικές βάσεις και εκτοξεύτηκε η αυτοπεποίθηση, τώρα μπορούμε να μιλάμε για ΠΑΟΚ! Για τον κανονικό που θα διεκδικήσει επιτυχίες και τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όχι έναν ΠΑΟΚ… αδύναμο, κομπάρσο και εσωστρεφή στη μιζέρια που πολλές φορές βγάζει ο περίγυρος. Τον χθεσινό ΠΑΟΚ με τους 25χιλιάδες αλαφιασμένους να χοροπηδάνε στην κερκίδα, όπως χοροπηδάνε οι αντίπαλοι του Ντέλια κάθε φορά που ετοιμάζει κάτι νέο με την μπάλα στα πόδια. Την ομαδάρα με τις αρχές του Λουτσέσκου που θα βάλει τώρα πολύ πιο εύκολα στη δομή της μερικούς ακόμη παικταράδες. Τα χαφ που ήρθαν και του ανάλογου επιπέδου μεσοεπιθετικούς που πρέπει να αποκτηθούν.

Τιμή και δόξα στους παρόντες

Ο προπονητής αποφάσισε να παίξει τον τελικό (και όχι απλά να τον κερδίσει) βάζοντας τον Βιεϊρίνια στην ενδεκάδα αντί του Κεντζιόρα. (Όλοι καταλαβαίνουν ότι με τον αρχηγό πας να το παίξεις, ενώ με τον Πολωνό πας απλά για να κάνεις τη δουλειά). Δικαιώθηκε! Εκείνος ξέρει την κατάσταση της ομάδας του και όλα τα δεδομένα και πίστεψε ότι απέναντι στους περίεργους Σκοτσέζους με τις γιόμες, εκείνος έπρεπε να βγάλει την ποιότητά του στο γήπεδο και να τους παίξει κανονικά και συνδυαστικά. Έτσι και έγινε και αφού το 2-0 ήρθε νωρίς, τότε… χαιρετίσματα. Οι γρήγοροι μπροστά είχαν χώρους και αφού ο Τάισον βρίσκει τον εαυτό του, η τεσσάρα ήρθε απλά και φυσιολογικά με τον Κωνσταντέλια να διασκεδάζει με το παιχνίδι και τις εμπνεύσεις του, ακόμη και τους ζαλισμένους Σκοτσέζους που τα έπιναν όλη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Τιμή και δόξα στον Βιειρίνια που 31/8 του 2017 επέστρεφε στην πιο μεγάλη μεταγραφή της ιστορίας του ΠΑΟΚ και έξι χρόνια μετά συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα. Θαυμασμός για τον Κοτάρσκι και την ωριμότητά του, ενθουσιασμός για τον Κουλιεράκη και την εξέλιξή του, απέραντη ευγνωμοσύνη για τον Τσιγγάρα και τον Σβααμπ. Κράτησαν μόνοι τους το κέντρο και ειδικά για τον Έλληνα, αν το καλοκαίρι του ΠΑΟΚ με όσα έγιναν είχε ονοματεπώνυμο θα λέγονταν… Χάρης Τσιγγάρας!

Τσιγγάρας

Λατρεία για τον τρελό Ισπανό της επίθεσης που έχει αναγάγει την έκφραση… ποδοσφαιρικό φιλότιμο σε άλλα επίπεδα. Για τον Ζίβκοβιτς τα ξαναγράψαμε όπως και για την εγγύηση Ράχμαν Μπάμπα, ενώ ο Εκόνγκ αποτελεί θέμα χρόνου πότε θα δικαιώσει τον Λουτσέσκου.

Επιστρέφουμε από εκεί που ξεκινήσαμε… Τώρα μιλάμε για ΠΑΟΚ! Με τον κόσμο ξεσηκωμένο να ανυπομονεί για το επόμενο ματς. (Η ΠΑΕ ας δώσει πέντε μέρες παράταση στα διαρκείας και θα δουν τι θα γίνει…). Με την ομάδα δεμένη να βγάζει στο γήπεδο και ταχύτητα πέρα από τις άλλες αρετές. Με τον προπονητή πιο αποφασισμένο και ήρεμο από ποτέ. Με το ρόστερ να έχει κέντρο τρομερού επιπέδου και να περιμένει έναν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μεσοεπιθετικό ανάλογου βεληνεκούς. Αν γίνει και αυτό (έχει υποχρέωση ο ΠΑΟΚ να πάρει έναν τουλάχιστον πολύ ποιοτικό εξτρέμ όπως έφερε Σαμάτα, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Εκόνγκ, Οζντόεφ) τότε ο Λουτσέσκου θα βλέπει τη δήλωση που έκανε τότε για αδυναμία να διεκδικήσουμε τίτλους και θα… γελάει με τον εαυτό του.

* Όπως έγραψα και πριν λίγες εβδομάδες μόνο 12 ομάδες από τις 90 που ήταν και φέτος στο δεύτερο προκριματικό του Conference κατάφεραν να κάνουν τρεις σερί προκρίσεις! Το ποσοστό παραμένει πολύ μικρό! Ο ΠΑΟΚ όμως τα κατάφερε, μαζί με Μπριζ και Γάνδη, Φενέρ και Μπεσίκτας, Μακάμπι, Πλζεν, Μπόντο Γκλιμτ και τη Λέγκια, αλλά και Φερεντσβάρος, Τρνάβα και Μπάλκανι.

* Από όλη την μεσημεριανή κλήρωση, μία ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει ο ΠΑΟΚ και φυσικά δεν πρόκειται να την γράψω και να το… «μιλήσω».

* Πάμε λοιπόν όλοι Πέμπτη-Κυριακή και για να δούμε ποιος θα αντέξει, με τους ασπρόμαυρους να έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτή την ιδιαίτερη δοκιμασία των ημερών. Δέχομαι ότι ΑΕΚ και ΠΑΟ έχουν καλύτερη συνοχή, αλλά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μπαίνουν με καλύτερη αύρα και ορμή.

*Θυμάστε πολλά περσινά κείμενά μου πόσο σίγουρος ήμουν ότι φέτος οι ελληνικές ομάδες θα επιστρέψουν δυνατά στην Ευρώπη γιατί δεν είμαστε και για την 22η θέση; Ήταν όλοι σοβαροί και παρά κάποιες καθυστερήσεις σε μεταγραφές, κατάφεραν μικρές υπερβάσεις γιατί οι περισσότεροι πέρα από δυναμική και ποιότητα είχαν και κορμό από πέρσι, το πιο σπουδαίο στοιχείο για τα καλοκαιρινά προκριματικά.

* Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλή τηλεθέαση κάθε Πέμπτη βράδυ στον Ίνγκασον και στον Ντόουγκλας που ήθελαν τόσο πολύ να φύγουν… (Για τον Νάρεϊ, απλά να είναι γερός).

* Ελάτε τώρα να πάρετε Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη, Κοτάρσκι… Ελάτε όμως με οκταψήφια ποσά τώρα που θα παίξουν και στους ομίλους…

Κωνσταντέλιας

* Οι εμμοννικοί με τον… «Ρουμάνο κλεφτοκοτά» ας κάνουν υπομονή. Θα ρθει κάποια Δευτέρα που θα «φταίει» και μετά θα τον αποθεώνουμε και πάλι θα τον βρίζουμε και ξανά-μανά από τα ίδια. Σε… δουλειά να βρισκόμαστε και να διασκεδάζουμε παιδιά. Ό τι καταλαβαίνει ο καθένας. Χαλαρά…

* Η Τούμπα είναι ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του. Η Τούμπα δεν μπορεί να γίνει αχάριστη με τον Ιβάν Σαββίδη όπως κάποιοι στα σόσιαλ που αποκλείεται να γεννήθηκαν και να είναι ΠΑΟΚ. Γι αυτό και χθες το γήπεδο τον θυμήθηκε και τον «ευχαρίστησε» τον ευεργέτη του Δικεφάλου. Σε κάθε περίπτωση ο Σαββίδης θα έπρεπε να αποθεώνεται και πάνω από όλα να στηρίζεται στα δύσκολα και όχι μόνο σε τέτοιες βραδιές γιορτής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.