Αντίπαλος ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Ελσίνκι

Νίκος Κικίδης
Ελσίνκι

bet365

Την μεγαλύτερη ομάδα της Φινλανδίας θα βρει στο δρόμο του ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League, με την Ελσίνκι να δοκιμάζει τις αντοχές του Δικέφαλου του Βορρά.

Αφού απέτυχε να κλειδώσει μια πρόκριση τους ομίλους τόσο του Champions όσο και του Europa League, η Ελσίνκι τελικά κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Φαρούλ και να βρεθεί στους ομίλους του Conference. Εκεί όπου πλέον η ομάδα του Γιώργου Κανελλόπουλου θα βρει στο δρόμο της τον ΠΑΟΚ και ενόψει των αγώνων τους, το Gazzetta ξεψαχνίζει τους Φινλανδούς και παρουσιάζει το προφίλ τους.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ιδρύθηκε το 1907 και θεωρείται το μεγαλύτερο κλαμπ της Φινλανδίας. Έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα (32), ενώ μετράει επίσης 14 Κύπελλα και και πέντε League Cups. Πρόκειται για την μοναδική ομάδα από τη Φινλανδία που έχει συμμετέχει στους ομίλους του Champions League.

ΕΔΡΑ: H «Bolt Arena» βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας με χωρητικότητα 10.770 θεατές. Τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν το 2000.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Προπονητής είναι ο 55χρονος, Τόνι Κορκεακούνας, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε προπονητής της ομάδας. Υπέγραψε το 2021 ως βοηθός, όμως στις 13 Ιουλίου προβιβάστηκε ως πρώτος μετά από ένα κακό σερί της ομάδας με τον Τόνι Κοσκέλα στο «τιμόνι».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Αμπουμπακάρι, Χάλμε, Λίνγκμαν, Μπούζελαμπ και Αραζούρι ενίσχυσαν τους Φινλανδούς, με όλες τις μεταγραφές να βασίζονται στη μεσαία γραμμή και το κέντρο της άμυνας. Μεγάλη απώλεια ο κεντρικός μέσος Βάανανεν που αποχώρησε ως ελεύθερος.

ΑΣΤΕΡΙ: Ο λόγος για τον Μπόγιαν Ραντούλοβιτς, ο οποίος με 14 γκολ στο πρωτάθλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή της Ελσίνκι στην επιθετική γραμμή. Αν προσθέσουμε μάλιστα όλες τις διοργανώσεις τότε ο αριθμός ανέρχεται στα 28 γκολ, δείγμα της μεγάλης ποιότητάς του

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ (Ευρώπη): Αφού αποκλείστηκε από Champions και Europa League τις Μόλντε και Καραμπάγκ αντίστοιχα, η ομάδα του Κανελλόπουλου πέρασε το εμπόδιο της ρουμάνικης Φαρούλ στα play-offs του Conference League για να κλειδώσει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ (Πρωτάθλημα): Η Ελσίνκι οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 43 βαθμούς, μια στροφή πριν από το φινάλε. Απέχει ωστόσο μόλις έναν βαθμό πάνω από την Κουόπιον Παλοσέουρα που θα προσπαθήσει μέχρι το τέλος να πέσει με την κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα