Αμπερντίν – Ελσίνκι 1-1: «Χ»αμένες και οι δύο (vid)

Aberdeen

bet365

Αμπερντίν και Ελσίνκι έμειναν στο 1-1 στην Σκωτία και έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην δεύτερη θέση του έβδομου ομίλου του Europa Conference League, στην κορυφή του οποίου φιγουράρει μόνος του ο ΠΑΟΚ.

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έδινε την ευκαιρία στη νικήτρια του Αμπερντίν – Ελσίνκι, εφόσον βεβαίως υπήρχε, να πιάσει τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση του έβδομου ομίλου του Europa Conference League.

Οι δύο ομάδες το πάλεψαν, είχαν ευκαιρίες, σκόραραν αμφότερες, αλλά έμειναν στο 1-1 και μοιράζονται την τρίτη θέση, επιβεβαιώνοντας ότι είναι οι πιο αδύναμες του ομίλου, πίσω από Δικέφαλο και Μαύρους Αετούς.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Πίτοντρι» θα ξεχαστεί (πολύ) γρήγορα, αφού είχε ελάχιστες φάσεις άξιες αναφοράς, με τους Σκωτσέζους να έχουν τις περισσότερες επικίνδυνες προσπάθειες και τους Φινλανδούς να κοιτούν κυρίως πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πλέον αξιοσημείωτο του πρώτου 45λεπτου ήταν η δεκάλεπτη καθυστέρηση που κράτησε ορθά ο διαιτητής, εξαιτίας των διακοπών για τους τραυματισμούς των Στέφαν Γκάρτενμαν και Μάτι Πέλτολα, με τον δεύτερο μάλιστα να αντικαθίσταται πριν από την ανάπαυλα.

Η Αμπερντίν έδειχνε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ, αλλά η Ελσίνκι ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί (59’). Ωραίος ομαδικός συνδυασμός των φιλοξενούμενων και ο Μπόγιαν Ραντούλοβιτς, μέσα από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κέλι Ρους για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, έκλεισαν κατά διαστήματα τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, αλλά ο Γιέσε Εστ κατέβασε… ρολά με σωτήριες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Ντουκ και Τζόνι Χέις.

Εν τέλει, ο Μπόγιαν Μιόφσκι με κοντινή κεφαλιά ύστερα από λάθος διώξιμο της φινλανδικής άμυνας κατάφερε να ισοφαρίσει (79’), με την Αμπερντίν να χάνει ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή και να μένει με την… όρεξη.

Αμπερντίν (Μπάρι Ρόμπσον): Ρους – Ντέβλιν (87’ Σόκλερ), Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, ΜακΚένζι (65’ Χέις) – Κλάρκσον (59’ Μπάρον), Σίνι, ΜακΓκραθ – Μιόφσκι, Ντουκ.

Ελσίνκι (Τόνι Κορκεκάουνας): Εστ – Πέλτολα (45’ λ. τρ. Ογίλια), Τοΐβιο (46’ Ντα Γκράσα), Τένο (87’ Χαμαλάινεν) – Σοΐρι, Κανελλόπουλος, Λίνγκμαν, Ράιταλα – Ρόγκιτς (73’ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς, Κέσκινεν (74’ Μπαντέ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα