Μόνο ένας ο αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ!

Μόνο ένας ο αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αναλύσει την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον πρωταγωνιστή της ομάδας, γράφει για τον αγώνα στην Σκωτία και συνεχίζει τις προβλέψεις…

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, έχει κάνει βήματα προόδου ως ομάδα και δείχνει ήδη αρκετά αποτελεσματικός. Θα ήταν τέλεια αν είχε τους βαθμούς από Ηράκλειο και Λεωφόρο που έχασε στις καθυστερήσεις, αλλά ποτέ μία πορεία δεν είναι αλάνθαστη. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Λουτσέσκου είχε ήδη καταφέρει να φτιάξει κορμό χωρίς μάλιστα να «βασίζεται» σε λίγους παίκτες.

Ξεκινάμε την ανάλυση βασιζόμενοι σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Μέχρι τώρα ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δώσει 16 αγώνες. Οκτώ στην Ευρώπη και οκτώ στο πρωτάθλημα. Ο απολογισμός των 33 γκολ υπέρ και των μόλις 10 κατά είναι θετικός, απλά πρέπει να αναλυθεί λίγο παραπάνω αυτός ο δεύτερος αριθμός. Τα 10 τέρματα που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ στην άμυνά του. Ως μεμονωμένο νούμερο τα 10 γκολ παθητικό σε 16 αγώνες, είναι καλό, αποτελεί επιτυχία για την ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θέλει βελτίωση στην αμυντική του λειτουργία, αφού όποιος θυμηθεί προσεκτικά την εξέλιξη των αγώνων του, θα αντιληφθεί ότι η ομάδα του Λουτσέσκου δέχεται αρκετές φάσεις. Όπως ο ΠΑΟΚ θέλει δουλειά στην γρήγορη ανάπτυξή του απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, κάτι που σωστά δήλωσε ο Μεϊτέ το βράδυ της Κυριακής, έτσι και η συνολική αμυντική λειτουργία θέλει πολλή δουλειά.

Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι…

Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί λίγα γκολ μέσα όμως από αρκετές τελικές προσπάθειες και ευκαιρίες των αντιπάλων του. Οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι άστοχοι! Όταν δηλαδή οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ θέλουν κατά Μέσο Όρο 14 τελικές για να σκοράρουν ένα γκολ, αυτό κάτι δείχνει. Δεν είναι όλοι οι αντίπαλοί του… άμπαλοι. Δεν έχουν όλοι τόσο κακή ποιότητα. Πολύ απλά κατά την άποψή μου αλλά και με βάση την όσο το δυνατό πιο αντικειμενική ανάλυση, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι εκείνος που μέχρι τώρα αποτελεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο! Αυτός είναι ο λόγος! Αυτός είναι από τους πολυτιμότερους της ομάδας, ο Κροάτης που θεωρώ ότι αυτή τη σεζόν είναι και ο μόνος αναντικατάστατος του Δικεφάλου.

Προσέξτε σύμπτωση: Οκτώ οι ευρωπαϊκοί αγώνες του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα και σε αυτούς έχει δεχθεί 71 τελικές με πέντε γκολ παθητικό.

Οκτώ και οι αγώνες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Λουτσέσκου να έχει δεχθεί και πάλι 71 τελικές και πέντε γκολ! Τρομερή σύμπτωση. Τελικά, οι 142 τελικές σε 16 ματς (9 κατά ΜΟ) δεν είναι λίγες, δεν είναι και τόσες πολλές. Από εκεί και πέρα όμως με τα xgoals που διαμορφώθηκαν τα 10 γκολ σε 16 αναμετρήσεις είναι λίγα, με τον Κροάτη να είναι αυτός που πολλές φορές έδωσε την μεγάλη λύση ως ο τελευταίος της ομάδας που δεν επιτρέπει στην μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Έτσι έγινε στο Ισραήλ με το πέναλτι και όχι μόνο. Έτσι έγινε σε τεράστιο βαθμό στα δύο ματς με την Χάιντουκ όπου οι Κροάτες σε 20 τελικές δεν πέτυχαν τέρμα. Τα ίδια με την απόδοσή του κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκό, φυσικά και με τον Ατρόμητο προχθές. Η ομάδα είχε κενά διαστήματα και σχετικά κακή λειτουργία χωρίς την μπάλα, αλλά ο τερματοφύλακας ήταν εκεί, όποτε έπρεπε και όπως έπρεπε. Και όμως μέχρι τώρα από τα 16 ματς κράτησε το μηδέν στα οκτώ!

Κάπως έτσι και ενώ η ομάδα με τον Λουτσέσκου καταφέρνει να ποντάρει σε 18-20 παίκτες που μπαίνουν και βγαίνουν στην ενδεκάδα χωρίς να αλλάζει σημαντικά η ποιότητά της, ο μόνος που δεν μπορεί να αντικατασταθεί γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο θα αλλοιωθεί η εικόνα και η αποτελεσματικότητα, είναι ο Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ στην Σκωτία

Ήρθε η ώρα για τους δύο αγώνες του ΠΑΟΚ κόντρα στην Αμπερντίν. Αρχικά το πρώτο στην Σκωτία και μετά από δύο εβδομάδες το δεύτερο, εδώ στην Τούμπα. Είναι θεωρητικά οι αγώνες με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αυτή που έρχεται και από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Εδώ είναι και η παγίδα! Ο ΠΑΟΚ στα… εύκολα την «πατάει» εκεί που δεν βγάζει την πιο μεγάλη συγκέντρωση. Αν κατέβει έτσι να παίξει μέσα στο Αμπερντίν με τους μαχητικούς Σκοτσέζους, αν τους υποτιμήσει, αν σκεφτεί ότι… «το ματς με την ΑΕΚ που ακολουθεί είναι πιο σημαντικό» τότε θα πάθει ζημιά και θα… ξανατρέχει μετά για την πρόκριση αλλά και την πρωτιά.

Όλα δείχνουν ότι ο Λουτσέσκου θα κάνει και εφτά και οκτώ αλλαγές στο παιχνίδι σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στον Ατρόμητο και πέρα από τη νίκη που είναι πάντα το κεντρικό ζητούμενο, αξίζει να δούμε και την εικόνα και πώς δεν θα επηρεαστεί (;) από τις ανάγκες διαχείρισης του ρόστερ.

* Δευτέρα πρωί το έγραψα και το είχα τόσο σίγουρο, χωρίς βέβαια οποιοδήποτε ρεπορτάζ. Ήταν τόσο εύκολο να προβλέψεις τι θα ακολουθήσει της διακοπής στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το οποίο εγώ ποντάρω τα πάντα ότι… θα συνεχιστεί κανονικά. Από τότε, κάθε ώρα και περισσότερο διαφαίνεται το τι ακριβώς θα γίνει: «Θα φταίει ο γιατρός, θα φταίει ο διαιτητής, θα φταίνε οι κανονισμοί, οι ελλείψεις στον πειθαρχικό κώδικα , η κακή η συνεννόηση» ποτέ όμως κάποια από τις δυο ΠΑΕ! Διακόπηκε αγώνας και… δεν θα φταίει κανείς! Το μόνο πρόβλημα είναι πώς όλο αυτό θα περάσει επικοινωνιακά. Κάπως έτσι και πολλοί που έσκιζαν τα ρούχα τους για το πόσο δίκαια και σωστά κατακυρώθηκε το ματς στον Ολυμπιακό όταν έφυγε από την Τούμπα το 2018 με τον Όσκαρ, ΧΩΡΙΣ ο γιατρός να τον εξετάσει, τώρα θα πρέπει να λένε ακριβώς τα αντίθετα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.