Σενάρια πρώτης θέσης για τον ΠΑΟΚ: Με νίκη εξασφαλίζει την κορυφή, ουσιαστικά του αρκεί να μην χάσει (vids)

Newsroom
scwab_taison_eurokinisi

bet365

Εάν ο ΠΑΟΚ νικήσει απόψε στη Γερμανία θα εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου του, ενώ σε ενδεχόμενη ισοπαλία μόνο ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων στο φινάλε θα τον αφήνει δεύτερο. Αν ηττηθεί, τότε η Αιντραχτ θα είναι το μεγάλο φαβορί ώστε να κόψει πρώτη το νήμα.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον ΠΑΟΚ και απόψε (30/11) θα ξέρουμε αν θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου του στο Conference League ή έστω αν την τελευταία αγωνιστική θα... εξαρτάται από τον ίδιο ή θα βρίσκεται... με το αυτί στη Σκωτία.

Το πώς και το γιατί θα αποσαφηνιστεί από το αποτέλεσμά του στο «Deutsche Bank Park», όπου και θα φιλοξενηθεί από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, με την οποία θα συνεχίσει χέρι-χέρι στη διοργάνωση και το 2024.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα κόψει πρώτος το νήμα του group κάτι που θα τον οδηγήσει απευθείας στους «16» (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οικονομικών bonus, ranking, ξεκούρασης παικτών κτλ.) ή θα το πράξει ως δεύτερος, οπότε και θα βρεθεί στα play-offs του τουρνουά και θα κοντραριστεί εκεί με κάποιον 3ο από τους ομίλους του Europa League.

Το μεγάλο «συν» για τον Δικέφαλο είναι πως ορίζει την τύχη του και κυρίως ότι του «κάνουν» σήμερα δύο αποτελέσματα, με γνώμονα (και) το 2-1 με το οποίο επικράτησε των αντιπάλων του στην Τούμπα στον πρώτο γύρο του ομίλου.

Εφόσον λοιπόν επικρατήσει απόψε, θα εξασφαλίσει μαθηματικά την 1η θέση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα πράξει κάτι ανάλογο στη συντριπτική πλειονότητα των σεναρίων που προκύπτουν ενόψει του φινάλε (π.χ. εφόσον κερδίσει την Ελσίνκι στη Θεσσαλονίκη ή απλά η Αϊντραχτ δεν επικρατήσει της Αμπερντίν στη Σκωτία). Σε αυτή την περίπτωση, της ισοπαλίας στη Γερμανία δηλαδή, ο μόνος συνδυασμός αποτελεσμάτων που θα αφήσει τον ΠΑΟK 2o είναι να μην κερδίσει εκείνος την Ελσίνκι και η Αϊντραχτ να επικρατήσει της Αμπερντίν στην τελευταία αγωνιστική. Ολοι οι υπόλοιποι τον στέλνουν στην κορυφή.

Εάν όμως ηττηθεί σήμερα, τότε η Αϊντραχτ θα χριστεί αυτόματα ως το μεγάλο φαβορί να πάρει την πρώτη θέση και ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να της «κλέψει» την πρωτιά, κάτι που θα συμβεί εάν σε δύο εβδομάδες εκείνη ηττηθεί από την Αμπερντίν και ο Δικέφαλος κερδίσει την Ελσίνκι. Κακά τα ψέματα, κάτι αντίστοιχο θα ισχύει ακόμη και αν η Αϊντραχτ κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, όπως δηλαδή έπραξε ο Δικέφαλος στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι επειδή θεωρείται δύσκολο να του «κάνει» η ισοβαθμία στους 13 βαθμούς που θα προκύψει εάν χάσουν απόψε, κερδίσουν μετά την Ελσίνκι και η Αϊντραχτ έρθει ισόπαλη με την Αμπερντίν. Διότι σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο Δικέφαλος να υπερκαλύψει τη διαφορά τερμάτων που θα τον χωρίζει από τους Γερμανούς και θα ανέρχεται στα έξι γκολ, αφού θα βρίσκεται στο +2 και η Αϊντραχτ στο +8 (τώρα είναι +3 και +7 αντίστοιχα). Αρα για να του «κάνει» και η ισοπαλία στο «Pittodrie Stadium», πάντα εφόσον χάσει σε λίγες ώρες, θα πρέπει να επικρατήσει της Ελσίνκι με ένα εκκωφαντικό σκορ.

Η βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 10 10-7
2. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 9 10-3
3. Αμπερντίν 2 6-8
4. Ελσίνκι 1 3-11

Τα εναπομείναντα παιχνίδια

5η αγωνιστική – 30/11
Ελσίνκι – Αμπερντίν
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική – 14/12
ΠΑΟΚ – Ελσίνκι
Αμπερντίν – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης


@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα