Το Gazzetta στα άδυτα του «Waldstadion»: Ο Μοχάμεντ Άλι, ο ΠΑΟΚ και άλλες ιστορίες… (vids)

To Wald Stadion της Φρανκφούρτης

bet365

Το Gazzetta βρέθηκε στο «Waldstadion» και μεταφέρει εικόνες από το γήπεδο όπου αύριο ο ΠΑΟΚ θα παίξει για την πρωτιά του ομίλου απέναντι στην Άιντραχτ. – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Φρανκφούρτη και το «Waldstadion», σαράντα δύο χρόνια μετά, υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες και σ’ ένα εντελώς άλλο γήπεδο, το οποίο βρίσκεται στην ίδια θέση, αλλά δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που συνάντησαν οι «ασπρόμαυροι» τον Σεπτέμβριο του 1981.

Τότε, ο «Δικέφαλος» αντιμετώπισε την Άιντραχτ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1981-82, αλλά στην πορεία των ετών, το στάδιο που άνοιξε για πρώτη φορές τις πύλες του στις 21 Μαΐου 1925, ανακατασκευάστηκε άλλες δύο φορές, με τελευταία πριν από 19 χρόνια ενόψει του FIFA Confederations Cup το 2005 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

 

Με χωρητικότητα 51.500 θεατές για τα παιχνίδια της Bundesliga και 48.500 για τις διεθνείς διοργανώσεις το «Waldstadion» φιλοξένησε δύο από τους τρεις αγώνες της Εθνικής ομάδας, με Ιαπωνία (0-1) και Μεξικό (0-0), στο FIFA Confederations Cup και στο Άιντραχτ – ΠΑΟΚ του 1981 βρέθηκαν 25.000 θεατές, ανάμεσα τους και περίπου δέκα χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους Βορειοελλαδίτες μετανάστες και οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας.

Το Wald Stadion της Φρανκφούρτης

Το «Waldstadion», εκείνη την εποχή, ήταν το μοναδικό (εξαιρουμένου του Ολυμπιακού σταδίου του Μονάχου), που διέθετε θερμαινόμενο σύστημα, το οποίο δεν επέτρεπε να πιάσει το χιόνι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου ένας οπαδός του ΠΑΟΚ είχε ταξιδέψει με ότο-στοπ από την Καβάλα μέχρι τη Φρανκφούρτη!

Το Wald Stadion της Φρανκφούρτης

Στο γήπεδο όπου στις 10 Σεπτεμβρίου του 1996 φιλοξενήθηκε ο ιστορικός αγώνας μεταξύ του Μοχάμεντ Άλι και του Καρλ Μίντλενμπέργκερ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας μπροστά σε 22.000 θεατές, πλέον, υπάρχει η πτυσσόμενη οροφή του η οποία αποθηκεύεται μέσα στον πίνακα του σκορ και ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2024.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα