ΠΑΟΚ: Ο Γιόνι Ότο και η ευρωπαϊκή λίστα

ΠΑΟΚ: Ο Γιόνι Ότο και η ευρωπαϊκή λίστα

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Γιόνι Οτο με τον Τάισον

bet365

Ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα (2/2) θα πρέπει να δηλώσει τη λίστα με τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους δύο αγώνες για τη φάση των «16» του Conference League.

Σήμερα είναι η καταλυτική ημερομηνία προκειμένου ο ΠΑΟΚ να δηλώσει στην UEFA τη λίστα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους δύο αγώνες (7-14/3) για τους «16» του Conference League.

Η κάθε ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει δικαίωμα για 3 προσθήκες-αλλαγές στη λίστα της, με τον Γιόνι Ότο να είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο, ενώ ενδεχομένως θα επιστρέφει στη λίστα και ο Γιόαν Σάστρε, που απουσίαζε από τη λίστα των αγώνων στη φάση των ομίλων.

Στη List A ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να συμπεριλάβει το ανώτερο 25 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 17 μπορεί να είναι ξένοι, με απαραίτητη προϋπόθεση πως οι άλλοι 8 θα είναι γηγενής (ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν για 3 τουλάχιστον έτη, από το 15 έως το 21 έτος της ηλικίας τους στην Ελλάδα).

Η αποχώρηση του Λευτέρη Λύρατζη και του Γιώργου Βρακά σημαίνει πως ο «Δικέφαλος» έχασε δύο ποδοσφαιριστές από τους 8 της προηγούμενης λίστας, κάτι που σημαίνει πως αυτοί οι δυο παίκτες θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους γηγενής (club association).

 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ορίζει η UEFA, η εκάστοτε ομάδα δεν μπορεί να δηλώσει 17 ξένους, άρα το νούμερο μειώνεται αναλογικά.

@Photo credits: PAOK FC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα