Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ, τα ρίσκα του, η τριάδα στα μετόπισθεν και μία ομάδα που ψάχνει αντίδραση

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ, τα ρίσκα του, η τριάδα στα μετόπισθεν και μία ομάδα που ψάχνει αντίδραση

bet365

Ο Βάσκος κόουτς για πρώτη φορά μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για ρίσκα και ενώ ο Ολυμπιακός αναζητά μία δυνατή αγωνιστική... απάντηση στη Σερβία με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να κάνει ένα απογευματινό ταξίδι στη Σερβία και να μην προπονηθεί εκεί έχοντας ως ένα βασικό του ζητούμενο να μην ταλαιπωρηθεί έξτρα η ομάδα. Έτσι μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης στο Βελιγράδι και από εκεί στο Νόβισαντ.

Το βράδυ της Πέμπτης τον περιμένει μία αγωνιστική πρόκληση υπό το πρίσμα ότι έχει να δώσει... απαντήσεις στον εαυτό του. Σε αυτή τη δεδομένα δύσκολη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (μετά το 1-4 του Φαλήρου) ψάχνει μία πειστική αντίδραση. Μία αντίδραση που θα του δώσει νέα ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τον περιμένει.

Ο συντελεστής δυσκολίας θα είναι δεδομένα μεγάλος. Σε ένα γήπεδο που βέβαια έχει παίξει ξανά αλλά δεν αναμένεται να γεμίσει ούτε το μισό (χωράει κοντά 5.000 κόσμο δεν αναμένονται πάνω από 1.000 άτομα και από τις 2 ομάδες) ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως αποτελέσματος θέλει να δείξει πώς έχει ποδοσφαιρικό... σφυγμό και μάλιστα δυνατό.

Το... ρίσκο του Μεντιλίμπαρ και η εκδοχή με την τριάδα στα στόπερ

Διαβάσατε ήδη στο Gazzetta για την πιθανότητα ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με 3 στόπερ ακόμα και απέναντι στη Μακάμπι σε ένα 3-4-3 ή ένα 3-5-2. Είναι κάτι που το συζητά και το... επεξεργάζεται εδώ και μέρες ο κόουτς Μεντιλίμπαρ. Δεν προκύπτει κάτι εντελώς αποφασισμένο και κάτι οριστικό όμως υπάρχει στο... τραπέζι. Θα είναι αυτό το ρίσκο του ή μήπως κάτι άλλο; Είναι πάντως κάτι που το έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του και έχει κεντρικούς αμυντικούς για να το κάνει.

Είναι βέβαια ένας σχηματισμός που δεν είναι τόσο απλός και εύκολος και όταν τον είχε χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός πχ επί Μαρτίνς δεν τον είχε βοηθήσει τόσο. Όμως πάντα οι προπονητές βλέπουν περισσότερα από εμάς και μπορούν να κρίνουν πιο καλά.

Ο Ισπανός προπονητής πάντως, μία ημέρα πριν τα γενέθλιά του (που τα έχει 14 Μαρτίου) μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Μακάμπι - Ολυμπιακός τόνισε περί ρίσκου πώς «το παιχνίδι κρατάει 90 λεπτά και πρέπει μέσα σε αυτά τα λεπτά να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής σίγουρα μπορούν να γίνουν τα πάντα. Σίγουρα θα είμαστε ορθολογικοί, αλλά θα πρέπει να πάρουμε και κάποιο ρίσκο».

Επισήμανε βέβαια και κάτι άλλο ο Μεντιλίμπαρ: «Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας για τα δύο άσχημα αποτελέσματα που είχαμε με Μακάμπι και Παναθηναϊκό, λίγο πριν έρθει η διακοπή του πρωταθλήματος. Πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και αυτός είναι ο σκοπός μας και να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας με μία καλή εμφάνιση». Ο Ολυμπιακός βέβαια με ένα καλό ματς δεν θα ευχαριστήσει μόνο εκείνον αλλά θα ικανοποιήσει αναμφίβολα και τον κόσμο του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.