Ο Ολυμπιακός πάντα βρίσκει μπροστά του μία αγγλική ομάδα όταν πάει για το επόμενο βήμα!

Ο Ολυμπιακός πάντα βρίσκει μπροστά του μία αγγλική ομάδα όταν πάει για το επόμενο βήμα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τα…αγγλικά εμπόδια του Ολυμπιακού στον δρόμο του προς το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Φτάνει λοιπόν ο α΄ ημιτελικός του Κόνφερενς Λιγκ για τον Ολυμπιακό, με αντίπαλο την Άστον Βίλα και δη επί αγγλικού εδάφους.

Με τον Ολυμπιακό για άλλη μία φορά να βρίσκει εμπόδιο μία αγγλική ομάδα στην προσπάθεια του να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη!

Το 2021 δεν πέρασε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ λόγω της Άρσεναλ (1-3 ήττα μέσα, 1-0 νίκη έξω)

Το 2020 δεν πέρασε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ λόγω της Γουλβς (1-1 ισοπαλία μέσα, 0-1 ήττα έξω)

Το 2014 δεν πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0 νίκη μέσα, 0-3 ήττα έξω)

Το 2008 δεν πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω της Τσέλσι (0-0 ισοπαλία μέσα, 0-3 ήττα έξω)

Το 2005 δεν πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ λόγω της Νιούκαστλ (1-3 ήττα μέσα, 0-4 ήττα έξω)

Πέντε φορές δηλαδή, πέντε διαφορετικές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στάθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια του να φτάσει στους «8» μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ποιος ξέρει, τώρα μπορεί να γυρίσει η τύχη του που είναι να φτάσει όχι στα προημιτελικά, αλλά στον τελικό!

Γενικά, πάντως, πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παραδοσιακά μεγάλο πρόβλημα να πάρουν προκρίσεις επί αγγλικών ομάδων. Ακόμη και σε επίπεδο φάσης ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούμε να θυμηθούμε ότι το 2015-16 τους αρκούσε για να προκριθούν στα νοκ άουτ μία ήττα 0-1 η, 1-2 εντός έδρας από την Άρσεναλ τελευταία αγωνιστική, αφού την είχαν κερδίσει 3-2 στο Λονδίνο, όμως έχασαν 0-3…Όπως και το 2004-05 τους αρκούσε για να προκριθούν στα νοκ άουτ μία ήττα με ένα γκολ διαφορά από την Λίβερπουλ εκτός έδρας, καθώς την είχαν κερδίσει 1-0 στον Πειραιά, όμως έχασαν 1-3…

Ο Ποντένσε

Σε επίπεδο νοκ άουτ έχουν γνωρίσει αποκλεισμούς, τόσο παλιότερα (από Γουέστ Χαμ και Τότεναμ), όσο και κάπως πιο πρόσφατα (από Λίβερπουλ 2-2 και 0-2), ενώ ποτέ δεν έχουν μπορέσει να ξεπεράσει αγγλικές ομάδες σε φάσεις ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας συναντηθεί τέσσερις φορές με την Άρσεναλ, δύο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μία με την Τότεναμ και μία με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ το ίδιο συνέβη και φέτος στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με τη Γουέστ Χαμ.

Κάπως έτσι, οι επιτυχίες-προκρίσεις του Ολυμπιακού επί αγγλικών συλλόγων περιορίζονται σε δύο. Μία επί της Μπέρνλι στα καλοκαιρινά προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2018 (3-1 μέσα, 1-1 έξω) και μία, αλλά ιστορικής σημασίας, επί της Άρσεναλ στα πρώτα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ το 2020 (ήττα 0-1 μέσα, νίκη 2-1 έξω στην παράταση). Ειδικά μέσα στην Αγγλία, οι Πειραιώτες έχουν στο παλμαρέ τους τα τρία διπλά επί της Άρσεναλ (!) και την ισοπαλία στην Μπέρνλι.

Από την άλλη, ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει αρκετά σκληροτράχηλος. Και το απέδειξε ακόμη κι εναντίον της Γουέστ Χαμ, την οποία κέρδισε καθαρά 2-1 στο Καραϊσκάκη, προηγούμενος με 2-0 έως το 86ο λεπτό, ενώ στο Λονδίνο λύγισε με ένα γκολ στο 73’ κι έχοντας δοκάρι στο 86’. Μπορούμε δε να θυμηθούμε, από τη φετινή σεζόν, και τη νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Αγγλία επί της Μπράιτον με 3-2, ενώ και στη ρεβάνς στη Φιλαδέλφεια οι Άγγλοι μάλλον ήταν τυχεροί που κέρδισαν 1-0 με πέναλτι και παίζοντας για 40 λεπτά και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Γκατσίνοβιτς.

Ο Φορτούνης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η φετινή Βίλα είναι καλύτερη τόσο της Μπράϊτον, όσο και της Γουέστ Χαμ, την οποία θέλει να διαδεχθεί ως κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ. Αλλά κι ο τωρινός Ολυμπιακός δείχνει καλύτερος από τον Ολυμπιακό που κόντραρε στα ίσα τη Γουέστ Χαμ. Το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο, κάτι που άλλωστε είναι και λογικό-να αυξάνεται η δυσκολία όσο φτάνουμε προς τον τελικό.

Μπορούμε να προσέξουμε ότι ο Ολυμπιακός στα πρώτα νοκ άουτ απέκλεισε με δύο νίκες της Φέρεντσβαρος…στα επόμενα νοκ άουτ απέκλεισε στην παράταση τη Μακάμπι Τελ Αβιβ με μία ήττα και μία νίκη…και στα προημιτελικά απέκλεισε στα πέναλτι τη Φενέρμπαχτσε με μία νίκη και μία ήττα…

Δεν πειράζει, πάντως, αν τώρα περάσει ξανά στα πέναλτι με δύο ισοπαλίες!

Άσχετο: Ο Ολυμπιακός έκανε με τη Λαμία αυτό που πρέπει να προσπαθεί πάντα να κάνει σαν μεγάλη ομάδα, με το που βρήκε δηλαδή μπόσικη την αντίπαλο του μετά το 1-0, της έβαλε και δεύτερο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (24’-27’). Ατυχώς, ο Ολυμπιακός εδώ και πάρα πολύ καιρό, ακριβώς αυτό το πράγμα το έχει κάνει μόνο στη Λαμία, τόσο την Κυριακή, όσο και τις προάλλες μέσα στη Λαμία, όταν έβαλε τα δύο πρώτα του γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο, από το 22’ έως το 26’. Με αυτό τον τρόπο κάνεις το παιχνίδι πιο εύκολο.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο μήνες ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε βασικό τον Βέζο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος Πορτογάλος, έπαιξε τόσο αριστερά (με δεξιά τον Ρέτσο), όσο και δεξιά (με αριστερά τον Άμπι) και σε γενικές γραμμές είχε μία καλή εικόνα. Αλλά με ψεγάδια.

Ο Βέζο

Τον είδαμε να παίζει καλά με το κεφάλι, να μαρκάρει ψηλά, να βγαίνει συνήθως πρώτος στην μπάλα, να έχει ορισμένες καλές επέμβάσεις και να προσπαθεί να βοηθήσει κι επιθετικά στα «στημένα». Όπως, από την άλλη, τον είδαμε να μην έχει τις καλύτερες πάσες και να μην κάνει καλή άμυνα σε δύο τρεις στιγμές, όπως στη φάση του γκολ της Λαμίας (ο ίδιος έκανε το φάουλ και μετά λες και κόλλησε κι έμεινε καρφωμένος στην ίδια θέση), αλλά και σε μία ευκαιρία του στόπερ Τζανετόπουλου στο 91’.

Κακή δεν την λες την εμφάνιση του, όμως νομίζω ότι περιμένεις κα΄τι παραπάνω από ένα τόσο έμπειρο παίκτη, έστω κι αν έχει το ντεζαβαντάζ της απουσίας από την δράση.

Και για το τέλος ένα 👍

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.