Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Τσικίνιο πίσω από τον φορ που είναι πολύ πιθανό να έχει και με την Αστον Βίλα

Ο Τσικίνιο

bet365

Ο έμπειρος Πορτογάλος δεν έχει κανένα πρόβλημα είτε παίζει οκτάρι είτε δεκάρι και αυτή τη φορά με την Αστον Βίλα φαντάζει πιθανό να επιστρατευθεί εκ νέου πίσω από τον φορ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσικίνιο (των 18 αγώνων με 2 γκολ και 1 ασίστ στον πειραϊκό σύλλογο) χρησιμοποιήθηκε στον Ολυμπιακό ως δεκάρι ή εάν προτιμάτε σε θέση πίσω από τον σέντερ φορ. Ο «Τσίκι» - όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του - είχε αυτόν τον αγωνιστικό ρόλο και στο 4-1 με τη Λαμία όπου βρέθηκε δίχτυα στη συνεργασία του με τον Ποντένσε για το 1-0. Ήταν μάλιστα το 2ο του τέρμα με τα χρώματα των Πειραιωτών και το έβαλε πατώντας περιοχή.

Σε αυτή τη θέση - που είναι γνώριμή του - είναι ιδιαίτερα πιθανό να τον δούμε και στο Αστον Βίλα - Ολυμπιακός (το βράδυ της Πέμπτης στο Villa Park και με ώρα έναρξης στις 22.00). Να βρεθεί δηλαδή πίσω από τον σέντερ φορ που εκτός απροόπτου θα είναι ο Ελ Καμπί. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει σχετικά πώς «νιώθω άνετα όπου και να παίζω. Είτε ως οκτάρι και είτε ως δεκάρι».

Όλο αυτό είναι σε μία λογική από μεριάς Μεντιλίμπαρ να αξιοποιείται περισσότερο για τα δημιουργικά και επιθετικά του χαρίσματα. Γενικότερα πάντως ο Πορτογάλος μέσος που μπορεί να αγωνιστεί ως εξάρι, οκτάρι και δεκάρι ή εάν χρειαστεί να λειτουργήσει και ως 2ος κυνηγός.

Στα 28 του χρόνια ο Τσικίνιο ήδη προσφέρει για τα καλά στον Ολυμπιακό στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του αφότου αγοράστηκε από τη Μπενφίκα. Το άλλο γκολ του πάντως το είχε βάλει στο 3-2 επί της Φενέρ στο Φάληρο.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα