Κλαμπ Μπριζ - Φιορεντίνα: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει τον αντίπαλό του σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό

Newsroom
Κλαμπ Μπριζ - Φιορεντίνα: Οι Βέλγοι για την ανατροπή, οι «βιόλα» για τα κεκτημένα τους

bet365

Κλαμπ Μπριζ και Φιορεντίνα ετοιμάζονται να δώσουν μία νέα μεγάλη «παράσταση» στις Βρυξέλλες με στόχο το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό της διοργάνωσης, όπου είναι πιθανό να συναντήσουν τον Ολυμπιακό.

Απόψε (19:45 - Cosmote Sport 2), μία μέρα νωρίτερα από το συνηθισμένο, Κλαμπ Μπριζ και Φιορεντίνα ρίχνονται στην... αρένα του «Γιαν Μπρέιντελ Στάντιον» έχοντας ως στόχο να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση που οδηγεί στον τελικό του Conference League, όπου είναι πιθανό να βρεθεί ο Ολυμπιακός.

Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες έδωσαν μία... παράσταση αντάξια του επιπέδου της διοργάνωσης και της φάσης όπου έχουμε φτάσει, με την Φιορεντίνα τελικά να είναι εκείνη που πήρε, έστω και στο νήμα, τη νίκη. Ο Σότιλ άνοιξε το σκορ για την Φιορεντίνα στο 5ο λεπτό του αγώνα ενώ ο Βανάκεν ισοφάρισε σε 1-1 στο 17' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Πριν ολοκληρώθεί το πρώτο μέρος, οι «βιόλα» πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Μπελότι στο 37ο λεπτό.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Κλαμπ Μπριζ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ονιεντίκα στο 61', ο οποίος είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δέκα λεπτά, όμως μπόρεσε να ισοφαρίσει ξανά, σκοράροντας μόλις δύο λεπτά αργότερα με τον Ιγκόρ Τιάγκο. Τελικά η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη με 3-2 με το buzzer beater του Ενζολά στις καθυστερήσεις (90+1') της αναμέτρησης.

Στο αποψινό παιχνίδι οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Η Κλαμπ Μπριζ δεν έχει στην διάθεσή της τον Ονιεντίκα, που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά και τον τραυματία Μπιόρν Μέιγερ ενώ δεν είναι σίγουρος πως θα μπορέσει να αγωνιστεί ο τερματοφύλακας Νόρντιν Γιάκερς, που ταλαιπωρείται από ένα μυϊκό πρόβλημα. Η Φιορεντίνα δεν μπορεί να υπολογίζει στον σκόρερ του πρώτου τέρματός της στο προηγούμενο ματς, Ρικάρντο Σότιλ, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο εκείνη την βραδιά.

Οι δύο αυτές ομάδες έχουν βρεθεί ξανά σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι γηπεδούχοι στο UEFA το 1976 και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1978 ενώ οι φιλοξενούμενοι από μία φορά σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, δηλαδή στο Champions League (1957), στο Κύπελλο Κυπελλούχων δις (1961, 1962), όπου την πρώτη το κατέκτησαν κιόλας, στο Κύπελλο UEFA (1990) και το Conference League (2023).

Πέρα από τους φιλάθλους των δύο κλαμπ, τα βλέμματα τους στο ματς αυτό θα έχουν έντονα στραμμένα τόσο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά, αφού απ' αυτό θα προκύψει ο αντίπαλός τους για τον τελικό της διοργάνωσης, σε περίπτωση που εκείνοι καταφέρουν την Πέμπτη (09/05-22:00) να υπερκεράσουν το εμπόδιο της Άστον Βίλα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα