Ολυμπιακός: Τα οικονομικά benefits από ενδεχόμενη πρόκριση και η βελτίωση του ranking του

Ολυμπιακός: Τα οικονομικά benefits από ενδεχόμενη πρόκριση και η βελτίωση του ranking του

Newsroom
olympiakos_eurokinisi.jpg

bet365

Ο Ολυμπιακός εάν υπερκεράσει το εμπόδιο της Αστον Βίλα θα προσθέσει στο ταμείο του μίνιμουμ δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να βρεθεί μια ανάσα από το Τop 40 της βαθμολογίας της UEFA.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ολυμπιακό και σε λίγες ώρες (22:00) θα κληθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» να υπερασπιστεί το 4-2 που κέρδισε την περασμένη εβδομάδα την Αστον Βίλα στο Villa Park, με «έπαθλο» μία θέση στον τελικό του Conference League.

Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το διακύβευμα είναι τεράστιο και οι «ερυθρόλευκοι».... φλερτάρουν με την ίσως μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους.

Μάλιστα σε περίπτωση που τελικά επιτύχουν τον στόχο τους θα καρπωθούν και επιπλέον benefits που έγκεινται στο οικονομικό σκέλος αλλά και σε εκείνο του ranking τους, που είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό αναφορικά με τις επόμενες κληρώσεις τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο πρώτο κομμάτι το club έχει μέχρι στιγμής εξασφαλισμένα έσοδα από την UEFA περίπου 13,5 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στις επιτυχίες που «κατέγραψε» στον όμιλο του Europa League και στα νοκ-άουτ του Conference (πρόκριση στο group stage μέσω των προκριματικών, νίκες, ισοπαλίες, προκρίσεις επί Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε), όπως και στα χρήματα που έχει λαμβάνειν από το market pool.

Εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Αστον Βίλα θα προσθέσει αυτόματα στα ταμεία του τρία εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στο πριμ για τη συμμετοχή του στον τελικό, ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει το τρόπαιο θα λάβει ακόμη δύο, χωρίς να υπολογίζονται και ορισμένα επιπλέον από το market pool.

Αρα με ενδεχόμενη πρόκριση στον final οι Πειραιώτες θα έχουν φέτος μίνιμουμ ευρωπαϊκά έσοδα ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ και θα μπορούν να φτάσουν τουλάχιστον στα 18,5! Σε αυτό το νούμερο μάλιστα δεν υπολογίζονται τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγούς κτλ, αλλά αντιστοιχούν αποκλειστικά στα της UEFA.

Την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες σε περίπτωση πρόκρισης θα βελτιώσουν περαιτέρω το ranking τους, όπου τώρα βρίσκονται με 43.000 πόντους στην 47η θέση της UEFA. Το bonus αν υπερκεράσουν το εμπόδιο της Αστον Βίλα θα είναι 1.000, ενώ εφόσον το πράξουν με νίκη, ισοπαλία ή ήττα θα προσθέσουν στον... λογαριασμό τους 2.000, 1.000 ή 0 αντίστοιχα.

Στον τελικό τώρα ισχύουν τα ίδια «βαθμολογικά πριμ» για κάθε πιθανό αποτέλεσμα, αλλά δεν προκύπτει κάποιο επιπλέον για κατάκτηση του τροπαίου.

Αρα οι Πειραιώτες είναι από σήμερα και μέχρι το φινάλε της σεζόν σε θέση να φτάσουν «ταβάνι» τους 48.000 πόντους στην επιμέρους κατάταξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (σ.σ. με δύο νίκες), επίδοση που θα τους φέρει μια ανάσα από το Top 40 της «Γηραιάς Ηπείρου» και στο μέλλον θα τους «βοηθήσει» αισθητά ώστε να προκύπτουν για λογαριασμό τους ευκολότερες, επί χάρτου τουλάχιστον, κληρώσεις.


@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα