Ολυμπιακός: Η τεράστια δίψα του πρωτάρη και ο πολύ πιο... υποψιασμένος Εμερι

Ολυμπιακός: Η τεράστια δίψα του πρωτάρη και ο πολύ πιο... υποψιασμένος Εμερι

bet365

Ο Βιθέντε Ιμπόρα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι δύο παλιές... καραβάνες των ευρωπαϊκών τροπαίων σε έναν πολύ διψασμένο και πρωτάρη στα ημιτελικά του Conference League, Ολυμπιακό. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν αρκετά αυτά που ειπώθηκαν από την πλευρά των Μεντιλίμπαρ και Ιμπόρα στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον ιστορικό 2ο ημιτελικό, αυτόν του Ολυμπιακού με την Αστον Βίλα (στον επαναληπτικό του 2-4). Ανάμεσα στα πολλά που αναφέρθηκαν στις δηλώσεις των δύο Ισπανών που έχουν μαζί και οι δύο 5 ευρωπαϊκά τρόπαια (όλα του Europa) υπήρχε ένα σημείο με την ξεχωριστή αξία του.

Ρωτήθηκε ο Ιμπόρα για τη δίψα του πρωτάρη ως προς τον Ολυμπιακό. Εξάλλου ένας παίκτης με τη δική του εμπειρία και τα ευρωπαϊκά του τρόπαια δεν βρίσκεται κάθε μέρα. «Νομίζω πως ναι πραγματικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη δίψα, τη φιλοδοξία και την όρεξη. Είναι τα όπλα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας και να γιορτάσουμε μαζί τους.

Νομίζω πως αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν», ήταν η απάντηση του εμπειρότατου Ισπανού χαφ που δεν έχει μόνο πολλές παραστάσεις από τις πορείες των ευρωπαϊκών τροπαίων του αλλά ξέρει καλά και τον κόουτς Εμερι.

Μετράει λοιπόν σε αυτό το επίπεδο η μεγάλη δίψα μίας ομάδας αλλά και το κίνητρό της; Σαφώς και παίζουν ρόλο. Όπως είπε εξάλλου ο Ισπανός χαφ πρέπει και να το θέλεις πάρα πολύ. Να θέλεις πάρα πολύ το να πάρεις μία τέτοια πρόκριση. Όπως βέβαια από την άλλη υπάρχει και ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει άριστα τον συμπατριώτη του. Από κάθε άποψη, παρότι όπως παραδέχθηκε ο Βάσκος κόουτς των Πειραιωτών, στην πορεία των 2 τεχνικών εκείνος που έχει αλλάξει περισσότερο είναι ο Ουνάι Εμερι.

Μεντιλίμπαρ, Ιμπόρα και Ολυμπιακός περιμένουν έναν άλλον... Εμερι και μία αλλιώτικη Αστον Βίλα

Στον Ολυμπιακό το ισπανικό επιτελείο αλλά και παίκτες όπως ο Ιμπόρα ξέρουν καλά το τι να αναμένουν από τον Εμερι. Περιμένουν έναν προπονητή που θα έχει ψαχτεί πολύ παραπάνω για τις λεπτομέρειες και θα είναι πολύ πιο... υποψιασμένος στον αγώνα του Φαλήρου.

Ναι ο Εμερι γνωρίζει καλά και τον Ιμπόρα και τον Μεντιλίμπαρ. Η εικόνα της Αστον Βίλα στον πρώτο αγώνα όμως μας έδειξε ότι πιάστηκε κάπως... αδιάβαστος. Αυτή τη φορά τα πράγματα και τα δεδομένα δεν πρόκειται να είναι έτσι. Ή τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται. Η Αστον Βίλα έρχεται να τα παίξει όλα για όλα και αυτή η έκδοση του Ολυμπιακού έχει σημασία να είναι ακόμα πιο καλή στο γήπεδο σε σχέση με τον πρώτο αγώνα της Αγγλίας.

Υ.Γ. Εάν δεν είναι στο 100% ο Ρίτσαρντς για το παιχνίδι με την Αστον Βίλα η αμέσως επόμενη επιλογή για αριστερά θα είναι ο Κίνι. Σε αυτή τη φάση ίσως ο Κίνι να δείχνει φαβορί. Κατά τα άλλα η 11άδα ενδέχεται να είναι ίδια (κατά 10/11) με αυτήν του πρώτου αγώνα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.