Ροντινέι - Έσε: Οι Iron Men του Ολυμπιακού με over 4.000 λεπτά φέτος (vids)

Ροντινέι - Έσε: Οι Iron Men του Ολυμπιακού με over 4.000 λεπτά φέτος (vids)

ελλαδα

bet365

Προκριματικά Ευρώπης, ομίλους, πορεία μέχρι τον τελικό, κύπελλο Ελλάδας και φυσικά, το μακρύ ταξίδι στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε over 50 παιχνίδια φέτος και το Gazzetta ξεχωρίζει τους δύο παίκτες που τράβηξαν το... κουπί της σεζόν.

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Αυγούστου του 2023. Ο Ολυμπιακός κάνει ποδαρικό στη σεζόν και στα επίσημα παιχνίδια, φιλοξενώντας τη Γκενκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού του Europa League.

Το γκολ του Φορτούνη χάρισε τη νίκη, το προβάδισμα και εν τέλει χρειάστηκε για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού μετά το 1-1 της ρεβάνς. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός έπαιξε σε συνολικά 56 παιχνίδια μέσα στη σεζόν και σε όλες τις διοργανώσεις.

Μένει ακόμα ένα, αυτό του μεγάλου τελικού του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα, όπου οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο. Όπως είναι λογικό, ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν πολύ μέσα στη σεζόν και μάλιστα οκτώ παίκτες έχουν ξεπεράσει τα 3.000 αγωνιστικά λεπτά.

Το Gazzetta σας αναλύει δύο εξ αυτών που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο... κουπί με over 4.000 λεπτά (!). Ο ένας είναι ο 32χρονος Ροντινέι και ο άλλος είναι ο Σαντιάγο Έσε, ο οποίος παρότι είναι 10 χρόνια νεότερος, παίζει ασταμάτητα από την περσινή σεζόν που ήταν στην Αργεντινή.

 

ελλάδα

«Δεν έχουν σημασία οι αριθμοί» για τον Ροντινέι

«Δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα, δεν έχουν σημασία οι αριθμοί. Δεν είμαι πια πολύ μικρός. Είμαι 32 ετών. Είμαστε μία ομάδα και μία οικογένεια. Σημασία έχει να είσαι παρών και να νιώθουν οι συμπαίκτες μου ότι μπορούν να βασιστούν πάνω μου».

Αυτά ήταν τα λόγια του Ροντινέι κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι έχει πάνω από 4.000 αγωνιστικά λεπτά στη φετινή σεζόν. Ο Μεντιλίμπαρ είπε το δικό του σχόλιο χαριτολογώντας, λέγοντας: «του προσθέσαμε και κάποια», όμως γνωρίζει πως ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ έχει τα περισσότερα λεπτά από όλους τους συμπαίκτες του.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετράει 4.318' σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας παίξει στα 49 από τα 56 παιχνίδια της σεζόν και αποτελώντας από τις βασικές και αναντικατάστατες μονάδες στα πλάνα του Ισπανού προπονητή αλλά και του Καρβαλιάλ και του Μαρτίνεθ που ήταν προπονητές πιο πριν.

Τόσο... φορτωμένη σεζόν είχε κάνει μόνο ο 23χρονος Ροντινέι

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ροντινέι κάνει γεμάτη σεζόν αλλά σίγουρα, τόσο βαρύ πρόγραμμα είχε να νιώσει από το 2018 όταν ήταν 25 ετών. Τότε, με τη φανέλα της Φλαμένγκο έπαιξε σε συνολικά 50 ματς (!), φτάνοντας τα 3.851 λεπτά συμμετοχής με απολογισμό δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Ωστόσο, υπάρχει χρονιά που έχει... ξεπεράσει τη τωρινή επίδοση και αυτή είναι του 2015. Με την ομάδα της Ατλέτικα Πόντε Πρέτα, ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε καταγράψει συνολικά 4.632 λεπτά (!) με 52 αγώνες στο παλμάρε του και απολογισμό πέντε ασίστ.

Βέβαια όταν έκανε εκείνο το προσωπικό ρεκόρ, ο Ροντινέι ήταν 23 ετών, δηλαδή εννιά χρόνια νεότερος από τώρα. Όσο για φέτος, ο απολογισμός είναι 49 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τρία γκολ και έξι ασίστ.

ελλάδα

Μόνιμη παρουσία στη μεσαία γραμμή ο Έσε

Αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με τη Γκενκ στην αρχή της σεζόν, ο Σαντιάγο Έσε δεν άργησε να πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι. Στην κυριολεξία. Λίγοι θυμούνται τον Αργεντινό χαφ να λείπει από την εντεκάδα του Ολυμπιακού, είτε ήταν στον πάγκο ο Μαρτίνεθ, είτε ο Καρβαλιάλ, είτε ο Μεντιλίμπαρ.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έλειψε από μόλις τέσσερα παιχνίδια (!). Επειδή ήταν ανέτοιμος κόντρα στον Πανσερραϊκό, για το σοβαρό χτύπημα στη μύτη κόντρα στη Φράιμπουργκ, με αποτέλεσμα να μην παίξει με την Κηφισιά, τραυματισμός με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό και έπειτα συμπλήρωση καρτών με Κηφισιά εκτός.

Από εκεί και πέρα, ο Σαντιάγο Έσε έγραψε... χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε κάτι παραπάνω από 4.000 λεπτά (συγκεκριμένα 4.310 λεπτά), χωρίς να βάλουμε μέσα τον μεγάλο τελικό. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι στα 49 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Από τις αρχές του 2023, ο Έσε έχει παίξει πάνω από 7.500 λεπτά!

Κάτι που λίγοι έχουν... προσθέσει στις συμμετοχές του Σαντιάγκο Έσε, είναι το γεγονός ότι παίζει συνεχόμενα από τις αρχές του 2023. Αν δεν σας βγαίνει η πρόσθεση, ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε στις 28 Ιανουαρίου του 2023 με την Ντεφένσα φορώντας τη φανέλα της Ουρακάν στην Αργεντινή και από τότε δεν... σταμάτησε.

Κυριολεκτικά. Στις 09/08 έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι στη χώρα του και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό και έκανε ντεμπούτο στις 24/08 κόντρα στην Τσουκαρίτσκι. Με λίγα λόγια, με απλά μαθηματικά, ο Αργεντινός έχει συνολικά 7.732 αγωνιστικά λεπτά μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο (!).

Έπαιξε 37 παιχνίδια μέσα στο 2023 με την Ουρακάν (με 3422') όπου είχε πέντε γκολ, ανάγκασε τον Ολυμπιακό να δαπανήσει περίπου 4 εκατ. ευρώ για τον αγοράσει και στη συνέχεια έγινε βασικό μέλος της εντεκάδας, έχοντας μόνιμη παρουσία στην εντεκάδα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα