Ολυμπιακός: Δεν είναι πια όνειρο τρελό, ο Θρύλος το σήκωσε το ευρωπαϊκό!

Ολυμπιακός: Δεν είναι πια όνειρο τρελό, ο Θρύλος το σήκωσε το ευρωπαϊκό!

bet365

Ο Ολυμπιακός μέσα σε μία χρονιά σήκωσε δύο ευρωκούπες, μία στο Conference League και μία στο Youth League και έγινε ο απόλυτος Αυτοκράτορας της Ευρώπης! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Τελειώνει το ματς του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena και κάπως... τσιμπιέσαι. Όχι γιατί δεν έχει συμβεί αλλά για να το συνειδητοποιήσεις. Για να αντιληφθείς το μεγαλείο της βραδιάς. Τη σημασία της στιγμής. Την αξία ενός τελικού. Την αξία ενός τροπαίου. Του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του Ολυμπιακού, του Conference League. Την πρώτη ελληνική κούπα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μία ιστορική κούπα για αυτούς τους 2 λόγους και πολλούς ακόμα, Η μεγαλύτερη ever ελληνική επιτυχία στην Ευρώπη.

Σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το Youth League - και βέβαια το Conference League - έγινε ο απόλυτος Βασιλιάς της Ευρώπης. Ο απόλυτος Αυτοκράτορας. Ένας Θρυλικός Αυτοκράτορας. Η απόλυτη δικαίωση για την ομάδα, τους παίκτες (λίγο περισσότερο για τους Έλληνες γιατί νιώθουν πιο καλά το τι εστί αυτός ο Οργανισμός), τον κόουτς Μεντιλίμπαρ, τους ανθρώπους των Πειραιωτών, τη διοίκηση και βέβαια και τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το τρόπαιο

Όλο αυτό δεν είναι πια όνειρο. Δεν είναι ένα όνειρο τρελό, όπως λέει και το κλασικό σύνθημα. Είναι κάτι που έγινε πράξη σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός στα 99 χρόνια της ιστορίας του μπορεί να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο μόνο και μόνο από αυτήν.

Η ομάδα που δεν ήταν φαβορί αλλά τα νίκησε όλα τα φαβορί με τον κατάλληλο προπονητή!

Από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μετά με ότι αντίπαλο και να είχε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν διαρκώς το αουτσάιντερ. Ε και; Είχε καμία σημασία αυτό; Όχι καμία. Απέκλεισε και Μακάμπι και Φενέρ και Αστον Βίλα. Ναι και με τη Φιορεντίνα χρειάστηκε να... υποφέρει στο γήπεδο της OPAP Arena αλλά ακόμα και αυτό το έκανε με σωστό τρόπο.

Είχε τις φάσεις του, το πίστεψε, το κυνήγησε και βρήκε το γκολ από τον φοβερό και τρομερό σκόρερ του, Αγιούμπ Ελ Καμπί από τη μπαλιά του MVP των Πειραιωτών, Σαντιάγκο Εσε, που είναι ένας... σκύλος του άξονα και ο οποίος βρισκόταν πραγματικά παντού. Το απόλυτο... μηχανάκι που έκανε ματσάρα. Δεν ήταν βέβαια ο μόνος. Ήταν και άλλοι οι διακριθέντες όπως οι Κάρμο, Ρέτσος, Τζολάκης (με τις καίριες αποκρούσεις του) αλλά και έως ένα σημείο ο Ποντένσε.

Και φυσικά ο πλέον κατάλληλος προπονητής για τον Ολυμπιακό στο σωστό timing. Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ. Ο αναμορφωτής της ομάδας. Τόσο απλός, ταπεινός αλλά και ουσιαστικός. Απλά δείτε πιο κάτω το τι Insta Story ανέβασε για αυτόν ο Ποντένσε...

Ο Ποντένσε

Ποιος να του πει τι του Ιμπόρα των 5 ευρωπαϊκών;

Το ματς έχει τελειώσει. Ο Βιθέντε Ιμπόρα κάθεται σε έναν χώρο έξω από τη μεικτή για να δει το τηλέφωνό του και να μιλήσει. Έχει αυτήν την απλή ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Έχει πάρει 5 ευρωπαϊκά. Πέντε! Ποιός να του πει τι;

Ο Ιμπόρα

Και εάν πριν από λίγους μήνες ορισμένοι αμφέβαλλαν για εκείνον τώρα δεν αμφιβάλλει ούτε ένας. Και αυτός... σκύλιασε στον αγώνα. Έπαιξε με πάθος, αυτοθυσία και βέβαια από τη δική του προσπάθεια με το κεφάλι όπου χτύπησε κιόλας για λίγο η μπάλα πήγε στον Εσε για την ασίστ του στο 1-0 του Ελ Καμπί. Έβαλε και αυτός ο ποιοτικός και πολύπειρος χαφ το... λιθαράκι του σε μία φανταστική πορεία. Σε μία πορεία και μία κατάκτηση τροπαίου θα συζητιέται για πολλά μα για πάρα πολλά χρόνια.

Υ.Γ. 1 Φανταστικός και πάλι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ο ιδανικός 12ος παίκτης. Που έκλαψε, συγκινήθηκε, πανηγύρισε και βγήκε στους δρόμους για αυτήν την ιστορική και για αυτήν την τεράστια επιτυχία.

Υ.Γ. 2 Τρομερός Ρέτσος. Παρότι χτύπησε στο κεφάλι και ζαλιζόταν, δεν... λύγισε. Τα έδωσε όλα, έκανε μεγάλη προσπάθεια και παρότι είχε απέναντί του πολύ επικίνδυνους επιθετικά παίκτες τα πήγε περίφημα.

Υ.Γ. 3 Μπορεί να πέρασε στα... ψιλά αλλά έχει την αξία του. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος πήρε φέτος 2 ευρωπαϊκούς τίτλους στον Ολυμπιακό. Έναν με τους Νέους ως πρώτος προπονητής και έναν με τους μεγάλους ως μέλος του επιτελείου του Μεντιλίμπαρ!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.