Κάρμο-Ρέτσος: Το απροσπέλαστο τείχος του Ολυμπιακού

Κάρμο-Ρέτσος

bet365

Ρέτσος και Κάρμο ήταν οι... κλειστές πόρτες της άμυνας του Ολυμπιακού κι όσες φορές χτυπούσε η Φιορεντίνα για να... ανοίξουν, εκείνοι φρόντισαν να σφραγίζουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Τζολάκη. Η εμφάνισή τους αποκωδικοποιείται με τη βοήθεια του WyScout και των αριθμών

Τι μπορεί να πει κάποιος για την παρουσία του Παναγιώτη Ρέτσου στον τελικό με την Φιορεντίνα; Τίποτα. Τίποτα το αρνητικό, τουλάχιστον.

Ενα παιδί που έχει ακούσει τα εξ αμάξης, ήταν καταλυτικός στο μεγαλύτερο ραντεβού της ιστορίας του Ολυμπιακού!

Στο 50' χτύπησε στο κεφάλι ύστερα από σύγκρουση με τον Μπελότι. Παρά τη ζαλάδα του και ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο ματς ο Ντόι, εκείνος ζήτησε να συνεχίσει. Και όχι μόνο έβγαλε όλο το ματς, αλλά από εκείνο το σημείο ήταν λες και κάτι τον... έσπρωξε για να γίνει ακόμα επιδραστικός. Λες και κάτι του έλεγε «σήμερα θα είναι το βράδυ σου». Και ήταν.

Αυτό μπορεί κάποιος να το παρατηρήσει βλέποντας και τα νούμερα του WyScout.

Ο 25χρονος, είχε καίριες επεμβάσεις, πήγαινε πρώτος στη μπάλα και οδήγησε τον Μπελότι σε αλλαγή, ενώ εκνεύρισε και τον Ενζολά βγάζοντάς τον εκτός ρυθμούς και παιχνιδιού αφού δεν του επέτρεπε να πάει στη μπάλα.

Οι φάσεις που... καθάρισε ο Ρέτσος
Οι φάσεις που... καθάρισε ο Ρέτσος
Οι μάχες του στον αέρα
Οι μάχες του στον αέρα
Τα κοψίματά του
Τα κοψίματά του

Σχεδόν ανίκητος ο Κάρμο - ειδικά στον αέρα

Στα 133' που αγωνίστηκε στην OPAP Arena είχε 57/89 επιτυχημένες ενέργειες, 39/46 πάσες, 4/9 μακρινές μπαλιές, 1/2 ντρίμπλες, 17/30 κερδισμένες μονομαχίες, 10/15 εναέριες μάχες, 10 κοψίματα της μπάλας, καθάρισε 10 φορές φάσεις που θα μπορούσα να είναι επικίνδυνες για την ομάδα του με τις τρεις φορές να βρίσκει και συμπαίκτες του, ενώ έκανε μόλις 2 φάουλ.

Από την άλλη, ο Νταβίντ Κάρμο ήταν κι αυτός εκπληκτικός και απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί η Πόρτο έχει βάλει ρήτρα που ξεπερνάει τα 17.000.000 ευρώ για την παραχώρησή του στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος στόπερ είχε 54/87 επιτυχημένες ενέργειες στο ματς, 33/49 πάσες, 3/17 μακρινές μπαλιές, 19/26 κερδισμένες μονομαχίες (5/6 στο αμυντικό κομμάτι), 14/17 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, 6 κοψίματα της μπάλας και 2 φορές καθάρισε μπαλιές πριν η Φιορεντίνα γίνει επικίνδυνη.

Οι μονομαχίες του Κάρμο
Οι μονομαχίες του Κάρμο
Η επικράτησή του στον αέρα
Η επικράτησή του στον αέρα

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα