Τσικίνιο στο Gazzetta: «Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε την νοοτροπία μας, μας έκανε να πιστέψουμε σε αυτόν»

Τσικίνιο στο Gazzetta: «Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε την νοοτροπία μας, μας έκανε να πιστέψουμε σε αυτόν»

Τσικινιο

bet365

Ο Τσικίνιο, μιλώντας στο Gazzetta, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό.

Ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της εκπληκτικής πορείας του Ολυμπιακού ως την κατάκτηση του Europa Conference League. Ο Τσικίνιο ήρθε τον Γενάρη και κατά κοινή ομολογία, άλλαξε άρδην την εικόνα του Ολυμπιακού. Με τις παραστάσεις του και την εμπειρία του από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά και με την ποιότητά του, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και βοήθησε σημαντικά, ώστε, οι ερυθρόλευκοι να γράψουν την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας τους.

Αμέσως μετά το τέλος του τελικού, ο Τσικίνιο, μίλησε στο Gazzetta για το «κλειδί» της επιτυχίας, τη σημασία του τροπαίου για το μέλλον του Ολυμπιακού, αλλά και για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος των ερυθρολεύκων στο γήπεδο.

Όταν τον Ιανουάριου μετακόμιζες στον Ολυμπιακό, μπορούσες να φανταστείς ότι θα φτάνατε ως την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου;

Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Δεν περίμενα όσα συνέβησαν. Παρ’ όλα αυτά, από την στιγμή που κάναμε την ανατροπή στο εκτός έδρας ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το καταφέραμε και αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Γράψαμε ιστορία για τον σύλλογο και κάναμε τους οπαδούς μας περήφανους.

 

Ποιο ήταν το «κλειδί» αυτής της τεράστιας επιτυχίας;

Η ομαδική δουλειά που έγινε στον σύλλογο. Από εμάς τους ποδοσφαιριστές, μέχρι το κάθε μέλος του σταφ ξεχωριστά. Ο προπονητής άλλαξε την νοοτροπία μας, μας μετέφερε την φιλοσοφία του. Μας έκανε να πιστέψουμε σε αυτόν και στο τέλος πιστεύω ότι αξίζαμε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαίο είναι αυτό που πετύχατε;

Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να περιγράψω τα συναισθήματά μας. Για εμάς τους ποδοσφαιριστές, για τον σύλλογο, για τον κόσμο, είναι κάτι εκπληκτικό. Γράψαμε ιστορία και αυτό μας κάνει πάρα πολύ χαρούμενους. Τώρα έχουμε κάθε λόγο να το γιορτάσουμε.

Θεωρείς ότι μπορεί αυτό το τρόπαιο να αποτελέσει την απαρχή για κάτι ακόμα μεγαλύτερο σε μία ανώτερη, ίσως, διοργάνωση την επόμενη χρονιά;

Ναι. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό, να έχουμε αυτήν την νοοτροπία. Μπορούμε να κοντράρουμε κάθε ομάδα. Πρέπει να παλέψουμε για κάτι ακόμα πιο σπουδαίο.

Πώς βίωσες την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του Ολυμπιακού στις κερκίδες του γηπέδου;

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν το πως μας έκαναν να νιώσουμε. Ήταν κάτι εκπληκτικό. Μας έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση για να πετύχουμε τον στόχο μας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα