Ιταλιάνο: «Φεύγω από τη Φιορεντίνα, θα έπαιζα ξανά απόψε κιόλας το ματς με τον Ολυμπιακό»

italiano_osfp

bet365

Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο αποχαιρέτησε τη Φιορεντίνα μετά τον αγώνα με την Αταλάντα και αναφέρθηκε στον χαμένο τελικό του Conference League από τον Ολυμπιακό.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο αποτελεί παρελθόν από τη Φιορεντίνα, μετά από μια τριετία και τρεις χαμένους τελικούς μέσα σε ένα χρόνο. Ο Ιταλός τεχνικός στις δηλώσεις τουςμετά τη νίκη... γοήτρου επί της Αταλάντα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και αποχαιρέτησε τους Βιόλα.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στον χαμένο τελικό του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως θα ξαναέπαιζε ακόμα και... απόψε αυτό το παιχνίδι.

«Δυστυχώς και εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα τη σωστή ανταμοιβή για τα τρία αυτά χρόνια. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια που θα μου επιτρέψουν να φύγω διαφορετικά από ό,τι όταν έφτασα.

Φεύγω γεμάτος εμπειρίες. Ευχαριστώ πολύ τον σύλλογο, τους παίκτες που προπονούσα κι όλους τους οπαδούς της Φιορεντίνα. Το ταξίδι για μένα, ακόμα κι αν δεν πήρα ένα τρόπαιο, ήταν υπέροχο.

Το να φεύγεις και να φεύγεις από αυτόν τον δεσμό δεν είναι ωραίο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Προχωράμε μπροστά, αλλά οι σχέσεις που δημιουργήσαμε θα μείνουν για πάντα. Αποφάσισα να φύγω γιατί όταν φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και δεν μπορείς να προχωρήσεις περισσότερο και το περιβάλλον απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια, νομίζω ότι είναι ν’ αποχωρήσεις. Νομίζω ότι τα έδωσα όλα, πρέπει να προχωρήσουμε και να αφήσουμε χώρο για νέες ιδέες και νέες σκέψεις. Αυτό είπα στον Πρόεδρο.

Πήραμε όλοι μαζί αυτή την τελική απόφαση πριν από λίγες εβδομάδες. Όταν φτάνεις σε ένα ορισμένο σημείο πρέπει να σταματήσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι όποιος φτάσει θα μπορέσει να συνεχίσει έναν δρόμο που κάτι θα έχω αφήσει. Φεύγω βελτιωμένος, ελπίζω να έχω αφήσει κάτι σε αυτή την ομάδα, νομίζω ότι ήταν τρία θετικά χρόνια. Η μόνη απογοήτευση ήταν ότι δεν είχα προσθέσει αυτό το τρόπαιο, αλλά όπως μου είπε ο Γκασπερίνι, οι διαδρομές αξίζουν τον κόπο και θα μείνουν στη μνήμη.

Θα έπαιζα ξανά το ματς Ολυμπιακός - Φιορεντίνα απόψε, ήμασταν όλοι πεπεισμένοι ότι μπορούσαμε να τους νικήσουμε. Όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στο τέλος του κύκλου, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η πιο θλιβερή στιγμή ήταν η απώλεια του διευθυντή μας του Μπαρόνε, η χειρότερη από τότε που είμαι στο ποδόσφαιρο. Η αγάπη που είχαμε για εκείνον μας ώθησε σε ένα συναισθηματικό τέλος. Μακάρι να μην είχα ζήσει αυτή την τραγωδία.

Υπήρξαν μερικές αξέχαστες στιγμές μέσα στα αποδυτήρια χάρη στα λόγια του αρχηγού και του διευθυντή. Στο ποδόσφαιρο ανοίγουν νέες σελίδες. Κατά τη γνώμη μου ήταν τρία υπέροχα χρόνια. Τόσο εγώ όσο και τα αγόρια σε αυτά τα τρία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο», είπε ο Ιταλιάνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα