Τα προφίλ των Βέλεζ και Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες, υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ

Τα προφίλ των Βέλεζ και Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες, υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει

bet365

Είτε η... γνώριμη Βέλεζ του Μόσταρ από τη Βοσνία, είτε η Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες από την Ανδόρα θα βρεθούν απέναντι στην ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η ΑΕΚ έμαθε το ζευγάρι από το οποίο θα βγει ο αντίπαλός της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League με την Ένωση να αντιμετωπίζει τον νικητή των αναμετρήσεων μεταξύ της Βέλεζ Μόσταρ (Βοσνία) και Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες (Ανδόρα).

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου στην OPAP Arena (υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει και να γίνει μια μέρα νωρίτερα στις 24 Ιουλίου) και η ρεβάνς είτε στη Βοσνία είτε στην Ανδόρα την 1η Αυγούστου, με την Ένωση να είναι πολύ πιθανό να ξαναβρεί στον δρόμο της την Βέλεζ από την οποία είχε γνωρίσει πριν τρία καλοκαίρια αποκλεισμό σοκ στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Το προφίλ της Βέλεζ Μόσταρ

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021 είχε αντιμετωπίσει τη Βέλεζ στον δεύτερο προκριματικό του Conference League, γνωρίζοντας έναν οδυνηρό αποκλεισμό στη διαδικασία των πέναλτι -μετά την ήττα με 2-1 στη Βοσνία και τη νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ- που την άφησε εκτός Ευρώπης. Έδρα της Βέλεζ είναι το «Ροντένι» στο Μόσταρ, χωρητικότητας 7.000 θέσεων. Πριν τρία χρόνια η βοσνιακή ομάδα είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το στάδιο Γκρμπάβιτσα στο Σαράγεβο.

Τη δεδομένη στιγμή η Βέλεζ είναι σε αναζήτηση προπονητή καθώς ο 51χρονος Κροάτης τεχνικός Ντέαν Κλάφουριτς που κάθισε στον πάγκο της τη σεζόν που μας πέρασε αποτελεί παρελθόν εδώ και μερικές μέρες. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του βοσνιακού πρωταθλήματος πολλούς βαθμούς πίσω από τις Μπόρατς Μπάνια Λούκα και Ζρίνσκι. Πιο σημαντικοί παίκτες της ομάδας είναι ο 34χρονος Βόσνιος φορ Νέρμιν Χάσκιτς που σκόραρε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε 13 γκολ και ο 24χρονος Κροάτης κεντρικός μέσος Μίχαελ Μλίναριτς που είχε οκτώ γκολ και δύο ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας παίκτης που πρόσφερε τη σεζόν που πέρασε, ο 22χρονος Γεωργιανός εξτρέμ Γκιόργκι Γκουλιασβίλι επιστρέφει στη Σαράγεβο από τον δανεισμό του.

 

Το προφίλ της Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες

Η Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες χρησιμοποιεί ως έδρα ένα μικρό γήπεδο χωρητικότητας 1.500 θέσεων που ανήκει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ανδόρας. Στον πάγκο της κάθεται ο 38χρονος Ισπανός τεχνικός Οτγκερ Κάναλς, ο οποίος εργάζεται στον σύλλογο από το 2019 όταν είχε αναλάβει ως αθλητικός διευθυντής. Πρώτος προπονητής της ομάδας είναι από τον Οκτώβριο του 2022.

Τη σεζόν που μας πέρασε η Ίντερ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες διεκδίκησε τον τίτλο, μένοντας τελικά στη 2η θέση του πρωταθλήματος της Ανδόρας, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σάντα Κολόμα. Ο 29χρονος Ισπανομαροκινός μεσοεπιθετικός Ντόμι Μπερλάνγκα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας τη σεζόν που τελείωσε σκοράροντας 19 γκολ και δίνοντας εννιά ασίστ σε 31 παιχνίδια. Σημαντική η αποχώρηση του 25χρονου Αργεντινού φορ Αμπελ Αργκανιάρας, ο οποίος προέρχεται από σεζόν με 15 γκολ και δέκα ασίστ, έχοντας συμφωνήσει να συνεχίσει στην Μπίακ της Ινδονησίας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα