ΑΕΚ - Ίντερ Ντ' Εσκάλδες: Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 7.909 ημέρες

AEK

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε της Ίντερ Ντ΄Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια και πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στην «OPAP Arena», στο έκτο της παιχνίδι.

Στο πρώτο ματς της τρίτης της σεζόν επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η Ένωση πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στην «OPAP Arena». Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες με 4-3 και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Ανδόρας.

O Δικέφαλος στο έκτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στο «παλάτι» του κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη. Στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή στη φυσική της έδρα η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 2-2 και σε συνδυασμό με το «διπλό» στο «Μάξιμιρ» προκρίθηκε στα Play Off του Champions League, όπου αποκλείστηκε με δυο ήττες από την Αντβέρπ (1-0, 1-2). Στους ομίλους του Europa League η ομάδα του Πελάδο ήρθε ισόπαλη με τον Άγιαξ (1-1) και ηττήθηκε από Μαρσέιγ (0-2) και Μπράιτον (0-1).

Τελευταία ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πριν από 22 χρόνια και για την ακρίβεια 7.909 ημέρες! Στις 28 Nοεμβρίου του 2002 η Ένωση είχε νικήσει με 4-0 τη Μακάμπι Χάιφα για το Κύπελλο UEFA. Θυμίζουμε πως τότε η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς προερχόταν από την αήττητη πορεία στον όμιλο του Champions League με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκενκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα