Αλμέιδα: «Δεν έχουμε πάρει το μάθημα μας, κάνουμε λάθη στα βασικά»

Αλμειδα

bet365

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες.

Η ΑΕΚ προβλημάτισε στο πρώτο της παιχνίδι για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε με 4-0 κόντρα στην Ίντερ Ντ' Εσκάλδες, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκε τρία γκολ μέσα σε 18 λεπτά στο δεύτερο μέρος και η Ένωση θα πάει στην Ανδόρα με προβάδισμα ενός γκολ. Ο Πελάδο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε και αναφέρθηκε τόσο στα λάθη της ΑΕΚ ακόμα και στα πιο βασικά, ενώ μίλησε για τον Λιβάι Γκαρσία, τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς και το ενδεχόμενο ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας.

Η συνέντευξη Τύπου του Ματίας Αλμέιδα

Για το κατά πόσο τον προβληματίζουν τα λάθη της ΑΕΚ μετά το 4-0: «Εμείς παίξαμε 60 λεπτά όπως έπρεπε να το κάνουμε και έπειτα κάναμε λάθη στον χειρισμό του παιχνιδιού. Όλο αυτό έκανε να επαναληφθεί αυτό που έγινε την περσινή χρονιά στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως είμαστε στο ίδιο σημείο. Βασικά λάθη, ακόμα και σε πλάγια λάθη. Τώρα ξεκινάμε. Μένει μια περίεργη γεύση αλλά προφανώς από τα λάθη πρέπει να μάθουμε. Φαίνεται πως ακόμα δεν έχουμε μάθει. Δώσαμε ελπίδες στον αντίπαλο».

Για τον λόγο που η ΑΕΚ είναι στο ίδιο σημείο: «Γιατί υπάρχουν πολλά λάθη που μπορούν να γίνουν σε χιλιοστά δευτερολέπτου. Είναι λάθη που έχουμε μιλήσει και αναλύσει. Είναι συγκεκριμένα λάθη. Οπότε όταν μίλησα για ανταγωνισμό, βάζω μέσα και τα λάθη. Κι εγώ κάνω λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη. Δεν μιλάω για το λάθος που δεχόμαστε γκολ στο τέλος μία φάσης. Μιλάω για την αρχή. Μπορεί να γίνει μια κακή πίεση. Εμείς δίνουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε αντιπάλου και μπορεί να μην το ερμηνεύουν. Ή μπορεί να μην ερμηνεύουν τον προπονητή και σε αυτή την περίπτωση αυτός είμαι εγώ».

Για το αν το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πνευματικό: «Είναι η επιμονή και φυσικά ο προπονητής κοιτάζει μέσα του. δεν πρέπει να ψάξουμε έναν που φταίει. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε ως γκρουπ. Με αυτό μπορεί να δουλευτεί και να αλλαχθεί. Ήταν το πρώτο παιχνίδι. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις να σκοράρουμε. Και μένουμε στο λάθος που δεχθήκαμε το γκολ. Όχι σε αυτά που δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Δεν έχει σημασία πόσα γκολ βάλαμε. Αν είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ θα ένιωθα όπως τώρα. Αυτό το καλύτερα να συμβαίνει πάντα τώρα που είναι η αρχή».

Για το γεγονός πως ο Λιβάι Γκαρσία έχει χάσει αρκετά πέναλτι και για τον επαναλαμβανόμενο τρόπο εκτέλεσης: «Αν είχα ένα τηλεχειριστήριο και μπορούσα να χειριστώ το μυαλό ενός ποδοσφαιριστή ίσως θα μπορούσα να αλλάξω πλευρά. Ο Λιβάι προσπάθησε να τη σουτάρει ψηλά αλλά ο τερματοφύλακας έπεσε στη σωστή γωνία».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει εκτελεστή: «Ναι θα μπορούσε, αλλά αν δεν δείξω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου θα ήμουν κι εγώ μέρος μίας χάλια κατάστασης. Θέλω να δείχνω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Δεν πρόκειται να τον κριτικάρω επειδή έχασε ένα πέναλτι. Άλλη στιγμή θα το βάλει. Έκανε πολλές κινήσεις, έβαλε γκολ έδωσε ασίστ».

Για το αν υπολογίζει τον Λιούμπιτσιτς ως αριστερό μπακ: «Όχι. Ήταν μια αλλαγή για να βάλω πιο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Είναι μια θέση που την ξέρει. Παίζει καλά σε αυτή τη θέση που χρησιμοποιήθηκε σήμερα και λίγο πιο πίσω. Πήγε αριστερά για να παίξει στη θέση του ο Μάνταλος. Θέλαμε να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις για να βάλουμε περισσότερα γκολ».

Για το αν θα ενισχυθεί η ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνας: «Όχι. Είμαστε καλά. Έχουμε μεγάλο ρόστερ. Ξέρω πως έγιναν λάθη. Τα βλέπουμε. Δεν έχετε απέναντί σας έναν άνθρωπο που εθελοτυφλεί. Ξέρω τι μπορεί να δώσει κάθε παίκτης απ’ αυτούς. Γι’ αυτό και ενισχύσαμε την ομάδα. Τα νέα παιδιά θέλουν χρόνο. Αυτή τη στιγμή έχω τέσσερα στόπερ. Έχουμε καλό ρόστερ. Δε θέλουμε να φέρουμε κάποιον απλά για να τον φέρουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα