Ζαλγκίρις - Πάφος 2-1: «Ζωντανοί» οι Παφίτες στο όνειρο της πρόκρισης (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Η Πάφος ηττήθηκε 2-1 στην Λιθουανία από την Ζαλγκίρις, αλλά έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η Πάφος, βρέθηκε με δυο γκολ στην «πλάτη» στο πρώτο μέρος από τη Ζαλγκίρις. Ωστόσο, δεν τα παράτησε και στο δεύτερο μέρος, με ώριμη εμφάνιση, μείωσε το σκορ και στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον, όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο «Αλφαμέγα» στη Λεμεσό.

«Πλήρωσε» τα αμυντικά λάθη αλλά και την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση

Στο πρώτο μέρος, η Πάφος μπήκε καλά στο ματς και είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 16’ ο Τάνκοβιτς πάσαρε στον αμαρκάριστο Ζάιρο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση, ο Άνταλ βγήκε τετ α τετ με τον Ίβουσιτς και έκανε το 1-0. Στο 20΄ οι γηπεδούχοι, απείλησαν με σουτ του Ματουλεβίτσιους, ενώ στο 28’ ο Γκολντάρ δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Άνταλ βρήκε απέναντι από τον Ίβουσιτς, κάνοντας το 2-0 και σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.Στο 38’ από ισάριθμα κόρνερ προέκυψαν ισάριθμες φάσεις για τους Παφίτες. Πρώτα ο Γκολντάρ και ύστερα ο Ναμ έχασαν ευκαιρία για γκολ με κεφαλιά. Ο πρώτος είδε τον Τορντάι να αποκρούει και ο δεύτερος αστόχησε.

Βελτιωμένη ανασταλτικά και ανώτερη η Πάφος, βρήκε το γκολ της μείωσης

Στο δεύτερο μέρος, οι Παφίτες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και μάλιστα κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Στο 62’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκολντάρ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ζάιρο τη δεύτερη, με την μπάλα να κοντράρει σε παίκτη της Ζαλγκίρις και να καταλήγει στα δίχτυα. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο ήταν ανώτερη στη συνέχεια από του Λιθουανούς και στο 83’ ο Ζάιρο, μετά την πάσα του Ντράγκομιρ, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Τορντάι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Ζαλγκίρις: Τορντάι, Μουτάχι, Ζαχάρι, Κεντίς, Μποπέσου, Βερμπίκας, Ματουλεβίτσιους, Καρασίμα (90+6′ Μαζούρ), Γκολουμπίκας (88′ Λάρσον), Αντάλ (69′ Χότζιτς), Φοφανά (69′ Πέτκοβιτς)
Στον πάγκο: Μάρκοβιτς, Αλιουκόνις, Σέτκους, Ματίζονακ, Μιχάλοβιτς

Πάφος FC: Ίβουσιτς, Μπρούνο, Ναμ, Γκολντάρ, Μελούσο (76′ Πήλεας), Πέπε (86′ Νταλίνια), Πελάτζιο (67′ Λούκασεν), Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (67′ Τζάτζα), Ζάιρο (86′ Σίλβα).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Θεοδούλου, Εύζωνα, Ποντέλο, Κολότας, Ηλία

Τα highlights του αγώνα

Photo Credits: Pafos fc

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα