Ομόνοια - Τορπέντο Κουτάισι 3-1: Αυτοκρατορική εμφάνιση και ολοταχώς για πρόκριση (vid)

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ομόνοιας, είχε αφετηρία από το ΓΣΠ με αντίπαλο την Τορπέντο Κουτάισι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, το Τριφύλλι επιβλήθηκε με σκορ 3-1 και έγινε το ακλόνητο φαβορί για την υπόθεση πρόκριση.

Ο πρώτος φετινός αντίπαλος της Ομόνοιας στην Ευρώπη, είναι μια ομάδα η οποία για κανέναν λόγο δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Οι Γεωργιανοί αποτελούν ένα δεμένο σύνολο και μια δυνατή πρόκληση, κάτι που σίγουρα είχε κατά νου ο Βάλντας Νταμπράουσκας, καθ' όλη την διάρκεια της προετοιμασίας για τον εν λόγω αγώνα.

Ομόνοια για...φίλημα και προβάδισμα

Ως εκ τούτου λοιπόν, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιφυλακτικά, δίχως να λαμβάνουν μεγάλα ρίσκα. Προτίμησαν να ελέγξουν τον ρυθμό, κυρίως κοντρολάροντας τον χώρο του άξονα. Χώρο τον οποίο, συχνά οι φιλοξενούμενοι υπερφόρτωναν, με στόχο να δημιουργήσουν υπεραριθμίες και να επωφεληθούν σε αυτό το...νευραλγικό σημείο του γηπέδου.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Χαραλάμπους εκτέλεσε κόρνερ απευθείας, με τον Κλάζιτς να διώχνει με υπερένταση, και τον Σεμέδο στο ριμπάουντ να σουτάρει πάνω σε κορμιά αμυντικών. Πολύ καλύτερη αισθητά η Ομόνοια στο πρώτο διάστημα του αγώνα, πλήρως διαχειριζόμενη το παιχνίδι. Στο 11ο λεπτό ωστόσο, έπειτα από λάθος του Χαμάς στην άμυνα, οι Φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, με τον Κουλιμπαλί να βγάζει σε πρώτο χρόνο την άμυνα και τον Γιόνσεν να την βρίσκει μπροστά του στρωμένη. Εκτέλεσε, βρίσκοντας τον Φαμπιάνο σε ετοιμότητα, λέγοντας του εμφατικά όχι.

Στο 16ο λεπτό ήρθε η τεράστια στιγμή για το Τριφύλλι, ο Στεπίνσκι βρισκόμενος από τα αριστερά έβγαλε μπαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Σεμέδο έκανε την προβολή, με τον τερματοφύλακα της Τορπέντο να αποκρούει εντυπωσιακά. Η φάση αυτή, ήρθε να συμπληρώσει την πολύ καλή και εντυπωσιακή εμφάνιση της Ομόνοιας, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια στον αντίπαλό της.

Στο 28΄ η Κυπριακή ομάδα ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του πολύ δραστήριου και επικίνδυνου απόψε Σεμέδο, με τον διαιτητή να μην κρίνει ότι υπάρχει παράβαση και το παιχνίδι να συνεχίζεται. Εξαιρετική η Ομόνοια κάτι που δεν αποτυπωνόταν στο ισόπαλο 0-0. Ένα σκορ που επρόκειτο να αλλάξει.

Στο 41ο λεπτό, ο Χαμάς εκτέλεσε κόρνερ (ένα από τα 9 που κέρδισαν στο πρώτο ημίχρονο), βρήκε τον Κουλιμπαλί «συστημένο» και αυτός με καρφωτή δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 ανοίγοντας το λογαριασμό του παιχνιδιού. Ένα γκολ που ήρθε απολύτως δικαίως, αναλογιζόμενοι την εξαιρετική εμφάνιση των γηπεδούχων.

Λίγο έλειψε στο επόμενο λεπτό να διπλασιάσουν τα τέρματα, με τον Στεπίνσκι να μην μπορεί να βρει δίχτυα, βρισκόμενος προ κενής εστίας έπειτα από τρομερή σέντρα και πάλι από τον Γουίλι Σεμέδο. Το σκηνικό δεν άλλαξε και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Βραζιλιάνικη Μαγεία με την γνωριμία

Παρά το προβάδισμα του πρώτου 45λεπτου, η ομάδα από την Λευκωσία, συνέχισε το παιχνίδι στον ακριβώς ίδιο ρυθμό και τέμπο. Πάντα έχοντας στο μυαλό της την διατήρηση του προβαδίσματος και την αμυντική σταθερότητα πριν την επίθεση.

Στα πρώτα λεπτά δεν υπήρξε η μεγάλη ευκαιρία, με την Ομόνοια όμως να κυκλοφορεί μπάλα, να πιέζει και να ψάχνει τον διπλασιασμό τερμάτων, που θα την έκανε αφεντικό στο ζευγάρι. Αισθητά λιγότερες καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πράσινοι διαχειριζόντουσαν πιο τακτικά το παιχνίδι αναλογιζόμενοι την συνθήκη του σκορ.

Στο 66ο λεπτό, ο Σεμέδο, κουβάλησε την μπάλα από αριστερά, νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποσοβεί το 2-0. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο, μετά την συμπλήρωση της μιας ώρας αγώνα.

Από το 70΄ ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά. Στο 74΄ ο Πιρές, κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, τράβηξε τον Κουλιμπαλί, πιθανώς κάνοντας φάουλ, δίχως να σφυρίζεται και πλάσαρε τον Φαμπιάνο κάνοντας το 1-1. Μια άδικη εξέλιξη εάν λάβουμε υπόψη την εικόνα των δυο ομάδων. Ένα λεπτό αργότερα όμως οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν.

Ο Εβάντρο εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια, ο Κουλιμπαλί έκανε την προβολή πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διπλασιάζοντας τα γκολ του Τριφυλλιού. Ντεμπούτο με ασίστ για τον Εβάντρο Κόστα ο οποίος συστήθηκε στο κοινό της Ομόνοιας με τον καλύτερο και πιο «γλυκό τρόπο».

Μια γνωριμία που έγινε ακόμα καλύτερη, όταν στο 84΄ έπειτα από γρήγορο ένα-δύο με τον Κακουλλή, ο Εβάντρο βρέθηκε στην κορυφή της περιοχής και με ιδανικό πλασέ έκανε το 3-1. Πανζουρλισμός στο ΓΣΠ και δίκαιη εξέλιξη, δεδομένης της εντυπωσιακής εμφάνισης από το Τριφύλλι. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Εβάντρο με γκολ και ασίστ.

Το ματς ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο, και η Ομόνοια αποτελεί το ακλόνητο φαβόρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση με μια γεμάτη και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Οι εντεκάδες

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Σεμέδο, Στεπίνσκι, Μασούρας, Σίμιτς, Μάριτς, Χαμάς, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Εράκοβιτς

Πάγκος: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ντιουνγκού, Ελάντερ, Μαρκίνιος, Κακουλής, Εβάντρο, Μπάκιτς, Λαγνκ, Αντρέου, Οζλέρ, Αλιούμ

ΤΟΡΜΠΕΔΟ: Κλάζιτς, Μοντέιρο, Νονταράια, Τζιγκάουρι, Γιόνσεν, Νίνκοβιτς, Σακχό, Πιρές, Σαντοκάντζε, Ζούνιορ, Μαχτεσβίλι

Πάγκος: Γκοσάτζε, Γουόρλει, Ζορζίνιο, Μαντζχαλάντζε, Ντβαλισβίλι, Γιανσανέ, Πατσάτσια, Μπασιλάντζε, Σεργκερασβίλι, Ρεκιασβίλι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα