ΑΕΚ: Η υποχρέωση και η «μάχη» για μια θέση στη λίστα

ΑΕΚ: Η υποχρέωση και η «μάχη» για μια θέση στη λίστα

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν στο 0-4 επί της Ίντερ ντ' Εσκάλδες

bet365

Η ΑΕΚ κοιτάζει πλέον το εμπόδιο της Νόα, την οποία πρέπει να ξεπεράσει με δύο νίκες, συνεχίζοντας για τον στόχο της εισόδου στη League Phase του Conference League, με τον συναγωνισμό για μια θέση στην ευρωπαϊκή λίστα να εκτινάσσεται.

Τα δύο παιχνίδια με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες λόγω και της μεγάλης διαφοράς στη δυναμικότητα δεν μπορούν να χωράνε ουσιαστική κριτική. Το δεδομένο είναι ότι η ΑΕΚ από αυτά κρατάει μόνο την πρόκριση που επιβαλλόταν έτσι κι αλλιώς να πάρει καθώς ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και στο μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής ρεβάνς στην Ανδόρα η εικόνα των παικτών του Ματίας Αλμέιδα προβλημάτισε και θα πρέπει να βελτιωθεί. Από την άλλη όμως η δουλειά έγινε, το μίνιμουμ της πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό του Conference League επετεύχθη, και στην ΑΕΚ δεν έχουν πλέον χρόνο καθώς ήδη κοιτάζουν τα ματς με τη Νόα στον επόμενο γύρο.

Δύο στα δύο και με τη Νόα ο στόχος της ΑΕΚ

Η υποχρέωση της ΑΕΚ είναι και με τη Νόα να κάνει το δύο στα δύο και να περάσει στα play off του Conference League, ώστε έπειτα να απομένει το τελευταίο βήμα εκεί για τον στόχο της εισόδου στη League Phase της διοργάνωσης. Ειδικά μετά τις χθεσινές εξελίξεις που φέρνουν την ΑΕΚ στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης της ερχόμενης Δευτέρας στη Νιόν, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 3/3 στις προκρίσεις και να έχουν ευρωπαϊκή παρουσία, την οποία χρειάζονται για πολλούς λόγους και κυρίως για να δυναμώσουν τη θέση τους στην ειδική βαθμολογία της UEFA, όπως έχουμε αναλύσει στο Gazzetta.

Η πρόκριση επί της Νόα με δύο νίκες και αν αυτό συνδυαστεί και με πειστικές εμφανίσεις είναι στα «πρέπει» της ΑΕΚ, ασχέτως αν για το πρώτο ματς την προσεχή Τρίτη στην Αρμενία θα έχει σίγουρα την κούραση αντίπαλό της. Κι αυτό γιατί η αποστολή επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα με πτήση από τη Βαρκελώνη και απομένουν δύο μέρες πριν πάρει τη Δευτέρα ξανά το αεροπλάνο για Γερεβάν. Δύο απαιτητικά ταξίδια μέσα σε μερικές μέρες, αλλά η ποιότητα της Ένωσης και η διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλό της μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο συναγωνισμός για την ευρωπαϊκή λίστα

Την ίδια στιγμή αυξάνεται πλέον και ο συναγωνισμός για μια θέση στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ. Ειδικά μάλιστα οι επιπλέον μεταγραφές του αριστερού μπακ και του φορ που αναμένονται θα βάλουν πραγματικά πολύ δύσκολα στον Αλμέιδα για το ποιος θα μπει και ποιος θα μείνει εκτός. Από εδώ και πέρα θα γίνεται μεγάλη... μάχη για μια θέση στη λίστα, η οποία θα έχει σίγουρα αλλαγές ενόψει των δύο αναμετρήσεων με τη Νόα. Να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ θα στείλει μέσα στις επόμενες ώρες μια καινούργια λίστα και ανεξάρτητη από την προηγούμενη για τα δύο ματς με την αρμενική ομάδα και θα έχει τη δυνατότητα ακόμα και για δύο επιπλέον αλλαγές μέχρι τα μεσάνυχτα παραμονές της πρώτης αναμέτρησης.

Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα για τη νέα λίστα; Η ΑΕΚ είχε δηλώσει με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες 23 παίκτες (εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές της Β λίστας), εκ των οποίων όπως προβλεπόταν βάσει κανονισμού 17 ήταν μη γηγενείς και τέσσερις ήταν γηγενείς της ομοσπονδίας, ενώ δύο ακόμα ήταν γηγενείς που προέρχονται από την ΑΕΚ. Στους 17 μη γηγενείς αδειάζει μια θέση με τον τραυματισμό του Μπρινιόλι, ενώ και με τον Γιόνσον που αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις χάνοντας σίγουρα το πρώτο παιχνίδι στην Αρμενία, μάλλον αδειάζει και δεύτερη. Αυτό σημαίνει ότι από τους τέσσερις μη γηγενείς της ΑΕΚ που είχαν μείνει εκτός, δηλαδή Λαμέλα, Περέιρα, Τσούμπερ και Οντουμπάτζο, δύο φαίνεται ότι θα αντικαταστήσουν τους Μπρινιόλι και Γιόνσον και από εκεί και πέρα άλλοι δύο που είχαν δηλωθεί για την Ίντερ ντ' Εσκάλδες ίσως μείνουν εκτός.

Θυμίζουμε ότι η λίστα της ΑΕΚ για τα δύο ματς με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες στον δεύτερο προκριματικό του Conferece League είχε διαμορφωθεί ως εξής:

  • Μη γηγενείς: Στρακόσα, Μπρινιόλι, Μουκουντί, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ελίασον, Λιούμπισιτς, Αμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Κοϊτά, Φερνάντες, Ζίνι.
  • Γηγενείς της Ομοσπονδίας: Πήλιος, Ρότα, Μήτογλου, Μάνταλος.
  • Γηγενείς της ΑΕΚ: Γαλανόπουλος, Θεοχάρης.
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα