Αντίπαλοι ΑΕΚ: Τα προφίλ των Ρουζομπερόκ και Χάιντουκ Σπλιτ

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Τα προφίλ των Ρουζομπερόκ και Χάιντουκ Σπλιτ

Δημήτρης Βέργος
Οι Λιβάι και Λιούμπισιτς της ΑΕΚ

bet365

Τα προφίλ της σλοβακικής Ρουζομπερόκ και της κροατικής Χάιντουκ με τον γνώριμό μας Μάρκο Λιβάια και τα βαριά ονόματα των Ιβάν Πέρισιτς και Ιβάν Ράκιτιτς, υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ στα Play Off του Conference Legue.

Τον νικητή του ζευγαριού της σλοβακικής Ρουζομπερόκ με την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ θα βρει απέναντί της η ΑΕΚ στα play off του Conference League, εφόσον αποκλείσει τη Νόα από την Αρμενία στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ θα συναντήσει στον δρόμο της είτε την Κυπελλούχο Σλοβακίας είτε τη Χάιντουκ του γνώριμού μας Μάρκο Λιβάια και των πολύ βαριών ονομάτων, Ιβάν Πέρσισιτς και Ιβάν Ράκιτιτς, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν φέτος το καλοκαίρι.

Αν η Ένωση κάνει το χρέος της και αποκλείσει τη Νόα, τότε θα δώσει το πρώτο ματς στην OPAP Arena στις 22 Αυγούστου, με τη ρεβάνς εκτός έδρας στις 29 του μήνα.

Το προφίλ της Ρουζομπερόκ

Έδρα: Ένα μικρό γήπεδο το Στάδιο Τσεμπράτομ αποτελεί το σπίτι της Ρουζομπερόκ, χωρητικότητας ούτε 5,000 θέσεων.

Προπονητής: Από τον Οκτώβριο του 2023 στην τεχνική της ηγεσία είναι ο 41χρονος Τσέχος Οντρέι Σμετάνα, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει ως προπονητής από τις Χλούτσιν, Γιχλάβα, Μπάνικ Οστράβα, Βιτκόβιτσε και Πετρκόβιτσε.

Αστέρι: Ο 21χρονος Σλοβάκος αριστερός μπακ, Αλεξάντερ Σελέτσκι, ο οποίος αποτελεί ένα από τα ταλέντα του ποδοσφαίρου της χώρας όντας διεθνής με τις μικρές ομάδες της Σλοβακίας. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Ρουζομπερόκ και μπορεί να αγωνιστεί σε όλη την αριστερή πτέρυγα.

Μεταγραφές: Το φετινό καλοκαίρι αποκτήθηκε ο 21χρονος Σλοβάκος φορ Ρούντολφ Μπόζικ από τη δεύτερη ομάδα της Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο 22χρονος Σλοβάκος αμυντικός χαφ Μάρτιν Γκόμολα από τη δεύτερη ομάδα της Ζίλινα και ο 26χρονος Τσέχος στόπερ Ντάνιελ Κοστλ από τη Μποέμιανς.

Τι έκανε πέρυσι: Η Ρουζομπερόκ τερμάτισε πέρυσι μέσω των play off του πρωταθλήματος Σλοβακίας στην 5η θέση, ενώ στο φινάλε της σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο επικρατώντας με 1-0 της Σπάρτακ Τρνάβα στον τελικό. Οι προηγούμενοι τίτλοι της είχαν έρθει τη σεζόν 2005-2006 όταν και είχε κατακτήσει το νταμπλ.

Πως έφτασε ως εδώ: Ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό του Europa League αποκλείοντας την Τομπόλ Κοστανάι με νίκη 5-2 εντός έδρας και ήττα με 1-0 εκτός. Στον επόμενο γύρο όμως αποκλείστηκε από την Τράμπζονσπορ με δύο ήττες (0-2 και 1-0) και έτσι συνεχίζει στον τρίτο προκριματικό του Conference League. Έχει δώσει ένα ματς στο πρωτάθλημα ξεκινώντας με ισοπαλία 1-1 εντός έδρας απέναντι στην Ντούκλα Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Το προφίλ της Χάιντουκ Σπλιτ

Έδρα: Το στάδιο Πόλιουντ χωρητικότητας 34.000 θεατών, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από 44 χρόνια, είναι το σπίτι της Χάιντουκ Σπλιτ.

Προπονητής: Ο Τζενάρο Γκατούζο αποτελεί τον νέο τεχνικό της κροατικής ομάδας από το φετινό καλοκαίρι. Ο 46χρονος Ιταλός προπονητής είχε βρεθεί πέρυσι απέναντι στην ΑΕΚ ως προπονητής της Μαρσέιγ. Ο Γκατούζο στο παρελθόν έχει περάσει επίσης από Βαλένθια, Νάπολι, Μίλαν, Πίζα, Παλέρμο, Σιόν και φυσικά από τον ΟΦΗ.

Αστέρι: Ο γνώριμος της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάια συνεχίζει στη Χάιντουκ από τη στιγμή που έφυγε από την Ένωση εδώ και μια τριετία. Η περσινή του σεζόν δεν ήταν το ίδιο παραγωγική με την προηγούμενη, ξεκινώντας φέτος δυναμικά με δύο γκολ και μια ασίστ σε τρεις εμφανίσεις.

Μεταγραφές: Αυτοί που ξεχωρίζουν από τις μεταγραφές είναι δύο μεγάλα ονόματα του κροατικού ποδοσφαίρου. Ο σπουδαίος 36χρονος χαφ Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Σαμπάμπ και υπέγραψε στη Χάιντουκ και ο επίσης πολύπειρος 35χρονος μεσοεπιθετικός Ιβάν Πέρισιτς που αποχώρησε από την Τότεναμ. Το φετινό καλοκαίρι επίσης προχώρησε στην απόκτηση του 25χρονου εξτρέμ από την Γκάμπια, Αμπντουλιέ Σανιάνγκ, τον οποίο έκανε δικό της πληρώνοντας 700.000 ευρώ στην Γκρενόμπλ.

Τι έκανε πέρυσι: Στην 3η θέση του πρωταθλήματος Κροατίας τερμάτισε πέρυσι η Χάιντουκ Σπλιτ, η οποία στην ιστορία της μετράει 9 Πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Κροατίας.

Πως έφτασε ως εδώ: Στον προηγούμενο γύρο του Conference League η Χάιντουκ απέκλεισε την Τόρσαβν από τα Νησιά Φερόε με εντός έδρας νίκη με 2-0 και 0-0 εκτός έδρας. Την πρώτη αγωνιστική του κροατικού πρωταθλήματος ξεκίνησε νικηφόρα με εντός έδρας επικράτηση επί της Σλάβεν Κοπρίβνιτσα με 2-1.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα