Νόα – ΑΕΚ 3-1: Δώρα και κατάρρευση!

bet365

Με γκολ - δώρα και τεράστια ευθύνη του Στρακόσα (το 2ο το πέτυχε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με τη συνδρομή του αέρα!!!), η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία... κατάφερε να χάσει από την άσημη Νόα στην Αρμενία με 3-1, κάνοντας ζόρικη τη ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έμπλεξε πολύ άσχημα η εκτός τόπου και χρόνου ΑΕΚ στην Αρμενία και πλέον έχει βάλει σε τεράστιο κίνδυνο την ευρωπαϊκή της παρουσία μετά από την ήττα με 3-1 από τη Νόα! Η Ένωση προβλημάτισε τρομερά και σε αυτό το παιχνίδι με ανύπαρκτη δημιουργία και απίθανα ατομικά λάθη, τα οποία ήρθαν από τον Θωμά Στρακόσα, αλλά και την άμυνα. Οι κιτρινόμαυροι πήραν το προβάδισμα με τον Λιβάι Γκαρσία στο 22', αλλά από εκεί και μετά δεν παρήγαγαν απολύτως τίποτα.

Το λάθος του Στρακόσα στο 33' έφερε την ισοφάριση από τον Πινσόν και στο 67' ο άνεμος σε συνδυασμό με την εντελώς λανθασμένη τοποθέτηση του Αλβανού διεθνή γκολκίπερ της ΑΕΚ έχρισε σκόρερ μέχρι και τον τερματοφύλακα της Νόα, Τσαντσάρεβιτς που έκανε την ανατροπή και έβαλε δύσκολα στην Ένωση ενόψει ρεβάνς! Μάλιστα στις καθυστερήσεις από αδράνεια της άμυνας η αρμενική ομάδα σκόραρε για τρίτη φορά με τον Γκρεγκόριο στο 98' ρίχνοντας την ΑΕΚ για τα καλά στα σχοινιά!

Νόα – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Πινέδα μαζί με τον Σιμάνσκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στα μετόπισθεν επιλέχθηκε ο Κάλενς στη θέση του αριστερού μπακ, με τον Ρότα δεξιά, τους Μουκουντί και Βίντα στο κέντρο της άμυνας και τον Στρακόσα στην εστία. Στις δύο πλευρές, όπως αναμενόταν, οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον ήταν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Λιούμπισιτς να διατηρείται πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης. Η Νόα ξεκίνησε με τον Τσαντσάρεβιτς στην εστία, τους Θοράρινσον, Σάντος, Μιλίκοβιτς και Γκονσάλο Σίλβα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Σανγκαρέ, Γκάμπος και Μανβελιάν στη μεσαία γραμμή, τους Φερέιρα και Πινσόν στα δύο άκρα και τον Αϊάς προωθημένο.

Ο Λιβάι απογειώθηκε και «κάρφωσε» με κεφαλιά, αλλά η ισοφάριση ήρθε από το πουθενά

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος θα μπορούσε άνετα να είχε πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια, αλλά για άλλη μια φορά τιμωρήθηκε από ατομικό λάθος. Ο δυνατός άνεμος δυσκόλευε τις μεταβιβάσεις της, ωστόσο πίεζε σωστά ψηλά και δεν επέτρεπε στη Νόα να απειλήσει. Μάλιστα στο 8' από μια στατική φάση σε γέμισμα του Γκατσίνοβιτς, ο Μουκουντί πήγε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο.

Η Ένωση δεν δημιουργούσε φάσεις, αλλά ήλεγχε το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 22' εκμεταλλευόμενη μια στατική μπάλα. Ο Λιβάι με κεφαλιά πήγε να βρει δίχτυα, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε, ο Τσαντσάρεβιτς έκανε άστοχη έξοδο και στο δεύτερο δοκάρι ο Λιβάι απογειώθηκε και με το κεφάλι αυτή τη φορά τίναξε τα δίχτυα για το 0-1.

Η ΑΕΚ θα πήγαινε τουλάχιστον με αυτό το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, αν στο 33' δεν γινόταν άλλο ένα ατομικό λάθος, το οποίο από το πουθενά έφερε την ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Στρακόσα έκανε λάθος στην πάσα, ο Πινσόν βρήκε χώρο και από πλάγια θέση σημάδεψε τη γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην μπορούν μετά το δικό τους γκολ να παράγουν ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ μέχρι και από αντίπαλο τερματοφύλακα και τώρα... τρέχει για την πρόκριση

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό με την έναρξη του δευτέρου μέρους, είχε μια φάση στο 50' σε επικίνδυνο γύρισμα του Λιβάι που έδιωξε σε κόρνερ ο Τσαντσάρεβιτς και ένα σουτ του Λιούμπισιτς στην εξέλιξη της φάσης που πέρασε ψηλά άουτ και από εκεί και πέρα τίποτα. Ο άνεμος συνέχιζε να δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, αλλά ανεξάρτητα από αυτό η ΑΕΚ είχε εμφανές πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο άνεμος και η κακή τοποθέτηση του Στρακόσα έφεραν την ΑΕΚ πίσω στο σκορ με 2-1 στο 67' με γκολ του τερματοφύλακα της Νόα! Ο Τσαντσάρεβιτς γέμισε, η μπάλα πήρε δύναμη από τον αέρα, έσκασε στο έδαφος και κρέμασε τον Αλβανό γκολκίπερ που δεν είχε υπολογίσει καθόλου καλά την τροχιά της μπάλας! Ο Αλμέιδα είχε σηκώσει ήδη για να περάσει στο ματς τους Περέιρα και Λαμέλα στο ντεμπούτο τους, ενώ έριξε και τους Κοϊτά και Χατζισαφί αλλάζοντας όλη την αριστερή του πλευρά.

Ο Κοϊτά με προσωπικές του ενέργειες άρχισε να δημιουργεί προβλήματα από εκείνη την πτέρυγα, αλλά συνέχιζε να μην μπορεί να βγάλει τίποτα δημιουργικά, με τη Νόα μάλιστα να απειλεί στο 85' με σουτ του Μανβελιάν έξω από την περιοχή, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Στρακόσα. Η ΑΕΚ όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και όχι μόνο αυτό αλλά είδε τη Νόα να σκοράρει και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις! Έπειτα από μια βαθιά μπαλιά του Τσαντσάρεβιτς, η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει, ο Βίντα με τον Μουθκουντί είδαν τον Γκρεγκόριο να γίνεται κάτοχος, ο Στρακόσα έβγαλε σε πρώτη φάση αλλά στη συνέχεια μα δεύτερη προσπάθεια έγραψε το τελικό 3-1 και έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για την Ένωση.

MVP: Ο γκολκίπερ της Νόα, Τσαντσάρεβιτς. Σκόραρε ένα απίθανο γκολ και στο τέλος από δική του βαθιά μπαλιά προήλθε το τρίτο τέρμα για την αρμενική ομάδα.

Στο ύψος του: Καλό ματς από τον Πινσόν, με τον εξτρέμ της Νόα να ισοφαρίζει με ωραίο σουτ σημαδεύοντας τη γωνία του Στρακόσα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Στρακόσα. Δεν δικαιολογείται με τίποτα τερματοφύλακας τέτοιου επιπέδου να κάνει τέτοια σοβαρά λάθη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Στρακόσα στη λάθος πάσα στο build up, φάση από την οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης της Νόα, αλλά και στην εντελώς λανθασμένη τοποθέτησή του δεχόμενος γκολ ελέω και του ανέμου από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ γκάφα έκανε και συνολικά η άμυνα της ΑΕΚ στο τρίτο τέρμα που δέχεται.

Το στραγάλι: Ο Κοσοβάρος ρέφερι Καστράτι δεν είχε κάποια δύσκολη φάση στο ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Ανεπίτρεπτη η εικόνα της ΑΕΚ, η οποία συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα λάθη της από τα οποία δεν μαθαίνει και πλέον έχει να ανέβει ένα βουνό στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας καθώς ψάχνει νίκη με τρία γκολ διαφορά για να μην υποστεί αποκλεισμό σοκ στην Ευρώπη από τον Αύγουστο! Συν τοις άλλοις δημιουργικά η Ένωση ήταν πολύ φτωχή καθώς πέραν της ευκαιρίας του Μουκουντί και του γκολ του Λιβάι στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε άλλο αξιόλογο στο τελευταίο τρίτο.

Νόα (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Θοράρινσον, Σάντος (82' Χαμπαρτζουμιάν), Μιλίκοβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Σανγκαρέ, Γκάμπος (46' Αβανεσιάν), Μανβελιάν, Φερέιρα (90' Πετροσιάν), Πινσόν (78' Μουραντιάν), Αϊάς (46' Γκρεγκόριο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Κάλενς (72' Χατζισαφί), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα (68' Περέιρα), Γκατσίνοβιτς (68' Κοϊτά), Ελίασον (78' Αμραμπατ), Λιούμπισιτς (68' Λαμέλα), Λιβάι Γκαρσία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα