ΑΕΚ - Νόα: Πάση θυσία ανατροπή και πρόκριση για την Ένωση

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το γκολ με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια

bet365

Η ΑΕΚ σε μια ρεβάνς χωρίς... αύριο απέναντι στη Νόα (20:30) επιβάλλεται να δείξει τον πραγματικό της εαυτό και να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1, περνώντας στα play off του Conference League. Ποια τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα.

Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει για την ΑΕΚ στην αποψινή (20:30, CosmoteSport 1) ρεβάνς με τη Νόα στην OPAP Arena. Η ανατροπή του εις βάρος της 3-1 και η πρόκριση στα play off του Conference League. Η Ένωση πάση θυσία πρέπει να συνεχίσει και έπειτα να μπει και στη League Phase της διοργάνωσης καθώς ο στόχος αυτός είναι επιβεβλημένος.

Για να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί, η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ταυτότητά της. Αυτή της έλειπε στον πρώτο αγώνα στην Αρμενία, όπως παραδέχθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα. Εντός της ομάδας υπάρχει η αποφασιστικότητα γι' αυτό. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι κιτρινόμαυροι θέλουν νίκη με τρία γκολ διαφορά, ασχέτως αν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο. Όμως αν η ΑΕΚ είναι αυτή που πρέπει, μπορεί να το κάνει.

Ο Λιβάι Γκαρσία δεν πήρε μέρος ούτε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση στην OPAP Arena. Έκανε θεραπεία για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για να προλάβει λόγω των ενοχλήσεων που τον ταλαιπωρούν, αλλά όπως τόνισε ο Αλμέιδα πιθανόν να μην είναι διαθέσιμος. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βρει εναλλακτική λύση για την κορυφή της επίθεσης, με τον Τσούμπερ να φαντάζει ο επικρατέστερος, έχοντας παίξει και στη θέση του φορ στις δύο προηγούμενες σεζόν υπό τις οδηγίες του «Πελάδο».

Στο τέρμα δεδομένη είναι η παρουσία του Στρακόσα, αριστερά στην άμυνα έχει δοκιμαστεί αρκετά ο Πήλιος που διεκδικεί θέση, δεξιά θα είναι ο Ρότα, στο κέντρο της άμυνας ο Μουκουντί ή ο Κάλενς θα είναι πλάι στον Βίντα, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Πινέδα έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει πλάι στον Σιμάνσκι. Στην αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής θα είναι ένας εκ των Γκατσίνοβιτς ή Κοϊτά, δεξιά ο Ελίασον και στη θέση πίσω από τον φορ, εφόσον ο Τσούμπερ ξεκινήσει μπροστά, τότε ο Λιούμπισιτς είναι πιθανό να διατηρηθεί εκεί, αν δεν βρεθεί για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα ο Λαμέλα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα