Πάφος - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 4-0: Με Λουκάσεν συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι!

Newsroom
παφος ανατροπη τσσκα
Συγκλονιστική Πάφος που τα έδωσε όλα για όλα και τελικά πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League! Οι παίκτες του Καρσέδο επικράτησαν 4-0 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948, στο «Αλφαμέγα», μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στην παράταση του παιχνιδιού.

Ασταμάτητη η Πάφος! Το σύνολο του Καρσέδο έριξε «τεσσάρα» στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 μέσα στο «Αλφαμέγα» και συνεχίζει στα play off του Conference League, όπου θα συναντήσει την Κλουζ.

Σε εκπληκτική μέρα οι Ζάιρο, Ζάζα και Λουκάσεν, με τον τελευταίο να στέλνει το ματς στην παράταση με buzzer beater στο 90+7'!


1ο ημίχρονο

Στο πρώτο λεπτό, ο Πέπε δοκίμασε ένα σουτ που πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Μαρίνοφ, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ικανοποιημένος έδειχνε ο Καρσέδο από την απόδοση των παικτών του, που στο 10ο λεπτό δημιούργησαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος πήρε την κατοχή, μετά από βαθιά μπαλιά που ήρθε από τα μετόπισθεν και έκανε ένα πλασέ το οποίο έδιωξε εύκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Πίεζαν ψηλά οι Γαλάζιοι και συνεχώς πολιορκούσαν την περιοχή των αντιπάλων τους. Από την άλλη, οι Βούλγαροι έμεναν πίσω και προσπαθούσαν να αμυνθούν ώστε να διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

Στο 21ο λεπτό η ΤΣΣΚΑ έγινε απειλητική, με τον Κιρίλοφ να κάνει ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο έφυγε πολύ πάνω από την εστία του Ίβουσιτς.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει και οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να δίνουν βάση στην άμυνα. Στο 34΄ ο Τάνκοβιτς είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο δεν ευστόχησε.

Η ΤΣΣΚΑ απάντησε στο 37ο λεπτό, με τον Γκαργκάριν να παίρνει μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, χωρίς όμως να βρίσκει δίχτυα. Λίγο αργότερα, ο Φουρτάδο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Βούλγαρους να συνεχίσουν με δέκα στο ματς.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζάζα βρήκε ανοιχτό διάδρομο και έφθασε μέχρι το όριο της περιοχής πλασάροντας στον Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος δοκίμασε το πλασέ, αλλά δεν ευστόχησε.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος ήταν αυτή που κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία με τον Γκολντάρ να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπρούνο, χωρίς όμως να είναι εύστοχος.

Η εικόνα των δύο ομάδων ήταν ίδια με εκείνη του πρώτου μέρους. Η Πάφος έψαχνε το γκολ και έμενε ψηλά για να κλέψει την μπάλα. Στο 67ο λεπτό ο Άντερσον εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ, αλλά ο Μαρίνοφ ήταν σωστά τοποθετημένος και έφιωξε με υπερένταση.

Οι Γαλάζιοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως ο Λουκάσεν έσωσε τελευταία στιγμή την παρτίδα, σκοράροντας στο 90+7' και στέλντοντας το ματς στην παράταση.

Η παράταση που έστειλε την Πάφο στα play off

Απόλυτη δικαίωση για τους παίκτες του Καρσέδο στην παράταση! Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους πρώτα με γκολ του Ζάζα και στη συνέχεια με τον Άντερσον.

Το σκορ ήταν στο 3-0, όταν ο Ντασκάλοφ σημείωσε αυτογκόλ και «σφράγισε» τη νίκη της Πάφου, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 4-0.

Η ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Πάφος (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Λούκασεν, Πηλέας (89′ Ναμ), Μπρούνο (59′ Κορέια), Πέπε (79′ Βαλακάρι), Ντράγκομιρ, Σούνιτς (46′ Άντερσον), Τάνκοβιτς (79′ Ηλία), Τζάτζα (98′ Πελάτζιο), Ζάιρο.
Στον πάγκο: Θεοδούλου, Μιχαήλ, Ποντέλο.

ΤΣΣΚΑ 1948 (Ίλιεφ): Μαρίνοφ, Φουρτάδο, Ιβάνοφ, Τσένοφ, Ραπνουΐλ (90+1′ Μαρκόφ), Ντασκάλοφ, Πίτσεβιτς (98′ Μπόιτσεφ), Τάλις (71′ Ουμαρμπόεφ ), Κιρίλοφ (83′ Ίλιεφ), Καραγκάρεν (57′ Μπουζόν), Ιλιέφσκι (71′ Οτάβιο).
Στον πάγκο: Ντούμπα, Αλιμόλοφ, Ατανάσοφ, Μπιντουγκά.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα