ΑΕΚ: Η πρώτη τεράστια αποτυχία στην εποχή Αλμέιδα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η πρώτη τεράστια αποτυχία στην εποχή Αλμέιδα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την απογοήτευση που προκάλεσε η ΑΕΚ στα παιχνίδια με την Νόα, στην εσωστρέφεια που απογειώνεται και στην καταστροφή που προκαλεί ο αποκλεισμός...

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: η σεζόν είναι κατά το ήμισυ (τουλάχιστον για μένα, κατά το ένα τρίτο στην πραγματικότητα) ήδη αποτυχημένη για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και αυτό διότι δεν τα κατάφερε στον έναν εκ των τριών βασικών στόχων της να ανταποκριθεί. Σίγουρα στον δεύτερο πιο σημαντικό για τη σεζόν που ξεκίνησε άθλια για την Ένωση, μετά το πρωτάθλημα, όπου συνιστά και φέτος το βασικό στόχο για την ομάδα... Απόλυτα δικαιολογημένα και αναμενόμενα έχουν προκύψει ατελείωτες κουβέντες για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ στο αγωνιστικό, τους πρωταγωνιστές και τον ίδιο τον Πελάδο, είτε σε βρίσκουν σύμφωνο με αυτή την κατάσταση είτε όχι, όπως ισχύει με εμένα, αφού δεν θέλω να ακούω καν να τίθεται θέμα προπονητή...

Σημασία προφανώς και δεν έχει καμία τι λέω και τι θέλω εγώ, αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος, δεν αποφασίζουμε, ωστόσο εκτιμώ ότι είναι τίμιο και σωστό να είσαι ξεκάθαρος ειδικά στη στραβή: συνεχίζω να εκτιμώ ότι ο μόνος δρόμος για να επανέλθει η πρωταγωνίστρια ΑΕΚ στα υψηλά στάνταρ της ομάδας που δυο σερί σεζόν έχει διαγράψει τη στάμπα του κομπάρσου, είναι ο Ματίας Αλμέιδα... Άλλωστε θα ήμουν και ανακόλουθος αν σημείωνα κάτι διαφορετικά μιας και το ανέφερα και μετά το 3-1 πως ακόμη και το ακραίο σενάριο αποκλεισμού να βιώναμε, θα έπρεπε να συνεχίσει ο Πελάδο, να αποδειχθεί στην πράξη ότι στηρίζει το club στη δύσκολη τον Αργεντινό προπονητή αλλά και ο κόσμος της ΑΕΚ. Αρκετοί έπαψαν να το κάνουν και να πιστεύουν.

Δεν τους αδικώ αφού είναι σημαντικό να αποτυγχάνεις με τέτοιο τρόπο στην Ευρώπη, ένα δυνατό χαστούκι που δεν το περιμένεις ενώ μίνιμουμ πρόκριση με δυο νίκες ήταν το χρέος σου, επίσης πρόκειται για αποτυχία λίγο μόλις καιρό μετά την απώλεια ενός τίτλου, τον οποίο οι περισσότεροι είχαν δεδομένο, γιατί η ΑΕΚ τους έκανε να νιώθουν έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Είναι λογικό και απόλυτα δικαιολογημένο να εκτοξευθεί η εσωστρέφεια, να φτάσουμε σε ακραία επίπεδα, πάντα σε τούτο το τόπο έτσι είναι και αυτό συμβαίνει. Αντιλαμβάνομαι δε απόλυτα την απογοήτευση του κόσμου και την πικρία, είναι αρκετή και εκφράζεται με κάθε τρόπο, ξεκάθαρα ακόμη και ιδιαίτερα σκληρό σε βαθμό ισοπέδωσης! Διότι έτσι συμβαίνει όταν αυτό το συναίσθημα έχει κυριεύσει τον κόσμο, αισθάνεται ακριβώς το ίδιο, ισοπεδωμένος.

απογοήτευση

Αποκλεισμός καταστροφή για την ΑΕΚ και το μέλλον της στην Ευρώπη!

Αυτό όμως δεν γίνεται να με υποχρεώσει να αλλάξω τη πίστη μου στον Αργεντινό τεχνικό... Πάμε παρακάτω όμως γιατί όπως πρέπει να είναι σεβαστό ότι προσωπικά εκτιμώ και θεωρώ μόνη λύση τον Αλμέιδα, για πολλούς λόγους που έχω καταγράψει, το ίδιο ακριβώς ισχύει για την αντίθετη άποψη. Αρκετά όμως με αυτά αφού η πίκρα και η απογοήτευση είναι εδώ και τα βιώνουμε έως το τελος. Είναι η πρώτη τεράστια αποτυχία της ΑΕΚ επί των ημερών του Πελάδο και αυτό επαναλαμβάνω έρχεται πολύ σύντομα μετά την αδυναμία κατάκτησης του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να απογειώνεται η κριτική, τα σκληρά λόγια και το ανάθεμα!

Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν και πάλι καλή, αντίθετα ήταν προβληματική, σίγουρα καλύτερη από το πρώτο ματς στην Αρμενία όπου κρίθηκαν όλα, αλλά όχι σε στάνταρ που έπρεπε και σε εικόνα. Η προσπάθεια δεν έλειπε, αδιαφορία δεν υπήρχε, ωστόσο δεν είχαμε και σωστό τρόπο ανάπτυξης, καθαρές ιδέες μεσοεπιθετικά και έμοιαζε η Ένωση να βασίζεται μπροστά στην ατομική ενέργεια του κάθε ποδοσφαιριστή της. Είναι λίγο άδικο αυτό διότι έφτανε συχνά και σωστά η μπάλα μπροστά, ειδικά στα άκρα, απέναντι σε μια ομάδα που σωστά έπαιξε μαζική άμυνα, οπότε δεδομένα χρειαζόταν η ΑΕΚ να πάρει κάτι από τα πρόσωπα, σε ατομικό εννοώ επίπεδο, την ενέργεια την παραπάνω, δεν τα πήρε, σε κανένα ματς από τα δύο με τους Αρμένιους (δεν έκαναν τίποτα για παράδειγμα και οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον).

Μάταια το έψαξε δεν το βρήκε όπως και το γκολ, το οποίο δεν βρήκε, στο πρώτο 45λεπτο με σημαντικές φάσεις με τους Τσούμπερ (δις), Μάνταλο, Ελίασον και Λιούμπισιτς. Στο δεύτερο μισό και έως ότου έρθει το τέρμα η ΑΕΚ δεν είχε τίποτα σωστό να δείξει στο χορτάρι πέρα από τις μπάλες που ανακτούσαν οι "κιτρινόμαυροι" και την επιθυμία. Δεν είχαν σχέδιο ουσιαστικά, ή δεν μπόρεσαν να μας το παρουσιάσουν, προκειμένου να διασπάσουν την καλή άμυνα του αντίπαλου. Ένα πρόβλημα που χει παρουσιαστεί ξανά. Οι πιο σημαντικές στιγμές στο δεύτερο μισό ήταν τα σουτ, πολύ καλά, του Ρότα έως ότου βρεθεί τι γκολ της νίκης που δεν ήταν αρκετή! Η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο μπροστά της, δεν ξέρω πως θα καταφέρει να μαζέψει τα κομμάτια της, αν θα το πετύχει έπειτα από τόσο μεγάλη στραβή και με τέτοια πίεση που θα υπάρχει, αλλά δεν έχει πολυτέλεια χρόνου, την Κυριακή έχει τον ΟΦΗ στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια...

Λιβάι

Υγ: Θα μπορούσα να πω στον εαυτό μου ένα "σκ@τ@ στο στόμα μου", μιας και έγινα κουραστικός να λέω και να γράφω για το φορ, αλλά δεν είναι κάτι που έτυχε στην ΑΕΚ, το αναμενόμενο είναι αυτό, ότι δεν θα γινόταν ο Λιβάι Γκαρσία να κάνει βασικό στάδιο προετοιμασίας και να βγάλει δίχως ενόχληση έστω όλα τα ματς της προκριματικής φάσης τα οποία δεν έγιναν και πότε εύκολα ώστε να πάρει ανάσες. Αυτό θεωρώ προσωπικά το μεγαλύτερο λάθος του Ματίας Αλμέιδα αφού παραδέχτηκε ότι του έχουν δώσει και έχει δει 30 παίκτες για τη θέση, να με συγχωρεί ο Πελάδο τον οποίο μόνο εμπιστεύομαι και δεν αλλάζει, αλλά δεν γίνεται να μην έκαναν πέντε από αυτούς ώστε να πάρει τον έναν... Δεν γίνεται να πηγαίνεις με ένα φορ και μετά να βαφτίσεις το ψάρι κρέας όπως υποχρεωτικά έκανε. Έγκλημα και τιμωρία... Διότι ατυχία είναι ο τραυματισμός Μπρινιόλι, το ίδιο και του Γιόνσον, η μη απόκτηση φορ δεν είναι ατυχία γιατί ένιωσε ενοχλήσεις ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά απόλυτα λανθασμένη κρίση και επιλογή!

Υγ2: Στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα αναφέρθηκε στα μεταγραφικά και πλην του φορ υπογράμμισε πως θεωρεί ότι θα είναι λάθος να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής με τόσο γεμάτο ρόστερ. Το ακούω αλλά και εδώ διαφωνώ: ας μικρύνει το ρόστερ, ας δοθούν όσοι δεν γίνεται να ανταποκριθούν και ας αποκτηθούν άλλοι. Απλά και όμορφα... Εννοείται πως με τόσους παίκτες είναι πρόβλημα η διαχείριση με ένα ματς τη βδομάδα, απόλυτο δίκιο έχει σε αυτό, ας δώσει κάποιους και να φέρει το ροστερ σε νορμάλ επιλογές και να φέρει καλύτερους εκεί που χρειάζεται.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...